Old 12th March 2009, 18:04   #1
Kn0tte
Major Dude
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 585
Winamp Modern skin - Bug with colortheme-selection

Hey. I was looking through the colorthemes and I surprisingly found a bug, a weird bug.
The colortheme shown as selected in the list is NOT the colortheme you are currently using (after switching between the tab's on the Config Drawer).

1. Use the standard Winamp Modern skin.
2. Go to the Config Drawer
3. Select the "Color Themes" tab
4. See what it is currently set at. Is it correct according to the colortheme you are currently using?
5. Now try changing to another random colortheme, for example "Copper".
6. Switch to the "Equalizer" tab.
7. Now switch back to the "Color Themes" tab again. Is the selected colortheme now on Copper (which you are using), or on another colortheme? For me its NOT on the colortheme I am currently using, but on another one.

Bug?

Winamp v5.551
WinXP SP2 64-bit
Kn0tte is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2009, 19:05   #2
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,386
Reproduced.


This happens with any mod skin that has a color themes list "built in" the skin.
When returning to the "built in" color themes list (from any window or panel), the incorrect theme is highlighted and displayed. However, the correct theme will be in bold.

Please do not PM me for tech support. Any request for tech support through PM will be ignored.
Read the Stickies
---> | | | | <--- Knowledge is power
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2009, 19:43   #3
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,757
Yeah, reproduced also, even with Bento (MCV -> Skin Settings -> Color Themes).

Do you know if it's always been like this, or did it start happening with eg. 5.55 or 5.541, etc?
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2009, 19:57   #4
Kn0tte
Major Dude
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 585
Tried on another computer here which still had 5.541 - I could NOT reproduce the issue. Then I upgraded to 5.551 and tried it - the issue was there. I could reproduce it.

So it started happening with either 5.55 or 5.551..
Kn0tte is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2009, 20:33   #5
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,386
Also tested on 5.541 and could not reproduce.
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Old 22nd March 2009, 09:20   #6
Kn0tte
Major Dude
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 585
Any follow-up information on this one?

And can it be added to the Known bugs-thread?
Kn0tte is offline   Reply With Quote
Old 30th May 2009, 18:13   #7
Kn0tte
Major Dude
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 585
Quote:
Originally posted by Kn0tte
Any follow-up information on this one?

And can it be added to the Known bugs-thread?
?
Kn0tte is offline   Reply With Quote
Old 31st May 2009, 09:38   #8
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,386
It is listed in the internal bug tracker. That is all that I am aware of at this point in time.
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Old 6th July 2009, 10:29   #9
Kn0tte
Major Dude
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 585
*Bump*..
Kn0tte is offline   Reply With Quote
Old 20th August 2009, 19:44   #10
Kn0tte
Major Dude
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 585
Any news on this? I want to make sure this bug isn't forgotten. I dont see so many other bugs in the "Known bugs" list (which is a good thing ), so I hope you have time to take a look at this one.

Another thing is that Windows 7 will be released in the near future so I assume you will spend most of the time making W7 work with Winamp etc. Therefore, in the mean time, it would be good to get rid of small bugs like this..
Kn0tte is offline   Reply With Quote
Old 10th October 2009, 22:18   #11
Kn0tte
Major Dude
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 585
*Bump*
Just in case you have forgotten about this bug..
Kn0tte is offline   Reply With Quote
Old 11th October 2009, 01:57   #12
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,386
Not forgotten. Listed as pending in the internal bug tracker. Sorry but no ETA. This is a annoyance or little bug. With a limited developer staff, it is the big bugs and adding new features that get the priority.

Please do not PM me for tech support. Any request for tech support through PM will be ignored.
Read the Stickies
---> | | | | <--- Knowledge is power
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Old 11th October 2009, 20:13   #13
Kn0tte
Major Dude
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 585
Thanks for the information

Btw, whats happening with Winamp and the DEV-team these days? The activity seems to be low and looking at the bug list for example, it used to be updated quite often and when things got fixed they would get the famous red *. I haven't seen any update on the bug list lately, not even on the bug there which seems to be important for a lot of people (remove missing files..)..

I'm just afraid that the devs have given up on Winamp or something... :/ or maybe its the fact that they are busy working on WA 5.57 / 5.60 and MAJOR features? I have a feeling of that.. and a feeling of new bugs which comes with that, heh..
Kn0tte is offline   Reply With Quote
Old 13th November 2009, 15:35   #14
Kn0tte
Major Dude
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 585
*Bump*..
Kn0tte is offline   Reply With Quote
Old 13th November 2009, 19:04   #15
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,386
About all that I can say is that there are busy. I wish that I could tell you more, but I asked to be taken off the beta list. So currently I have not up yo date of what is going on in the backroom of Nullsoft.

Anyways, there is a slight workaround. If the "out of place" bug makes it hard to find or load your favorite color themes, you can set favorites/shortcut list. To save/set color theme right click on the preferred color theme from the "built in" list > select Save > save it to a slot number. To load a load a color theme favorite right click on any area of the "built in" list > select Load > select the preferred Slot or theme name.
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Old 9th December 2009, 20:30   #16
Kn0tte
Major Dude
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 585
Thanks JM

But.. Eggy for example?
Kn0tte is offline   Reply With Quote
Old 9th December 2009, 20:56   #17
Koopa
16-Bit Moderator
 
Koopa's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 4,337
There are more than enough things, which require a fix. Your bug is listed and will be fixed, when there is time for.

No need to bump it again and again, this won't speed up things.
Koopa is offline   Reply With Quote
Old 10th December 2009, 18:29   #18
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,386
Hey, the forums would not be the same without Kn0tte's continuous nagging.
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Old 26th July 2010, 17:32   #19
Kn0tte
Major Dude
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 585
*Bump*, a half year later++ and with v5.58 + 5.581 released.
This thread was on around page 9. I think you have forgotten about this bug, am I right? Just admit it..

Add it to the known bugs list, please!
Kn0tte is offline   Reply With Quote
Old 26th July 2010, 19:28   #20
Koopa
16-Bit Moderator
 
Koopa's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 4,337
That bug is listed in the internal bug tracker along with other bugs. Bumping won't speed up things, it's known and it's listed.
Koopa is offline   Reply With Quote
Old 28th July 2010, 19:14   #21
Kn0tte
Major Dude
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 585
Ok, ok. But please, PLEASE try to fix it soon.. that would be great

And what about this? I'm surprised users of Classic skins haven't seen this before, or even you the devs (I found the bug when using Classic skins on my laptop). Still no reply from you whether its a bug at all either..
http://forums.winamp.com/showthread.php?t=314985
(Stashbox down atm, damn..)
Kn0tte is offline   Reply With Quote
Old 8th December 2010, 23:26   #22
Kn0tte
Major Dude
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 585
Any progress towards this one?

Thanks in advance!

And oh, thanks for Winamp v5.601 btw! Its a sexy fast baby, as always..
Kn0tte is offline   Reply With Quote
Old 30th January 2011, 16:41   #23
Kn0tte
Major Dude
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 585
*Bump*
Where's the good ol' Winamp spirit? These forums used to be popular and you used to locate and fix bugs rapidly and we could just look at the "known bugs"-thread (which was rapidly updated) and see those little red stars while having a big smile.. Oh God I miss that time!

Quote:
Originally Posted by JonnyMac View Post
Hey, the forums would not be the same without Kn0tte's continuous nagging.
+1..
I can't believe its soon to be 2 years since I made this thread (with WA v5.541!).. Damn the days go by fast!
Kn0tte is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2011, 22:05   #24
Koopa
16-Bit Moderator
 
Koopa's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 4,337
This is how some things work, you report a glitch an must wait a little bit for a fix, hehe.

I still wonder, why I never saw any posting from related to the other Modern skin bug, which is listed in the known bugs thread.
Koopa is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2011, 16:35   #25
Kn0tte
Major Dude
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 585
Quote:
Originally Posted by Koopa View Post
This is how some things work, you report a glitch an must wait a little bit for a fix, hehe.

I still wonder, why I never saw any posting from related to the other Modern skin bug, which is listed in the known bugs thread.
Hehe..
Still waiting..

You mean the "vis/vid draw animation"-bug? Yup, never said anything about it but it should ofc be fixed..
Kn0tte is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2011, 19:44   #26
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,386
Quote:
Originally Posted by Kn0tte
You mean the "vis/vid draw animation"-bug? Yup, never said anything about it
Errr, you just did.

"Animate video/vis drawer" does work if set via -- Options (menu bar) > Winamp Modern > Drawers

Please do not PM me for tech support. Any request for tech support through PM will be ignored.
Read the Stickies
---> | | | | <--- Knowledge is power
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Old 26th March 2011, 00:29   #27
Kn0tte
Major Dude
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 585
Quote:
Originally Posted by JonnyMac View Post
Errr, you just did.

"Animate video/vis drawer" does work if set via -- Options (menu bar) > Winamp Modern > Drawers
Ok, so the only time it doesn't work if its set using the skin drawer.. OK..

Another bug just like what this thread is about then, only in the drawer that too..
Kn0tte is offline   Reply With Quote
Old 26th March 2011, 00:33   #28
Koopa
16-Bit Moderator
 
Koopa's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 4,337
Quote:
Originally Posted by JonnyMac View Post
Errr, you just did.

"Animate video/vis drawer" does work if set via -- Options (menu bar) > Winamp Modern > Drawers
Hmm, it seems, that Benski forgot to disable it from there then. But yay, so I can make it work again
Koopa is offline   Reply With Quote
Old 26th March 2011, 00:36   #29
Kn0tte
Major Dude
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 585
Quote:
Originally Posted by Koopa View Post
Hmm, it seems, that Benski forgot to disable it from there then. But yay, so I can make it work again
Why disable it?

Isn't it a BUG that it doesn't work if set via the drawer itself?
Kn0tte is offline   Reply With Quote
Old 26th March 2011, 00:42   #30
Koopa
16-Bit Moderator
 
Koopa's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 4,337
Quote:
Originally Posted by Kn0tte View Post
Why disable it?

Isn't it a BUG that it doesn't work if set via the drawer itself?
It's not a bug, the option in the drawer was disabled, because it never worked well and produced glitches, which are not easy to fix. These are the infos I've got.

Personally I've never seen any glitch with the option, but I'm sure he wouldn't disable it without any good reason.
Koopa is offline   Reply With Quote
Old 26th March 2011, 08:13   #31
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,386
Hmmm, thought it was just a glitch with the skin coding. Oh well.

I have noticed the video/vis drawer animation can be clunky at times, like a film projector running slightly off track. However, I never gave it much thought.
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Old 16th July 2013, 22:37   #32
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
necro bump... should be fixed as part of v5.65 (when it's released).
DrO is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > Winamp > Winamp Bug Reports

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump