Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Bug Reports

Closed Thread
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12th October 2010, 20:18   #41
retroman
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: New Jersey, USA
Posts: 43
Hello Mr. Pudding and thanks for your useful reply. Your workaround works.

Could you please post a link to that discussion for me here? I searched high and low on this subject and found nothing. There certainly is no mention in this thread, which is where it ought to be. It's annoying to prepare a full bug report and then discover that it is known but that no one bothered to include it in the list of known bugs! That just wastes everybody's time.

Regards,

Doug M. in NJ
retroman is offline  
Old 13th October 2010, 04:50   #42
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,821
@retroman & @Batter Pudding

Hmm, strange. I can't reproduce the problem on Win7. It all works beautifully for me.
I guess someone on the dev team will need to test it under Vista....
DJ Egg is offline  
Old 13th October 2010, 07:17   #43
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
that issue sounds more like the OS inserting some compatibility setting onto Winamp as a few months ago a shim was removed as part of a Windows 7 set of patches and i think this was also done for Vista so that may be something. either way i've not been able to reproduce the issue on either of my Win7 machines even when they've had 'compatibility modes applied' due to crashes from when i've been testing plug-in updates.

-daz
DrO is offline  
Old 22nd October 2010, 21:44   #44
Grim_Notepad
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 7
Winamp 5.581 (build 2985)
Clean install, no 3rd-party skins or plugins (ALSO tried installing to not Program Files to ensure Elevation rights not an issue)
Language Pack: None (default English US)
Skin: Bug occurs with all of Bento, Winamp Modern and Classic skins

OS: Windows 7 Pro (x86)
Locale: English US
CPU: Intel Core2 Duo E7500
Memory: 3GB RAM
Graphics: nVidia Quadro NVS 290
Sound: Onboard Dell

Problem:
Drag and Drop To Playlist Editor From from Media Library Playlists All Skins, Hangs and/or crashes Winamp

Method of Reproduction:
1. Select Files in Playlist from Media Library
2. Drag and Drop in Playlist Editor (crashes)
3. Restart
4. Select Tracks from Local Media
5. D&D in Playlist Editor (Works)

Error:

The program winamp.exe version 5.5.8.2985 stopped interacting with Windows and was closed. To see if more information about the problem is available, check the problem history in the Action Center control panel.
Process ID: 132c
Start Time: 01cb72303d6ef68e
Termination Time: 20
Application Path: C:\program files\winamp\winamp.exe
Report Id: a989a431-de23-11df-ac71-00262dd139f0


Faulting application name: winamp.exe, version: 5.5.8.2985, time stamp: 0x4c3b43ea
Faulting module name: MSVCR90.dll, version: 9.0.30729.4926, time stamp: 0x4a1743c1
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x00024651
Faulting process id: 0x15a4
Faulting application start time: 0x01cb722f6a52cfdc
Faulting application path: C:\program files\winamp\winamp.exe
Faulting module path: C:\Windows\WinSxS\x86_microsoft.vc90.crt_1fc8b3b9a1e18e3b_9.0.30729.4926_none_508ed732bcbc0e5a\MSVCR90.dll
Report Id: af4e37b9-de22-11df-ac71-00262dd139f0

Last edited by Grim_Notepad; 22nd October 2010 at 22:05. Reason: Add More Testing
Grim_Notepad is offline  
Old 22nd October 2010, 21:53   #45
Grim_Notepad
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 7
Winamp 5.581 (build 2985)
Clean install, no 3rd-party skins or plugins (ALSO tried installing to not Program Files to ensure Elevation rights not an issue)
Language Pack: None (default English US)
Skin: Bug occurs with all of Bento, Winamp Modern and Classic skins

OS: Windows 7 Pro (x86)
Locale: English US
CPU: Intel Core2 Duo E7500
Memory: 3GB RAM
Graphics: nVidia Quadro NVS 290
Sound: Onboard Dell

Problem:
Send To: Anything Crashes Winamp only when sent from Playlist in Media Library

Method of Reproduction:
1. Select Files in Playlist Editor
2. Send To: Calculate Replay Gain (Works)
3. Send To: Add to Local Media (Works)
4. Select Local Media
5. Select From Album List (top right window) Files
6. Send To: Calculate Replay Gain (Works)
7. Select Tracks From Larger Track List Window in Local media
8. Send To: Calculate Replay Gain (works)
9. Send To: New Playlist
10. Name Playlist
11. Select Tracks in Newly created playlist
12. Send To: Calculate Replay Gain (Crashes)
13. Send To: Add To Local Media (Crashes)

Error:
Faulting application name: winamp.exe, version: 5.5.8.2985, time stamp: 0x4c3b43ea
Faulting module name: MSVCR90.dll, version: 9.0.30729.4926, time stamp: 0x4a1743c1
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0003ab1a
Faulting process id: 0x13d8
Faulting application start time: 0x01cb7230af5e934b
Faulting application path: C:\program files\winamp\winamp.exe
Faulting module path: C:\Windows\WinSxS\x86_microsoft.vc90.crt_1fc8b3b9a1e18e3b_9.0.30729.4926_none_508ed732bcbc0e5a\MSVCR90.dll
Report Id: b85e0287-de25-11df-ac71-00262dd139f0

Faulting application name: winamp.exe, version: 5.5.8.2985, time stamp: 0x4c3b43ea
Faulting module name: ntdll.dll, version: 6.1.7600.16559, time stamp: 0x4ba9b21e
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x00052c68
Faulting process id: 0x1288
Faulting application start time: 0x01cb7232ef572fa2
Faulting application path: C:\program files\winamp\winamp.exe
Faulting module path: C:\Windows\SYSTEM32\ntdll.dll
Report Id: 4c813f3c-de26-11df-ac71-00262dd139f0

Faulting application name: winamp.exe, version: 5.5.8.2985, time stamp: 0x4c3b43ea
Faulting module name: ntdll.dll, version: 6.1.7600.16559, time stamp: 0x4ba9b21e
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x00052c68
Faulting process id: 0x8d4
Faulting application start time: 0x01cb7232ac8ecfea
Faulting application path: C:\program files\winamp\winamp.exe
Faulting module path: C:\Windows\SYSTEM32\ntdll.dll
Report Id: 2a75f90a-de26-11df-ac71-00262dd139f0

Faulting application name: winamp.exe, version: 5.5.8.2985, time stamp: 0x4c3b43ea
Faulting module name: MSVCR90.dll, version: 9.0.30729.4926, time stamp: 0x4a1743c1
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0003ab1a
Faulting process id: 0x13d8
Faulting application start time: 0x01cb7230af5e934b
Faulting application path: C:\program files\winamp\winamp.exe
Faulting module path: C:\Windows\WinSxS\x86_microsoft.vc90.crt_1fc8b3b9a1e18e3b_9.0.30729.4926_none_508ed732bcbc0e5a\MSVCR90.dll
Report Id: b85e0287-de25-11df-ac71-00262dd139f0
Grim_Notepad is offline  
Old 23rd October 2010, 03:19   #46
Seinfeld
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 3
Edit.

Wrong section.
Seinfeld is offline  
Old 24th October 2010, 21:28   #47
stargatepga
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1
Winamp Crashing

Winamp 5.581 (build 2985)
Clean install, plugins: windows live messenger 'now playing' plugin.
Language Pack: None (default English US)
Skin: Winamp Modern: Blues (Alpha = 0.33)

OS: Windows 7 Pro (x64)
Locale: English AU
CPU: Intel I7 960
Memory: 6GB DDR3 RAM
Graphics: nVidia GTX 480
Sound: Onboard Gigabyte (X58A-UD7)

Seams whenever browing through files using windows explorer, winamp randomly crashes. Sometimes when opening a brower, sometimes when closing. Only ever happens when watching movies. No error message from winamp, just the windows error 'winamp needs to close'.
stargatepga is offline  
Old 25th October 2010, 14:38   #48
Grim_Notepad
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by stargatepga View Post
Winamp 5.581 (build 2985)
Clean install, plugins: windows live messenger 'now playing' plugin.
Language Pack: None (default English US)
Skin: Winamp Modern: Blues (Alpha = 0.33)

OS: Windows 7 Pro (x64)
Locale: English AU
CPU: Intel I7 960
Memory: 6GB DDR3 RAM
Graphics: nVidia GTX 480
Sound: Onboard Gigabyte (X58A-UD7)

Seams whenever browing through files using windows explorer, winamp randomly crashes. Sometimes when opening a brower, sometimes when closing. Only ever happens when watching movies. No error message from winamp, just the windows error 'winamp needs to close'.
check Event Viewer (Control Panel -> Administrative Tasks -> Event Viewer), looking for source: winamp type:error (big red exclamation)

should be something like "faulting module.....etc" helpful for the error tracking
Grim_Notepad is offline  
Old 2nd November 2010, 03:52   #49
franpa
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: australia, brisbane
Posts: 56
Send a message via Yahoo to franpa
Quote:
Originally Posted by franpa View Post
http://forums.winamp.com/showpost.ph...8&postcount=82

Winamp Installation Wizard still corrupts 3rd party plugins. (something to do with the DLL rebaser or some such)

VGMStream, MGME, 64thnote, Highly Experimental and probably more, affected.

-Winamp 5.581 (5.5.8.2985) - clean install [upgrade/reinstall]
-Winamp Language Pack used (if any) [none]
-System specs (mobo, cpu, ram) [ASUS P6T, Intel i7 920 2.66ghz, 6gig DDR3 Patriot Gamer RAM]
-Windows OS [Windows 7 x64 Home Premium, English]
-Video Card, Video Card Drivers version [BFG 8800 GT 512mb, v258.96 x64]
-Sound Card, Sound Card Drivers version [XFI Extreme Music, latest drivers as of today]
-DirectX version (start > run > dxdiag) [Latest Redistributable as of today]

To reproduce, install Winamp and the plugins then reinstall over the top or perform an upgrade from a previous version. The plugins will cease to work after the reinstall/upgrade.

Reinstalling the plugins renders them working again.

confirmed by multiple people and I believe one of the Winamp developers on the HCS forum, where discussion of VGMStream takes place.
I sure hope this gets fixed in the next version. I haven't tested the recent beta.
franpa is offline  
Old 2nd November 2010, 07:22   #50
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
Quote:
Originally Posted by franpa View Post
I sure hope this gets fixed in the next version. I haven't tested the recent beta.
there's no easy way to determine what is different about the one dll (ogg one when i looked into it) which causes the loading failure of in_vgmstream. and as was suggested in the 2 threads which have now been made about it on the HCS forum is to change how in_vgmstream works to use delay-loading of the supporting dlls (which also fixes the issues with other people not reading the help file and not installing the supporting dlls).

and adding in a filename based check isn't really a good solution as some other plug-ins seem to be affected (those built with a non-MS compiler from what i remember).

-daz
DrO is offline  
Old 2nd November 2010, 22:17   #51
spiq
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 3
Track title will not scroll in Win taskbar

As the title says - my Winamp won't scroll the track title in the taskbar.

Winamp Version: 5.581
No lang pack
OS W7 Pro 6.1.7600, CZE version
AMD Turion X2 2.2Ghz, 3 GB RAM, ASUS M51Kr
Grafic card: ATi Mobility Radeon HD 3400, driver ATi 8.723.0.0, DDI 10.1
Sound card: integrated on MB, High-Def. audio, driver MS 6.1.7600.16385
DX 11

I tried turning it on and off several times, including OS reboot. No change

Thanks for any responses.

PLUGINS:

Lyrics Plugin - gen_lyrics.dll
APEtag_CUE_Navigator

Last edited by spiq; 2nd November 2010 at 22:20. Reason: forgot plugins
spiq is offline  
Old 2nd November 2010, 22:22   #52
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
@spiq: please provide the additional reports needed as detailed in http://forums.winamp.com/showthread.php?t=320336 plus you've not confirmed if your install is clean though i see you've used ml_ipod based on your other post and that is known to cause issues with the taskbar due to the plug-in not being compatible with the unicode support Winamp has had since v5.34.

[edit]
looks like you edited your post whilst i made my one though the proper plug-ins list would be better so we can see what else is going on with you install.

-daz
DrO is offline  
Old 3rd November 2010, 08:25   #53
Ethan0bfdnlth8r
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 11
Winamp Pro transcodes mp4 video podcasts during sync

Winamp: 5.581 (5.5.8.2985) Pro - clean install
Winamp Language Pack: Default
Skin: Bento

Mobo: Asus M4A77TD Pro
CPU: AMD Phenom II x4 945
Memory: 4gbs
Windows OS: Windows 7 x64 Profession, English GB
Video Card: ATI Radeon HD 5750, Catalyst 10.10
Sound Card: VIA VT1708S High Definition Audio
DirectX version: 11

Problem:
When syncing to a usb portable device Winamp Pro transcodes mp4 video podcasts even if mp4 is added to the device's supported filetypes.

Method of reproduction:
1. Subscribe and download an mp4 video podcast
2. Connect a portable device by usb
3. Add mp4 to supported filetypes
4. Sync the podcast and the portable device
Ethan0bfdnlth8r is offline  
Old 3rd November 2010, 15:40   #54
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,821
@Ethan0bfdnlth8r

Hi

Please provide us with a link to a sample mp4 podcast/feed so we can try to reproduce the problem.

Also confirm that you don't have the "Force transcoding of compatible tracks if bitrate is over x kbps" setting enabled
(under: Prefs -> Portables -> Device/Drive ->Transcoding tab -> Advanced)
DJ Egg is offline  
Old 4th November 2010, 10:59   #55
Ethan0bfdnlth8r
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 11
@DJ Egg

Me fail - I had force transcoding of compatible tracks if bitrate is over x kbps enabled, and disabling it fixed the problem. Thanks for the help.
Ethan0bfdnlth8r is offline  
Closed Thread
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Bug Reports

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump