Old 9th April 2010, 22:39   #1
Sweet_Cassie
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 6
Help with embedding a player in a web page

Hello.

I have installed the ShoutCast server and it works great.

But....

I would like my station to play on a web page instead of having winamp pop up and play.

Could somebody point me in the right direction on where to find out how to do this?

Thanks much.
Sweet_Cassie is offline   Reply With Quote
Old 10th April 2010, 07:08   #2
Sweet_Cassie
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 6
I tried using the info at this link but it doesn't play.

http://forums.radiotoolbox.com/viewtopic.php?t=76


I still neeed help with this.

Thanks.
Sweet_Cassie is offline   Reply With Quote
Old 10th April 2010, 14:56   #3
sparkso
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2
i think what you are looking for is a plug-in
sparkso is offline   Reply With Quote
Old 10th April 2010, 15:27   #4
Sweet_Cassie
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 6
No, I need help with the coding to get a player embedded within a web page so that my listeners can just bring up the web page and have the station start playing.
Sweet_Cassie is offline   Reply With Quote
Old 10th April 2010, 17:18   #5
NJK
FRYSK BLOED TSJOCH OP- FRISIAN
 
NJK's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: a real Frisian hometown
Posts: 15,069
here is the script you need.

it's an old one i have been using for years.
you might find more on streamsolutions.co.uk

http://www.streamsolutions.co.uk/res...bedded_players

<OBJECT ID="MediaPlayer" WIDTH=385 HEIGHT=147
CLASSID="CLSID:22D6F312-B0F6-11D0-94AB-0080C74C7E95"
STANDBY="Loading Windows Media Player components..."
TYPE="application/x-oleobject">

<PARAM NAME="FileName" VALUE="http:insert here your ip + port" valuetype="ref" ref>
<param name="AudioStream" value="1">
<param name="AutoSize" value="0">
<param name="AutoStart" value="0">
<param name="AnimationAtStart" value="0">
<param name="AllowScan" value="-1">
<param name="AllowChangeDisplaySize" value="-1">
<param name="AutoRewind" value="0">
<param name="Balance" value="0">
<param name="BaseURL" value>
<param name="BufferingTime" value="5">
<param name="CaptioningID" value>
<param name="ClickToPlay" value="-1">
<param name="CursorType" value="0">
<param name="CurrentPosition" value="-1">
<param name="CurrentMarker" value="0">
<param name="DefaultFrame" value>
<param name="DisplayBackColor" value="0">
<param name="DisplayForeColor" value="16777215">
<param name="DisplayMode" value="1">
<param name="DisplaySize" value="1">
<param name="Enabled" value="-1">
<param name="EnableContextMenu" value="-1">
<param name="EnablePositionControls" value="-1">
<param name="EnableFullScreenControls" value="-1">
<param name="EnableTracker" value="-1">
<param name="InvokeURLs" value="-1">
<param name="Language" value="-1">
<param name="Mute" value="0">
<param name="PlayCount" value="0">
<param name="PreviewMode" value="0">
<param name="Rate" value="1">
<param name="SAMILang" value>
<param name="SAMIStyle" value>
<param name="SAMIFileName" value>
<param name="SelectionStart" value="-1">
<param name="SelectionEnd" value="-1">
<param name="SendOpenStateChangeEvents" value="-1">
<param name="SendWarningEvents" value="-1">
<param name="SendErrorEvents" value="-1">
<param name="SendKeyboardEvents" value="0">
<param name="SendMouseClickEvents" value="0">
<param name="SendMouseMoveEvents" value="0">
<param name="SendPlayStateChangeEvents" value="-1">
<param name="ShowCaptioning" value="-1">
<param name="ShowControls" value="-1">
<param name="ShowAudioControls" value="-1">
<param name="ShowDisplay" value="-1">
<param name="ShowGotoBar" value="0">
<param name="ShowPositionControls" value="0">
<param name="ShowStatusBar" value="-1">
<param name="ShowTracker" value="-1">
<param name="TransparentAtStart" value="0">
<param name="VideoBorderWidth" value="0">
<param name="VideoBorderColor" value="333333">
<param name="VideoBorder3D" value="-1">
<param name="Volume" value="-1">
<param name="WindowlessVideo" value="-1">
<EMBED TYPE="application/x-mplayer2" SRC="http://insert your ip + port "
NAME="MediaPlayer"
WIDTH=320
HEIGHT=240>
</EMBED></OBJECT>

Each Thursday a new show on Celtica Radio with Darkwave music.
**************************************************************************

WINAMPSHOUTCAST
NJK is offline   Reply With Quote
Old 10th April 2010, 18:18   #6
Sweet_Cassie
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 6
Thanks but it won't play.

Where it says insert your ip + port I put:

192.168.0.176:6000


Here is what shows on the console after opening the web page:

<04/10/10@10:18:01> [dest: 192.168.0.176] starting stream (UID: 1)[L: 1]{A: NSPlayer/11.0.5721.5265 WMFSDK/11.0}(P: 0)
<04/10/10@10:18:01> [dest: 192.168.0.176] starting stream (UID: 2)[L: 2]{A: NSPlayer/11.0.5721.5265 WMFSDK/11.0}(P: 1)
<04/10/10@10:18:01> [dest: 192.168.0.176] connection closed (0 seconds) (UID: 1)[L: 1]{Bytes: 16384}(P: 0)
<04/10/10@10:18:01> [dest: 192.168.0.176] starting stream (UID: 3)[L: 2]{A: Windows-Media-Player/11.0.5721.5268}(P: 0)
<04/10/10@10:18:01> [dest: 192.168.0.176] connection closed (0 seconds) (UID: 2)[L: 1]{Bytes: 16384}(P: 1)
<04/10/10@10:18:01> [dest: 192.168.0.176] connection closed (0 seconds) (UID: 3)[L: 0]{Bytes: 8192}(P: 0)
Sweet_Cassie is offline   Reply With Quote
Old 10th April 2010, 18:58   #7
fc*uk
Moderator
 
fc*uk's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Atlantic Beach
Posts: 8,127
go to www.whatismyip.com to find your external IP. The 192.168 number is an internal network address.
fc*uk is offline   Reply With Quote
Old 10th April 2010, 21:20   #8
Sweet_Cassie
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 6
Ok. I changed my IP to 98.176.209.48

Now it reads http://98.176.209.48:6000

Now I get this:


<04/10/10@13:17:58> [dest: 98.176.209.48] starting stream (UID: 1)[L: 1]{A: NSPlayer/11.0.5721.5251}(P: 0)
<04/10/10@13:17:58> [dest: 98.176.209.48] connection closed (0 seconds) (UID: 1)[L: 0]{Bytes: 8192}(P: 0)
<04/10/10@13:17:58> [dest: 98.176.209.48] starting stream (UID: 2)[L: 1]{A: NSPlayer/11.0.5721.5265 WMFSDK/11.0}(P: 1)
<04/10/10@13:17:58> [dest: 98.176.209.48] connection closed (0 seconds) (UID: 2)[L: 0]{Bytes: 8192}(P: 1)
<04/10/10@13:17:58> [dest: 98.176.209.48] starting stream (UID: 3)[L: 1]{A: NSPlayer/11.0.5721.5265 WMFSDK/11.0}(P: 0)
<04/10/10@13:17:58> [dest: 98.176.209.48] connection closed (0 seconds) (UID: 3)[L: 0]{Bytes: 16384}(P: 0)
<04/10/10@13:17:58> [dest: 98.176.209.48] starting stream (UID: 4)[L: 1]{A: Windows-Media-Player/11.0.5721.5268}(P: 0)
<04/10/10@13:17:58> [dest: 98.176.209.48] connection closed (1 seconds) (UID: 4)[L: 0]{Bytes: 8192}(P: 0)
Sweet_Cassie is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2010, 00:55   #9
Sweet_Cassie
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 6
I figured out what I was doing wrong.

I wasn't setting the encoder config to MP3 before connecting winamp to the server.

All is well now.
Sweet_Cassie is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Discussions

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump