Old 30th November 2003, 05:34   #1
Plague
f(caffeine){
return wasabi;
}
(Forum King)
 
Plague's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Sweden
Posts: 3,984
vis suggestions

so, since this is most likely the future forum home of wasabi.player discussions (and if you post any suggestions or questions about future winamp3/wasabi/wasabi.player versions on the winamp3 discussion/wishlist forums you'll just get a reply to "upgrade" to winamp 5), I thought I'd post here.

I have some suggestions/wishes for the xml vis object that I would love to have implemented.

first some old wishes, very old wishes:
* thin vis bars + fire/lines mode + option to turn off peaks (ie: vis settings)
now, theese should be available from both the prefs and as xml parameters.

now a completely new wish:
* a 'lock=1' xml parameter for it so skinners can have total control over the vis if they want to (since some skins might look awful with thin bars for example)

so, to sum it up, a skinner should be able to something like this:
code:

<vis
x=10 y=10
w=100 h=15
colorallbands=255,255,255
colorbandpeak=255,255,255
mode=1(analyzer)
bandstyle=2(fire)
bandwidth=1(thin)(default=2, thick)
showpeaks=1
channel=3(stereo)
lock=1(=cannot be changed by the user, at all)
/>

<vis
x=10 y=50
w=100 h=15
colorallosc=255,255,255
mode=2(osc)
oscstyle=1(dots)(default=2, lines)
channel=3(stereo)
lock=1(=cannot be changed by the user, at all)
/>



so, what do you think?
if the source for the vis object gets released soon/at all, is there anyone willing to give this a try? (I currently lack the c++ knowledge to do this kinda thing)

-Plague
Plague is offline  
Old 18th December 2003, 01:22   #2
Brennan
Monkey Hump Master
 
Brennan's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 782
In place of "lock", couldn't you just put a transparent layer on top of the vis? Or try putting ghost="1" on the vis itself (dunno if vis supports this param tho).


Brennan
Brennan is offline  
Old 18th December 2003, 01:31   #3
Plague
f(caffeine){
return wasabi;
}
(Forum King)
 
Plague's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Sweden
Posts: 3,984
yea, but what I'm suggestion will make it impossible to change mode even if the user changes the mode on another vis object.

For example, if you change the vismode in winshade mode, the normal vis will also change mode, with this "lock" setting applied, only the vis objects without it will change modes..

-Plague
Plague is offline  
 
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp3 > Wasabi Development

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump