Old 23rd April 2008, 12:41   #1
ifurn0
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4
is it posible to output winamp through the microphone?

im basically trying to get winamp to play out the microphone so i can capture the input in halflife 1 , now i know some servers dont like u playing music over the mike but then well... im admin

and ill only do so after a successful vote in the favor of doing so

id like it to be a nice clean crisp streaming input direct from winamp or in and out of anything i need to to clean it up but i want it err.... for lack of a better word live

any help on how would be greatly appreciated
and many thanks in advance

ps i love how your spell checker picks up winamp as a typo
ifurn0 is offline   Reply With Quote
Old 23rd April 2008, 13:43   #2
ifurn0
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4
ok steam appears to be using global settings for the microphone, so scrap halflife 1, any steam game will do, also maby using jaspers line in plugin or shoutcast to input into any program that can play out of (or emulate) playing out of the micophone input

ive found 2 programs that will let me play music over steam

http://www.hldj.org/
http://www.hlss.us/

but they both seem to rely on pre recoded wave files which i dont want to do (re encode my music stash)

Last edited by ifurn0; 23rd April 2008 at 14:57.
ifurn0 is offline   Reply With Quote
Old 23rd April 2008, 20:55   #3
ifurn0
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4
never mind steam i have to mangle the quality of the song to make it even compatable but i can think of a few other uses, so is it possible
ifurn0 is offline   Reply With Quote
Old 24th April 2008, 06:30   #4
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
it is possible to capture music being played by winamp but it doesnt work well using a mic youll need to go into volume control click on options/properties/recording radio button(may have to change soundcard (mine has two one input and one output card)) and select wave output and record from there (best to disable windows/programs sounds if used this way)<best if streaming if you have the files already on a harddrive and you want to change format right click the file/send to/format convertor(note mp3 only works in pro and some other conversions too) let me know if this help


ps i dont think the website has a spell check i think its the browser (i know firefox has one built in)

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline   Reply With Quote
Old 24th April 2008, 06:40   #5
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
now if you want to stream winamp music you can either use the orb program (login needed)or you can use the shoutcast stream plugin (you'll have to create a station not already in use) http://beta.winampdb.com/ <link to plugin and instructions hope this or my other topic works

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2008, 18:46   #6
ifurn0
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4
thanx for the help, im away form my toys atm but i will test as soon as i get back home
ifurn0 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump