Old 1st February 2020, 20:02   #1
o0alexrayden0o
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 18
You are my last hope: HELP!!!

You are my last hope

In these days I proceeded to rent a new more powerful VPS, and I proceeded to move everything related to my webradio there, including the shoutcast server.
However, since I made the switch, I can no longer register in the YP directories, continually receiving the damned error: [YP sid = 1] response returned 500, NOK.
The flow can be reached regularly through the set ports, therefore the radio can be listened to and the doors are regularly open; by pinging and tracerouting from the vps to the YP address, I can easily reach it with a latency of about 26 milliseconds; if I try to open the YP address with the vps browser, I regularly see the page that tells me that the YP server is online and with a green dot. So I deduce that from all this, I shouldn't have any problem registering on the YP directories, and instead ...
[YP sid = 1] response returned 500, NOK

Further information:
- Windows server 2016 64bit operating system
- shoutcast server ver. 2.6.0.753 64bit

I've been banging my head for 5 days now, and I can't understand the problem. Please help me.
o0alexrayden0o is offline   Reply With Quote
Old 1st February 2020, 20:49   #2
NJK
FRYSK BLOED TSJOCH OP- FRISIAN
 
NJK's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: a real Frisian hometown
Posts: 15,281
more info http://forums.winamp.com/showthread.php?t=453775

Each Thursday a new show on Celtica Radio with Darkwave music.

Nope, it's not a radiostation just a non stop darkwave music stream

WINAMPSHOUTCAST
NJK is offline   Reply With Quote
Old 1st February 2020, 20:58   #3
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 307
The YP error is often. I usually have it on 3 out of 5 songs.
LStratmann is online now   Reply With Quote
Old 1st February 2020, 22:24   #4
o0alexrayden0o
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by NJK View Post
I already read that thread. So are you telling me there is no solution?



Quote:
Originally Posted by LStratmann View Post
The YP error is often. I usually have it on 3 out of 5 songs.
It happens to me on all songs.
If at this moment I activate the server on the old vps, the registration takes place. About this new nothing.
o0alexrayden0o is offline   Reply With Quote
Old 2nd February 2020, 00:01   #5
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 307
Maybe something on the VPS? Had a VPS back in the day where they never ran advertising. My current one is doing fine.
LStratmann is online now   Reply With Quote
Old 2nd February 2020, 10:08   #6
o0alexrayden0o
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by LStratmann View Post
Maybe something on the VPS? Had a VPS back in the day where they never ran advertising. My current one is doing fine.
It could be, but what? that's what I can't understand.
I can reach the yp.shoutcast.com address with all the possible tests (ping, traceroute, opening it in the browser), but with shoutcast there is no way.
If I don't get it wrong, shoutcast uses port 80 to connect to the YP directorys, and is open from other services. (the same ones that were present on the old vps).
Could it be that some library is missing? Like some version of the VCRedist? If so, which one?
I am going crazy!!!
o0alexrayden0o is offline   Reply With Quote
Old 2nd February 2020, 10:11   #7
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 307
Unfortunately I can't help you there, because the YP is only available for SHOUTcast.
LStratmann is online now   Reply With Quote
Old 2nd February 2020, 13:46   #8
o0alexrayden0o
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 18
The only thing I can think of ...
Is it possible that my new IP for some strange reason is banned from the YP?

The thing that pisses me off is that there are no answers from technical support. I opened tickets more than 4 days ago, I received a response after 2 days asking for confirmations, then again total silence.
o0alexrayden0o is offline   Reply With Quote
Old 2nd February 2020, 13:48   #9
DJ-Garybaldy
Major Dude
 
DJ-Garybaldy's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Harpurhey, Manchester UK
Posts: 1,713
I couldn't get any stations to play on the Shoutcast website yesterday...

I think the whole service is up the swanny.

Proud USER of RadioDJ since 2010

Now running RadioDJ on a 32GB Computer
DJ-Garybaldy is offline   Reply With Quote
Old 2nd February 2020, 14:22   #10
o0alexrayden0o
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by DJ-Garybaldy View Post
I couldn't get any stations to play on the Shoutcast website yesterday...

I think the whole service is up the swanny.
And now instead? Are they registered or not?

I really tried everything, even completely turning off the firewall, but there was no way.
o0alexrayden0o is offline   Reply With Quote
Old 2nd February 2020, 15:29   #11
DJ-Garybaldy
Major Dude
 
DJ-Garybaldy's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Harpurhey, Manchester UK
Posts: 1,713
https://djgarybaldy.co.uk/wp-content...compressor.png

Nothing will play I've gone into different Genres and clicked on Random stations and nothing will play on Google Chrome OR Firefox

Proud USER of RadioDJ since 2010

Now running RadioDJ on a 32GB Computer
DJ-Garybaldy is offline   Reply With Quote
Old 2nd February 2020, 15:52   #12
o0alexrayden0o
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by DJ-Garybaldy View Post
https://djgarybaldy.co.uk/wp-content...compressor.png

Nothing will play I've gone into different Genres and clicked on Random stations and nothing will play on Google Chrome OR Firefox

Send me a private message with the radio link, so I try to listen.

However at least you are in the YP, my radio is not really recorded.
If this continues, I will follow the example of many other broadcasters who have migrated to other completely free and unlimited platforms.
o0alexrayden0o is offline   Reply With Quote
Old 2nd February 2020, 17:11   #13
DJ-Garybaldy
Major Dude
 
DJ-Garybaldy's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Harpurhey, Manchester UK
Posts: 1,713
Its every station play link I click on (that is an mp3 stream) I know AAC streams won't play from the directory.

I'm not some newbie I've been into Internet Radio 21 years.

Yes I can Download a PLS file but i wanted the station to play in the browser and I get that error time and time again. Like I said I went through random genres and random stations and none of them would play in my browser.

Proud USER of RadioDJ since 2010

Now running RadioDJ on a 32GB Computer
DJ-Garybaldy is offline   Reply With Quote
Old 4th February 2020, 12:11   #14
o0alexrayden0o
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 18
After more then one week, nothing is changed and no answer from the support...
o0alexrayden0o is offline   Reply With Quote
Old 6th February 2020, 08:12   #15
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 307
I have the YP error now also since yesterday.
LStratmann is online now   Reply With Quote
Old 6th February 2020, 12:43   #16
o0alexrayden0o
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by LStratmann View Post
I have the YP error now also since yesterday.
Have fun and good luck.

I am always in the same situation, and I still don't get answers from support.

This is not seriousness from my point of view.
o0alexrayden0o is offline   Reply With Quote
Old 7th February 2020, 16:02   #17
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 307
Does someone still have the bug? It's really starting to piss me off again!
LStratmann is online now   Reply With Quote
Old 7th February 2020, 16:09   #18
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 307
I got a response from support.

"We are currently investigating similar reported issues with the directory."
LStratmann is online now   Reply With Quote
Old 7th February 2020, 16:12   #19
o0alexrayden0o
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by LStratmann View Post
I got a response from support.

"We are currently investigating similar reported issues with the directory."
Well, apparently we're not the only ones who have this problem. At least they answered you, they haven't answered me for over a week.
o0alexrayden0o is offline   Reply With Quote
Old 7th February 2020, 16:33   #20
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 307
I just wrote to my e-mail again today.
I'll keep you posted.
LStratmann is online now   Reply With Quote
Old 8th February 2020, 16:41   #21
o0alexrayden0o
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by LStratmann View Post
I just wrote to my e-mail again today.
I'll keep you posted.
News?
o0alexrayden0o is offline   Reply With Quote
Old 8th February 2020, 20:03   #22
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 307
No. I don't use SHOUTcast anymore either.
LStratmann is online now   Reply With Quote
Old 9th February 2020, 03:57   #23
MegaRock
Forum King
 
MegaRock's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Inside my water bong
Posts: 6,862
Send a message via ICQ to MegaRock Send a message via Yahoo to MegaRock
Almost all of mine are Icecast but I've always tried to keep at least one going. Suppose the server is up, running and people can connect to it but in the past week or so I think half of one day I was able to connect to the yp. The rest I get that same identical error. Installed it on a computer in house. Ran it. Same error. Stuck it on a dedicated server. Same thing.
Shut it down, turn the Icecast one back on and go about business. Maybe somewhere down the road they will get it working again.

Megarock Radio - St. Louis Since 1998!
Tune In Now!
Corporate Radio Sucks! No suits, all rock!
MegaRock is offline   Reply With Quote
Old 9th February 2020, 08:42   #24
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 307
I use Icecast in combination with Adswizz. So I have advertising, but at least it's always there.
LStratmann is online now   Reply With Quote
Old 11th February 2020, 23:16   #25
o0alexrayden0o
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by LStratmann View Post
I use Icecast in combination with Adswizz. So I have advertising, but at least it's always there.

Could you explain to me how adswizz works?
o0alexrayden0o is offline   Reply With Quote
Old 12th February 2020, 11:51   #26
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 307
I only rented an Icecast server with Adswizz. You can get more information by DM.
LStratmann is online now   Reply With Quote
Old 14th February 2020, 23:25   #27
HHUKRADIO
Junior Member
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 18
This has been going on for months. It started last Summer. The Shoutcast directory is broken and has been for ages. I'm surprised more broadcasters didn't notice it sooner.
HHUKRADIO is offline   Reply With Quote
Old 15th February 2020, 14:20   #28
HHUKRADIO
Junior Member
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 18
It looks like their database can't cope with alot of YP requests. Last night the directory appeared to be accepting YP requests and listing stations. Unfortunately this afternoon it's showing the error message again. Ho hum.
HHUKRADIO is offline   Reply With Quote
Old 15th February 2020, 16:15   #29
o0alexrayden0o
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by HHUKRADIO View Post
It looks like their database can't cope with alot of YP requests. Last night the directory appeared to be accepting YP requests and listing stations. Unfortunately this afternoon it's showing the error message again. Ho hum.
I begin to believe that everything is left to itself.
There is no more news on possible news, updates and more.
o0alexrayden0o is offline   Reply With Quote
Old 15th February 2020, 22:47   #30
HHUKRADIO
Junior Member
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 18
I get that feeling also.
HHUKRADIO is offline   Reply With Quote
Old 19th February 2020, 15:41   #31
Klaas
Senior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 117
They have their directory problems over two years now. Since the "new" Shoutcast started in beta. I believe it is a software bug as the old Shoutcast DNAS won't have YP errors.

But to quote from a Shoutcast supporter "You should concentrate on your audience".
Klaas is offline   Reply With Quote
Old 29th February 2020, 13:17   #32
MegaRock
Forum King
 
MegaRock's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Inside my water bong
Posts: 6,862
Send a message via ICQ to MegaRock Send a message via Yahoo to MegaRock
The directory had it's issues before but for most part things worked. Nothing broke like this till they modified the code and started using authhash and software restrictions to make themselves money. Not even their paid services function correctly much less anything free. When it started I switched one of my eight servers over to Icecast mostly because I can no longer get SC to install and run - neither Linux or Windows. Now I don't run SC on any production servers because in that time frame I cannot install it and get it to work at all no matter what I try.

Face it Radionomy was failing miserably on it's own and hoped SC would save it. Now Radionomy is gone and all that is left is whatever few people are crazy enough to pay for a service on a broken platform. You think someone would care but it's clear no one does.

Megarock Radio - St. Louis Since 1998!
Tune In Now!
Corporate Radio Sucks! No suits, all rock!
MegaRock is offline   Reply With Quote
Old 29th February 2020, 13:20   #33
Klaas
Senior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 117
So true. I've got support tickets open because of issues with the directory, AAC+, ad insertion etc etc... Never got a proper response. I cancelled the subscription already last year.

I think Shoutcast will disappear sooner than later.
Klaas is offline   Reply With Quote
Old 29th February 2020, 13:23   #34
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 307
SHOUTcast would have potential if they would fix the software bugs and get some support.
LStratmann is online now   Reply With Quote
Old 1st March 2020, 17:17   #35
MegaRock
Forum King
 
MegaRock's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Inside my water bong
Posts: 6,862
Send a message via ICQ to MegaRock Send a message via Yahoo to MegaRock
Either one would be helpful. Far as I can see the actual software functions fine its the authhash and restrictions put into place to make money that have broken everything. I remember when the ad program started.. had a few glitches but was operational fairly quick. The move from the old shoutcast YP and even having it tied into the old Radionomy platform had a few issues but eventually worked.

Now nothing gets fixed. People who pay aren't even getting a good product. I've been using SC since the first release and ran it for over 20 years. I can't even get it to install correctly anymore and nothing works except as a private server and even then it had a habit of crashing every few days.

Since I stream at 320k I can't use the free version (won't) so that forced me to Icecast however I had been running 128k shoutcast streams. Problem is I upgraded and everything broke. I can't reinstall as the fresh install never works. Authhash won't save. YP hasn't connected in months. I can't even use AAC anymore and when I see PAYING customers getting no support at all and dealing with broken servers that don't encourage me to spend any money.

I setup my Linux servers from scratch, round robin dns load balancing and a monitoring system that freaks people out. Rare is it I find a piece of software that operates so poorly and it's not the streaming part that doesn't function but all the bloat they added to ensure they could restrict the software to make money.

If you want to make money put out a product that works. It's sad that after 20+years of using Shoutcast I can't even if I wanted to because it's broke badl.

Megarock Radio - St. Louis Since 1998!
Tune In Now!
Corporate Radio Sucks! No suits, all rock!
MegaRock is offline   Reply With Quote
Old 1st March 2020, 17:21   #36
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 307
Luckily I have never had problems with any crashes or anything. I've only had YP and monetization issues.
LStratmann is online now   Reply With Quote
Old 2nd March 2020, 11:43   #37
Klaas
Senior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 117
I had some crash bugs. Over night the SC server stopped with a segfault. Never got fixed either.

MegaRock you are absolutely right. At least for a paying customer I would expect support. Shoutcast is earning money twice, by the subscription fee and by earning comission from the ads we would be playing.

I moved my streams completely away from Shoutcast and set up two virtual servers with Icecast which is way cheaper and more functional than the subscription fee.
Klaas is offline   Reply With Quote
Old 2nd March 2020, 12:05   #38
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 307
Targetspot has a new website. I thought Targetspot would do a better job now.
LStratmann is online now   Reply With Quote
Old 5th March 2020, 07:38   #39
Klaas
Senior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 117
Targetspot is still audiovalley.
Klaas is offline   Reply With Quote
Old 5th March 2020, 07:40   #40
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 307
But I thought they might improve their support. At least SHOUTcast is answering my emails.
LStratmann is online now   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump