Old 4th February 2001, 10:16   #1
cherrykastle
Junior Member
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 6
greetings

just curious, i read that in winamp 2.72 most if not all decoder bugs are now resolved - but, im still using winamp 2.6 with the fhg decoder from winamp 2.22, and i was just curious whether that decoder is affected by the bug which caused problems with lame-encoded mp3s? (or was it just narrowed down to nitrane)?

if anyone can answer that, please reply

byyyeee
cherrykastle is offline   Reply With Quote
Old 4th February 2001, 11:30   #2
Budgie
Major Dude
 
Budgie's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Hell frozen up
Posts: 1,217
Send a message via ICQ to Budgie
The decoding engine of Winamp v2.22 is based on the Fraunhofer MP3-decoder (as you probably know, the Fraunhofer institute in Germany actually invented and developed the MP3-format), so its sound quality is very solid. Yet it has some bugs, e.g. that nasty "playlist-jumping-bug-when-using-VBR-files". It also uses quite a lot CPU power, IMHO .
That particular bug with LAME-encoded MP3s you are referring to is not present in the in_mp3.dll taken from Winamp v2.22. It was "just" a bug that is present in the original version 2.72 of Winamp's MP3-decoder. Yet the v2.72 release is bundled with a fixed version of the decoder (called 2.72b).
You should not have any problems with your current Winamp setup at all, if you ask me .

Peace.


Please consider the Forum Rules before posting utter crap. Thank you!
Budgie is offline   Reply With Quote
Old 4th February 2001, 17:46   #3
Winsane
Moderator Alumni
 
Winsane's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: U.S. (eastern time zone)
Posts: 2,598
And there was another bug when decoding LAME files that was only present in Nitrane (which is the one I expect you were referring to), which was present up through version 2.65. If you happen to want a version of the Nitrane plug-in that fixes that bug, go to http://www.winampheaven.com and download the in_mp3.dll version 2.34 from the old versions page.
Winsane is offline   Reply With Quote
Old 5th February 2001, 06:38   #4
cherrykastle
Junior Member
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 6
thanx for replying

thank u very much both for replying
cherrykastle is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump