Old 7th August 2011, 20:25   #1
digiSal
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 14
Winamp on mobile displaying incorrectly. Old station

Greetings everyone,

I have been messing with a shoutcast server for a bit.

First with a linux server at home but have now purchased a Linux Virtual Private Server from tdrevolution for it.

Everything is up and running. I can see the station on the web directory, although I have not been able to confirm from the outside of my network that it works.

I have however, been trying to listen on my Android phone and tablet with the Winamp app. Both outside my network. I can find the station but it wont let me play it. I believe the radio station listed is one of the old stations I tried setting up this week.

For one, the bitrate displayed is incorrect. It says 80kbps but am now broadcasting at 128. And second, the song it says that is playing incorrect. If I keep refreshing it will display a song I have on the playlist that hasnt played yet. ;-/

When I setup the new server on the VPS i created a new hash for it. I read somewhere that it might take awhile for the mobile apps api to update the station. I have had the new server up for 4 hours and still no go on mobile devices.

Any thoughts or suggestions?

This is the station:
http://www.shoutcast.com/Internet-Ra...20of%20calvary

Its listed correctly on the site. I havent been able to test if it works. Maybe someone can tell me
digiSal is offline   Reply With Quote
Old 7th August 2011, 21:10   #2
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
is playing ok (though only tried via the site player as i don't have a compatible mobile device) and it is showing as a 128kbps stream for the listing.

i've a feeling it's related to some issues which have been affecting the YP (directory backend) during the week just gone leading to old data / invalid reactions. not sure why it's happening (though i'm guessing there's at least one rogu server in the group). all i can advise is to wait it out seeing as it 's the weekend and everyone concerned with such things aren't around.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 7th August 2011, 21:12   #3
digiSal
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 14
Thanks Daz. I got this error while you or someone was connecting just now. Is this normal?

Quote:
2011-08-08 00:07:32 I msg:[DST 64.12.243.206:61123 sid=1] SHOUTcast 1 client connection accepted. ultravox metadata puller
2011-08-08 00:07:32 I msg:[DST xx.xx.xx.xx:53766 sid=1] SHOUTcast 1 client connection accepted. Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:6.0) Gecko/20100101 Firefox/6.0
2011-08-08 00:07:32 E msg:[DST 64.12.243.206:61123 sid=1] Socket error while waiting to send data. err=Connection reset by peer(104)
2011-08-08 00:07:32 I msg:[DST 64.12.243.206:61123 sid=1] SHOUTcast 1 client connection closed (0 seconds) [Bytes: 24576] Agent: `ultravox metadata puller'
2011-08-08 00:07:35 E msg:[DST xx.xx.xx.xx:53766 sid=1] Socket error while waiting to send data. err=Broken pipe(32)
2011-08-08 00:07:35 I msg:[DST xx.xx.xx.xx:53766 sid=1] SHOUTcast 1 client connection closed (3 seconds) [Bytes: 316393] Agent: `Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:6.0) Gecko/20100101 Firefox/6.0'
digiSal is offline   Reply With Quote
Old 7th August 2011, 21:23   #4
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
yes that's fine as there's two stages to how the site player works. one is for the site to connect and get the metadata via the 'ultravox metadata puller' connection (which will be changed to contain SHOUTcast in it with a future YP update). the other is the site flash player itself and since i only connected for a few seconds it's correct.

hopefully at some point, when the site player connects it will have been changed to allow for the metadata to be taken directly from the stream instead of the two stages needed at the moment (the fun of flash).

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 9th August 2011, 21:08   #5
digiSal
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 14
Anything i can do to try and get my station listed on mobile apps again?

Thanks!
digiSal is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > SHOUTcast > SHOUTcast Technical Support

Tags
android, linux, mobile, vps, winamp

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump