Old 7th August 2004, 15:11   #1
rogerwaters247
Junior Member
 
rogerwaters247's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 9
Send a message via AIM to rogerwaters247 Send a message via Yahoo to rogerwaters247
closing out

i have been using winamp for quite some time now. this is the first time i have had a problem with it. it was working fine untill i restarted my comp. now whenever i go to play a song it says that winamp has encountered a problem and needs to close. we are sorry for the inconvenience. ive tried uninstalling and reinstalling it but it still does it. can somebody help me here?
rogerwaters247 is offline   Reply With Quote
Old 7th August 2004, 15:31   #2
Rocker
Hiding in plain sight (mod)
 
Join Date: Jun 2000
Location: Melbourne, Australia
Posts: 9,910
installed any third party plug-ins? (simple uninstall and reinstall doesn't delete your setings or plug-ins.)

try this
http://forums.winamp.com/showthread....hreadid=161361
Rocker is offline   Reply With Quote
Old 7th August 2004, 15:51   #3
rogerwaters247
Junior Member
 
rogerwaters247's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 9
Send a message via AIM to rogerwaters247 Send a message via Yahoo to rogerwaters247
i deleted all program files folders and all registry keys and im still having the same problem. no i didnt have any plug-ins installed. and for that link that was sent to me, i dont have those dll files in my plug-in folder.
rogerwaters247 is offline   Reply With Quote
Old 7th August 2004, 17:14   #4
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,862
It's the post below which is the relevant one...

Also pay attention to the last paragraph.
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 9th August 2004, 22:48   #5
rogerwaters247
Junior Member
 
rogerwaters247's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 9
Send a message via AIM to rogerwaters247 Send a message via Yahoo to rogerwaters247
im not sure what all i need to paste in here from the log of the hijackthis program. let me know so i can get that in here for ya.
rogerwaters247 is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2004, 00:51   #6
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,862
Basically, the last paragraph tells you to:
1) Supply system specs (cpu, ram, mobo, windows, graphics, sound, directx)
2) Attach the full HJT log (attachment feature available c/o Post a Reply button, but be sure to save log as .txt because .log files are not an accepted file extension for attachments on these forums)
3) Include DETAILS of the error message
4) Tell us what file formats you are playing (mp3, wav, wma, aac, ogg, etc). 'Song' means nothing to us.
5) Confirm you've tried a CLEAN install of Winamp 5.04 with no 3rd-party plugins or skins

We can't really help without knowing this information...
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2004, 02:06   #7
rogerwaters247
Junior Member
 
rogerwaters247's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 9
Send a message via AIM to rogerwaters247 Send a message via Yahoo to rogerwaters247
1440 x 900 in 32-Bit Color, MOBILITY RADEON 9600 Ver. 6.14
1024 MB RAM
GenuineIntel Family 15 Model 2 2.6 GHz Stepping 9 (2 CPUs) Pentium 4

os- Microsoft Windows XP Professional Version 5.1 (Build 2600.xpsp2.030422-1633 : Service Pack 1)

SigmaTel C-Major Audio with Legacy Audio Drivers

not sure of motherboard... tell me how to find out because i forgot and ill post that too. i think this is all you need. if theres anything im missing ill post it again
Attached Files
File Type: txt hijackthis.txt (6.9 KB, 222 views)
rogerwaters247 is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2004, 20:54   #8
rogerwaters247
Junior Member
 
rogerwaters247's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 9
Send a message via AIM to rogerwaters247 Send a message via Yahoo to rogerwaters247
AppName: winamp.exe AppVer: 5.0.0.3 ModName: gen_ml.dll
ModVer: 0.0.0.0 Offset: 0000826d

theres the error signature. im using winamp 5.03.
rogerwaters247 is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2004, 23:22   #9
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,862
Ok, I strongly suggest that you install both Adaware6 and Spybot Search & Destroy.

Run Adaware first to get rid of IncrediFind spyware
(be sure to install detection updates before running the scan)

Then install & run SpybotSD after
(also making sure you get the latest detection updates first)

If the following entries still exist after running both scans, use HJT to fix them.

IMPORTANT:
You will need to unzip HijackThis.EXE to a proper folder,
eg. C:\Program Files\HijackThis
It won't work if run from a Temp dir in zipped state.

(PowerSeach toolbar spyware/hijacker)

O3 - Toolbar: (no name) - {4E7BD74F-2B8D-469E-D4F3-F66DA787AD2D} - (no file)

(IncrediFind browser hijacker)

O2 - BHO: NavErrRedir Class - {4FC95EDD-4796-4966-9049-29649C80111D} - C:\PROGRA~1\INCRED~1\BHO\INCFIN~1.DLL


I'm not too sure about this entry. If you know it's safe & legit, then fair enough:

O2 - BHO: ProxyConn Browser Helper Object - {7D9E713D-0388-4384-BDD8-2A42EB1C4F04} - C:\Program Files\Infoblvd XL\PrxcnBrsrCtrl.dll

O4 - HKLM\..\Run: [PxClient.exe] "C:\Program Files\Infoblvd XL\PxUi.exe" /Automation

afaik, this is some kind of internet accelerator tool or something ?!
Sounds questionable to me.


Also, your Java installation is broken:

O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - (no file)

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - (no file)

This is also broken (RealPlayer, real.com browser button):

O9 - Extra button: (no name) - {CD67F990-D8E9-11d2-98FE-00C0F0318AFE} - (no file)

_________________________________________________


Apart from all that...

O4 - HKCU\..\Run: [ProfileAMP] C:\Documents and Settings\Jeffrey DeKay\Desktop\profileamp\ProfileAMP7

This is some kind of Winamp add-on/plugin, yes?

Try removing/disabling it.
afaik, there's a newer version available (v8)

And upgrade to Winamp 5.04
A clean install is recommended.
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 12th August 2004, 21:01   #10
rogerwaters247
Junior Member
 
rogerwaters247's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 9
Send a message via AIM to rogerwaters247 Send a message via Yahoo to rogerwaters247
nothings working still. it still crashes and closes out on me. i ran spybot s&d and adaware and norton antivirus professional 2004 and fixed everything thing that came up. nothings on here at all for winamp. completely deleted out of the registry. is there any programs that can take administrative rights from winamp or somehting like that? i know some programs have that problem.
rogerwaters247 is offline   Reply With Quote
Old 15th August 2004, 18:02   #11
rogerwaters247
Junior Member
 
rogerwaters247's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 9
Send a message via AIM to rogerwaters247 Send a message via Yahoo to rogerwaters247
can someone help me here... i dont want to stop using winamp. its the best media player in my opionion. please reply with any ideas
rogerwaters247 is offline   Reply With Quote
Old 16th August 2004, 08:33   #12
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,226
Try to be more clear: please confirm you followed all steps lined out by DJ Egg.
Did you follow all instructions and are you still having problems?
Maybe post a new HijackThis log to see anything has left.
Also, you could try to install Winamp 5.04 to a different directory.
(for instance, C:\Program Files\Winamp5 )

If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump