Old 25th May 2005, 23:57   #1
HoWnDaWg
Junior Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 12
Java or flash PLS player?

Iv looked around but never really found an exact link to a download of a web based pls player, in java or flash.

So is there anything out there, in java or flash, that will play like winamp or real player, but web based, so the listeners dont need realplayer or winamp installed?

Thankyou.
HoWnDaWg is offline   Reply With Quote
Old 26th May 2005, 00:12   #2
Amplex9
Senior Member
 
Amplex9's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Pool Of Life
Posts: 448
You might want to take a look at... Java Zoom


-=[England's Finest Rock Station - Real Rock Radio At Its Best ]=-
|- 24/7 - 64k mp3PRO -|- powerd by: StreamSolutions.Co.Uk -|
Amplex9 is offline   Reply With Quote
Old 26th May 2005, 00:36   #3
Vchat20
Major Dude
 
Vchat20's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 1,273
www.freedomaudio.com
Vchat20 is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2008, 04:52   #4
woodsier
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 4
Sorry to raise the dead in terms of threads... but freedomaudio.com is no longer a working URL, and i'm also in desperate need of a web-based STREAM music player, that will play my mp3 encoded .pls/m3u etc streams.

I see it on the major websites, but i can't for the life of me find one. I don't want one that uses a winamp agent (and just plays in the browser using the winamp player as an engine), i need one that is standalone.

Are there any ones made from java/ajax technology??
woodsier is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2008, 09:58   #5
CJPR
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 76
Quote:
Originally posted by Amplex9
You might want to take a look at... Java Zoom
woodsier

That is standalone and although it looks a bit like Winamp it is not. If you want to see/hear one in action then check out my site in the listen links on main page right side.
CJPR is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2008, 22:06   #6
woodsier
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 4
Thanks for the reply!

I would really however prefer a player that i can embed in my website and is a lot more simple than that. Is there no java/ajax code that can stream a playlist file? How do life365 and websites like that have them, yet nobody else knows how?
woodsier is offline   Reply With Quote
Old 17th February 2008, 07:51   #7
Nick@ss
Moderator
 
Nick@ss's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Streamsolutions Headquarters
Posts: 11,953
Ther are no codes available that will do this as far as i know.

We offer a content delivery server for this purpose which connects to your shoutcast server and you can put what ever front end player on your website you choose.
Nick@ss is offline   Reply With Quote
Old 17th February 2008, 07:53   #8
Nick@ss
Moderator
 
Nick@ss's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Streamsolutions Headquarters
Posts: 11,953
The latest flash player seems to be quite good
Attached Files
File Type: rar playerflash.rar (135.5 KB, 13014 views)
Nick@ss is offline   Reply With Quote
Old 11th April 2008, 08:25   #9
protegechris
Forum Queen
 
protegechris's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 6,635
Quote:
Originally posted by nick@ss
The latest flash player seems to be quite good
Can you confirm this works? I'm unable to get any audio going.

yeah, i'm back.
protegechris is offline   Reply With Quote
Old 11th April 2008, 09:31   #10
Nick@ss
Moderator
 
Nick@ss's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Streamsolutions Headquarters
Posts: 11,953
yep it works,

tried and tested.
Nick@ss is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2008, 11:06   #11
woodsier
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 4
Quote:
Originally posted by nick@ss
Ther are no codes available that will do this as far as i know.

We offer a content delivery server for this purpose which connects to your shoutcast server and you can put what ever front end player on your website you choose.
Could you please tell me more about this? And why there are no codes and what a content delivery server is needed for?

And what the difference is?

Thanks!
woodsier is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2008, 11:43   #12
Nick@ss
Moderator
 
Nick@ss's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Streamsolutions Headquarters
Posts: 11,953
The only script that is available to source a server is sc_trans that will run on a linux server,

There are various offerings like live 365 and our content delivery servers which will source your stream but we do not make this publically available as it is a product we have designed and written for our own uses.
Nick@ss is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2008, 18:27   #13
Dexemplu
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 3
Quote:
Originally posted by nick@ss
yep it works,

tried and tested.
Have you edited anything other than the config's IP and Port? I'm having a really hard time getting it to run my broadcast.
Dexemplu is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2008, 18:42   #14
Nick@ss
Moderator
 
Nick@ss's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Streamsolutions Headquarters
Posts: 11,953
Thats all that needs changing,

i did try for chris and it worked perfect,

hopefully chris can chime in and show what he did to resolve any problems he had.
Nick@ss is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2008, 19:08   #15
Dexemplu
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 3
Quote:
Originally posted by nick@ss
Thats all that needs changing,

i did try for chris and it worked perfect,

hopefully chris can chime in and show what he did to resolve any problems he had.
Then i'm stumped. I actually can't make it play any online broadcast. I must be doing something wrong. Would you upload the config that you used and worked here, please?
Dexemplu is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2008, 19:18   #16
Nick@ss
Moderator
 
Nick@ss's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Streamsolutions Headquarters
Posts: 11,953
What is the ip and port of the server?

the config i used is no different to the one uploaded.
Nick@ss is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2008, 19:37   #17
Dexemplu
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 3
Quote:
Originally posted by nick@ss
What is the ip and port of the server?

the config i used is no different to the one uploaded.
http://80.86.106.136:80/
Dexemplu is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2008, 19:58   #18
Nick@ss
Moderator
 
Nick@ss's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Streamsolutions Headquarters
Posts: 11,953
game over,

Content Type: audio/aacp
Nick@ss is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2008, 00:08   #19
pulsorock
Junior Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 4
Does the flash player provided by nick@ss works with aacPlus streams? I tried it and it doesn't work on mine neither (test stream here: http://radiopulsorock.sytes.net:3810/).

At the moment I stream with WMA, but if I find a Flash Player (I read that Adobe's Flash Player 9 supports HE-AACv2) that allows me to stream with aacPlus/Shoutcast I'll move my stream to Shoutcast servers with an embedded flash player.
pulsorock is offline   Reply With Quote
Old 3rd May 2008, 22:05   #20
FUNKMASTER
Senior Member
 
FUNKMASTER's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: LONDON-UK
Posts: 114
HI nick@ss is it ok to change the background image on this flash player ? cheers Andy ps works a treat so far and all i did was to change ip/port in config file upload away you go simple nice one
FUNKMASTER is offline   Reply With Quote
Old 4th May 2008, 15:02   #21
Nick@ss
Moderator
 
Nick@ss's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Streamsolutions Headquarters
Posts: 11,953
no problem,

its not something we wrote its just one i found.
Nick@ss is offline   Reply With Quote
Old 4th May 2008, 17:09   #22
FUNKMASTER
Senior Member
 
FUNKMASTER's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: LONDON-UK
Posts: 114
Hi glad you said that nick as I had a little play around with it but seems to be ok
check it out here
cheers Andy
FUNKMASTER is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2008, 11:41   #23
FUNKMASTER
Senior Member
 
FUNKMASTER's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: LONDON-UK
Posts: 114
Hi all i have noticed with this player that sometimes you can hear all i can decribe it as ''bip's and blup's'' not a major issue but something i have noticed whilst listening & monitoring also ive added a better background image to make it more funky & used a pop-up + size script for a direct click link from my site.
cheers all Andy
FUNKMASTER is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2008, 12:11   #24
Nick@ss
Moderator
 
Nick@ss's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Streamsolutions Headquarters
Posts: 11,953
i have also seen that it doesnt like bitrate / frequency / channel changes,
Nick@ss is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2008, 16:06   #25
sputnik radio
Major Dude
 
sputnik radio's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Dallas
Posts: 871
Quote:
Originally posted by nick@ss
The latest flash player seems to be quite good

The install instructions are in French talk or something..How did yall manage to dicipher the install instructions?
sputnik radio is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2008, 16:20   #26
Nick@ss
Moderator
 
Nick@ss's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Streamsolutions Headquarters
Posts: 11,953
i just looked at the config and went from there,

There are many online translators you can use but its faily self explanatory if you look at the config.
Nick@ss is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2008, 16:23   #27
FUNKMASTER
Senior Member
 
FUNKMASTER's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: LONDON-UK
Posts: 114
HI, all you need to do is add your server ip/port in the config file and upload the lot to your webspace job done, not tricky especially as im fluent in '' something'' but not french
FUNKMASTER is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2008, 18:12   #28
sputnik radio
Major Dude
 
sputnik radio's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Dallas
Posts: 871
LOL online translator told me to give my files to my waiter. LOL
sputnik radio is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2008, 18:13   #29
Nick@ss
Moderator
 
Nick@ss's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Streamsolutions Headquarters
Posts: 11,953
only usefull if the waiter knows what to do with it

they are best with boiled new potatoes
Nick@ss is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2008, 18:31   #30
sputnik radio
Major Dude
 
sputnik radio's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Dallas
Posts: 871
yah it works great ...http://sputnikradio.com/flashplay/player.php
sputnik radio is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2008, 19:07   #31
sputnik radio
Major Dude
 
sputnik radio's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Dallas
Posts: 871
any chance of getting that .fla file? I want to make the stage smaller on that flash file...Too tall.
sputnik radio is offline   Reply With Quote
Old 14th May 2008, 23:11   #32
bored_womble
Winamp's Womble
 
bored_womble's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Wimbledon Common
Posts: 1,100
thought i would share this little tidbit, not sure if it helps, but you should be able to get *any* flash player to work by using the nsv link work around.

The player embed is from one of the most prolific flash players ( you can skin it, chop, slice it, dice it in every direction ) from

http://www.jeroenwijering.com/

If you simply add the following to your website ( change the shoutcast ip and port ) and away you go. You need to give it 2-3 seconds before you hear audio, but should work a treat.

Example
PHP Code:
<embed 
src
="http://www.jeroenwijering.com/embed/mediaplayer.swf" 
    
width="320" 
    
height="20" 
    
allowfullscreen="true" 
    
allowscriptaccess="always"     flashvars="file=http://69.31.50.149:80/;stream.nsv&type=mp3&height=20&width=320&showdigits=false" 
    
/> 
Why it works, well when accessing the Shoutcast server with the nsv link, it not longer worries about the agent type so spools out the stream.

I dont think this has been mentioned before, but apologies if it has already been covered somewhere.

BW

Without open minds the world will die. Open yours and correct the mistakes you are making right now.
bored_womble is offline   Reply With Quote
Old 22nd June 2008, 14:33   #33
sputnik radio
Major Dude
 
sputnik radio's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Dallas
Posts: 871
Oh btw ..This flash player does work however it uses up all your server bandwidth.....It doesnt stream directly from the Shoutcast server to the listner...The flash player handles the stream through whatever webserver you have the flashplayer installed on and uses up all the bandwidth. So if your Web server is not on the same server as your SC server your using double the bandwidth.


After using up all my web servers bandwidth I had to abandon this player..

Sigh seems that there will never be a universal player
sputnik radio is offline   Reply With Quote
Old 2nd August 2008, 03:24   #34
rbcsi
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 9
With acc?

Hello, with the novelty of sc_trans 2.0 which transmits using acc, I wonder if you have a player in flash that play radios in acc, as I found work here in the forum, but when a stream in acc not work.

Thank you now
rbcsi is offline   Reply With Quote
Old 2nd August 2008, 07:30   #35
Nick@ss
Moderator
 
Nick@ss's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Streamsolutions Headquarters
Posts: 11,953
Our new flash servers can be streamed to with an aac dsp or an aac relay from shoutcast if that helps

so if you want easy AAC flash here it is.

Last edited by Nick@ss; 2nd August 2008 at 07:55.
Nick@ss is offline   Reply With Quote
Old 2nd August 2008, 15:23   #36
rbcsi
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 9
Quote:
Originally posted by nick@ss
Our new flash servers can be streamed to with an aac dsp or an aac relay from shoutcast if that helps

so if you want easy AAC flash here it is.
Since already you for help

Do you have a player in flash with support for audio / aacp for me I can put on my site and you can listen to the radio in accp?

If yes, you can provide me ? Or is a product you sell?

Thank you
rbcsi is offline   Reply With Quote
Old 2nd August 2008, 15:51   #37
Jkey
Forum King
 
Join Date: Jul 2004
Location: E*arth
Posts: 3,031
you must pay for a flash server that relays
shoutcast aac+ streams.

So Long, and Thanks for All the Fish.
Jkey is offline   Reply With Quote
Old 2nd August 2008, 16:07   #38
Greg_E
Major Dude
 
Join Date: Nov 2006
Location: USA
Posts: 1,687
To add to it, you must pay for the server application if you want to run your own flash server. At the moment Wowza and Adobe Flash server are the only two that I know of, and both are $1000 USD for unlimited clients. ANd the last time I looked, you will need to wrap the aac+ in an mp4 wrapper, so Nick must have done something different to be able to get a regular aac+ stream converted to Flash.

Your mileage may vary!
Greg_E is offline   Reply With Quote
Old 2nd August 2008, 16:18   #39
Nick@ss
Moderator
 
Nick@ss's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Streamsolutions Headquarters
Posts: 11,953
Here is a flash server being sourced from a 32k AAC shoutcast server.

http://webspace.streamsolutions.co.uk/flashtests/

http://87.117.193.145:9076/



We are working on the buffer as there is a little more delay that we would like but that should be sorted soon.

Last edited by Nick@ss; 2nd August 2008 at 17:02.
Nick@ss is offline   Reply With Quote
Old 2nd August 2008, 16:31   #40
Jkey
Forum King
 
Join Date: Jul 2004
Location: E*arth
Posts: 3,031
i like this new service from ss when i have
more time i will play with it further.
I can confirm though it works great when relaying
a shoutcast server or through sc_dsp connecting.

So Long, and Thanks for All the Fish.
Jkey is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Discussions

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump