Old 30th December 2010, 18:08   #1
Thorarin
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1
Winamp not starting up

I've used Winamp for quite some time and I decided today to try out this iPod addon. I downloaded the lastest version (3.10) and installed it following the instructions on the Wiki.

However, when I try to open Winamp now, nothing happens. If I open task manager I can see it running for a few moments before ending.

I've uninstalled Winamp completely and started afresh, but I'm having the same problem.

Using:

Windows 7 Professional 32-bit
Core 2 Duo @ 1.5
2Gb RAM
Thorarin is offline   Reply With Quote
Old 6th January 2011, 12:25   #2
Xyler89
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
Thumbs up

The iPod_Support_v3_10 is buggy.
I have the same problem on my laptop but on my pc its fine, both running win7 ult64.
Uninstall Winamp AND go into program files x86 and delete the entire winamp directory.
Then install winamp again

Try looking for an older version of iPod support.

...and can someone please report this issue to the developers!
Xyler89 is offline   Reply With Quote
Old 11th January 2011, 13:52   #3
Bilbo9955
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 223
When you install Winamp, DO NOT install pmp_iPod! The two don't work together. Previous versions of the plugin removed pmp_iPod automatically, but one anti-virus program reported the program as possible malware. Most did not. Explaining the details were of no use to paranoid people, so Abu removed this part.
Bilbo9955 is offline   Reply With Quote
Old 19th January 2011, 16:38   #4
crazylegs
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 2
I have the same problem. I tried installing winamp without the ipod support, and after then installing ml_ipod 3.10, winamp won't start up.
crazylegs is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2011, 02:12   #5
Akdor 1154
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Victoria, Australia
Posts: 63
I had this problem; disabling the audioscrobbler plugin during ml_ipod installation worked wonderfully.

It seems strange to me, man, strange to me, don't it seem strange to you?
That a country founded on immigration is so damn racist too;
- John Butler Trio - Home Is Where the Heart Is
Akdor 1154 is offline   Reply With Quote
Old 25th January 2011, 17:36   #6
crazylegs
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by Akdor 1154 View Post
I had this problem; disabling the audioscrobbler plugin during ml_ipod installation worked wonderfully.
This worked for me too. Thanks.
crazylegs is offline   Reply With Quote
Old 15th June 2011, 17:33   #7
Accessory Geeks
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 38
Sorry, I am pretty new to winamp. I am having the same problem with my iPod.

What is ml_iPod? It sounds like a file of some sort.
Accessory Geeks is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2011, 03:54   #8
Bilbo9955
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 223
@Accessory Geeks
If you are new to Winamp, than use the native Winamp iPod manager!
Bilbo9955 is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2011, 21:40   #9
njm
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 6
I get the same problem. ml_ipod (which I have been using for years now, nice work btw) works fine.
It is strange but on my older computer with win 7 it worked fine. But on my new computer there is this problem! Does anyone have any advice on how to get last.fm scrobbling working now that this dll causes winamp to crash?
njm is offline   Reply With Quote
Old 18th June 2011, 07:41   #10
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
there are 2 threads in the main forum which explains why the standalone audioscrobbler plug-in is now crashing (and has done since around the time of the 5.59beta release and some Windows updates).

the basic answer is the plug-in will be fixed when i find some freetime to be able to work on it before releasing a newer version which isn't going to crash.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 18th June 2011, 18:11   #11
njm
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 6
Cool - thanks for the update. Looking forward to seeing an update. Wish I could help!
thanks
njm is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp iPod Plugin Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump