Old 7th April 2018, 19:06   #1
Busby
Senior Member
 
Busby's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Isle of Man UK
Posts: 143
Server 'Keep Alive'?

From time to time, not regularly fortunately, my SC2 server shuts down.

My setup is SAM Broadcaster >SC1 server with backup file >SC2 server

Occasionally due a network glitch the source will drop, the SC1 server plays the backup file but the SC2 server shuts down.

Is there a way of keeping the SC2 alive when this happens?

Thanks in advance.

I'll get there in the end...
www.1mix.co.uk
Busby is offline   Reply With Quote
Old 7th April 2018, 20:07   #2
djSpinnerCee
Forum King
 
djSpinnerCee's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Hollis, Queens/The Bronx, NYC
Posts: 3,502
on sc1, autodumpusers could be increased to not drop the sc2 relay. on sc2 check autodumptime, and increase it to something like 120 (seconds). sc2 is a relay, so things like relay connect retries are important.

you said the sc2 "shuts down" - do you mean the relay disconnects, rendering the sc2 down? if the sc2 really shuts down (sc_serv not running), there's another issue.
djSpinnerCee is offline   Reply With Quote
Old 7th April 2018, 21:19   #3
Busby
Senior Member
 
Busby's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Isle of Man UK
Posts: 143
Yes, I'm sorry to say it actually shuts down and has to be manually started again..

I'll get there in the end...
www.1mix.co.uk
Busby is offline   Reply With Quote
Old 7th April 2018, 21:22   #4
djSpinnerCee
Forum King
 
djSpinnerCee's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Hollis, Queens/The Bronx, NYC
Posts: 3,502
what sc2 version? i have a v2.5.5.733 (win32) and it has trouble dropping relay connections (from the admin interface) , but it does not abend.
djSpinnerCee is offline   Reply With Quote
Old 7th April 2018, 23:55   #5
Busby
Senior Member
 
Busby's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Isle of Man UK
Posts: 143
I run the latest version, SHOUTcast Server v2.5.5.733, but it also happens on earlier versions..

I'll get there in the end...
www.1mix.co.uk
Busby is offline   Reply With Quote
Old 8th April 2018, 00:14   #6
djSpinnerCee
Forum King
 
djSpinnerCee's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Hollis, Queens/The Bronx, NYC
Posts: 3,502
i've never seen the issue you describe, so the platform (win, linux, osx...) is important.
djSpinnerCee is offline   Reply With Quote
Old 8th April 2018, 01:16   #7
Busby
Senior Member
 
Busby's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Isle of Man UK
Posts: 143
It's linux, but has also happened on the Windows version..

I'll get there in the end...
www.1mix.co.uk
Busby is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump