Old 7th November 2013, 21:57   #1
ThuGhacK
Junior Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 46
[UPDATE] NSVate + VP80

Hey guys,

I was planning to release this sooner.. but i lost my latest version so i had to start over.
This version differs from the original one released but only a bit.

ChangeLog:
Has Saving/Loading of configuration.
Multi-Threading works! - make use of multi core!
Compiled using latest vpx strait from github.
Framerate bug fixed, causing it to always encode set bitrate as if you where encoding at 30 fps, instead of the inputted amount!

This increases quality a ton! and Encoding speed so enjoy!

https://mega.co.nz/#!7V1EQIxC!V37_-R...aENsnAnFf8XcB4

If you find any problem or would want me to export more options like noise etc sharpness etc just give me a hint about it and i will see what i can do.

ThuGhacK is offline   Reply With Quote
Old 9th November 2013, 22:29   #2
ThuGhacK
Junior Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 46
Sorry for the double post,
But here's a updated version:
https://mega.co.nz/#!rAUTmaKY!DUiZKE...1um0qrW1e2vkZQ

ChangeLog:
Changed design a bit, to be more compact.
Added noise selection.
Added Sharpness Selection.
Added Tuning selection.

Use the option carefully!

Also i hope to get some replies, to see if people like it or not, and to get this forum a bit more active haha.

In the profile/configuration file, you might notice a Cpu-Usage,
It ranges from -16 to 16 if im right cant find clear documention -16 gives higher priority to more quality and 16 to faster encoding, use with caution!

ThuGhacK is offline   Reply With Quote
Old 10th November 2013, 21:50   #3
ThuGhacK
Junior Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 46
Hey Guys,

There was a small mix up with my build.
I was partially still using v1.1.0, i just downloaded the latest github link.
Its version is set @ v1.2.0 this is compiled using that, might fix some issues.

https://mega.co.nz/#!6QVkTBwa!PQztAy...oQKPdRj_1-FIeg

Edit:
Don't wanna make another post in same thread.. already getting to high..
But i got progress with adding two pass!
I got it working nicely, but the implantation is kinda ugly need to properly merge it in.
But! the way to encode it to two pass, you need to select the two pass of course,
And then encode it like normal it will init first pass, then when done reset its status and encode it again it will initiate second pass

Edit2:
Seems its a failure, two-pass only works once in a bit but mostly errors or crashes,
I am not quite sure why it isn't picking it up properly but its late tomorrow another day.


Last edited by ThuGhacK; 11th November 2013 at 00:25.
ThuGhacK is offline   Reply With Quote
Old 14th November 2013, 01:31   #4
Victhor
Late skinner & Moderator
 
Victhor's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Argentina
Posts: 1,438
Sorry, don't wanna be the cop in the party but... Have you seen this? http://forums.winamp.com/showthread.php?t=372463

· · TMCT · KOMODO X
Victhor is offline   Reply With Quote
Old 14th November 2013, 16:39   #5
ThuGhacK
Junior Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 46
I assume, your post about it being added to " cPro quicklinks".
Then i have seen it just now.

Another thing, i am able to compile vp9, but there is no player that plays nsv/vp9

ThuGhacK is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > SHOUTcast > SHOUTcast TV / Nullsoft Video

Tags
codec, encode, shoutcast, video, vp8

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump