Old 28th March 2003, 12:34   #1
AQ25
Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 62
shoutcast username/pwd

Hi, I am new 2 shoutcast..Im enjoying it but i have a lil´ question..how about the safety? Am i being too vulnerable 4 malicious hackers or some like that? it seems that i have 2 disable my firewall in order 2 use the server..

2) i want 2 sign in as a admin. to be able to have more control but i dont know how to obtain a username..i know the pwd is listed in the sc_serv file..but i need a username how can i get this?

thx

peace to tha world! NO WAR!
AQ25 is offline   Reply With Quote
Old 28th March 2003, 14:09   #2
THEMike
Bastificator [Alumni]
 
THEMike's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: #nullsoft
Posts: 1,260
The username is admin, for the HTTP authentication on the HTML interface on the web server.

"Beer?"
THEMike is offline   Reply With Quote
Old 28th March 2003, 14:27   #3
AQ25
Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 62
still cannot log in as admin

after inserting my UIN and pwd i still cant login in teh admin panel to control my users..I get the blank not authorized page!

pls help
AQ25 is offline   Reply With Quote
Old 28th March 2003, 14:44   #4
THEMike
Bastificator [Alumni]
 
THEMike's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: #nullsoft
Posts: 1,260
http://yourserver:yourport/admin.cgi

The username is always:

admin

And the password is complicated-ish.

Quote:
; Password. While SHOUTcast never asks a listener for a password, a
; password is required to broadcast through the server, and to perform
; administration via the web interface to this server. This server should
; consist of only letters and numbers, and is the same server your broadcaster
; will need to enter in the SHOUTcast Source Plug-in for Winamp. THIS VALUE
; CANNOT BE BLANK.
Password=changeme
By default it is the value in the config shown above, so if you have changed changeme to say 'fish' then your login is admin with the password fish unless:

Quote:
; AdminPassword. This password (if specified) changes the
; behavior of Password to be a broadcast-only password, and
; limits HTTP administration tasks to the password specified
; here. The broadcaster, with the password above, can still
; log in and view connected users, but only the AdminPassword
; will grant the right to kick, ban, and specify reserve hosts.
; The default is undefined (Password allows control for both
; source and admin)
; AdminPassword=adminpass
If you change that to say

AdminPassword=bat

(remove the ; and change the pass that is)

Then your login is admin with the password bat.

Check your server config and try again.

"Beer?"
THEMike is offline   Reply With Quote
Old 28th March 2003, 14:50   #5
AQ25
Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 62
login positive!

Many thx 2 all of ya...me= a happy admin again....

peace
AQ25 is offline   Reply With Quote
Old 28th March 2003, 15:36   #6
FesterHead
Alumni
 
FesterHead's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Maui, Hawaii
Posts: 14,108
You do not need to disable your firewall.

You do need to open portBase (and portBase+1 if folks outside your firewall will be sourcing your DNAS).

FesterHead is offline   Reply With Quote
Old 22nd August 2015, 09:45   #7
anamaria
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 1
what password i need?
anamaria is offline   Reply With Quote
Old 22nd August 2015, 10:43   #8
jaromanda
Forum King
 
Join Date: Jun 2007
Location: Under the bridge
Posts: 2,273
Quote:
Originally Posted by anamaria View Post
what password i need?
imamoron

Is it just me or are shoutcast users getting dumber?
jaromanda is offline   Reply With Quote
Old 23rd August 2015, 00:01   #9
thinktink
Forum King
 
thinktink's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: On the streets of Kings County, CA.
Posts: 2,940
Send a message via Skype™ to thinktink
Quote:
Originally Posted by anamaria View Post
what password i need?
Based on the assumption that the type of password you are looking for is the same as that of the OP of the thread you have just necro-bumped then you want the admin password that was set in the DNAS configuration.

I also invite you to actually read the forums' rules, especially the "Suggestions" section.
thinktink is offline   Reply With Quote
Old 25th February 2017, 14:09   #10
SOBA
Junior Member
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1
Problem to log in into the shoutcast administrator

i am new to SHOUTcast i want to log in to the server. it need username and password i registered it here and i entered into the authentication but it can't work how can i log in into it and how to i make the link which directly play on winamp through internet?


Please help me.
Thank You
SOBA is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > SHOUTcast > SHOUTcast Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump