Old 17th April 2018, 15:34   #1
brooklynsteve
Junior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 35
Can I Change Skins Without Losing Data?

My Modern Skin has lost the Tree, Album, and Artist windows. (snip attached)

Is it possible to change skins without losing data like the Library. Is there a file where the Library, etc are stored?

Thanks for the help.
Steve
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	snip Winamp Modern Skin w-missing parts.PNG
Views:	52
Size:	185.2 KB
ID:	53816  
brooklynsteve is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2018, 04:13   #2
Victhor
Late skinner & Moderator
 
Victhor's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Argentina
Posts: 1,535
Not sure I understand exactly what you are asking here.. Anyway, have you been able to solve it already?

· · TMCT · KOMODO X
Victhor is online now   Reply With Quote
Old 2nd May 2018, 13:35   #3
brooklynsteve
Junior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 35
Thank you for getting back.

My Modern Skin has completely disappeared. I do have the classic skin working and am learning to live with it deficiencies like no tool bar (that I can find) and that I can't make the machine control larger (to fill the screen).

I really love this program but I find it too complicated for it's own good. I bought "Pro" in good faith, What is needed is a basic program with less choices for the non power user who just wants to listen to their music...s
brooklynsteve is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2018, 14:01   #4
Victhor
Late skinner & Moderator
 
Victhor's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Argentina
Posts: 1,535
Remember you can choose to not install components unneeded (video or visualization support is usually skipped). Besides that, the UI will be more or less the same, except you can find a simple skin than suit your needs (check DeviantArt and 1001 skins).

· · TMCT · KOMODO X
Victhor is online now   Reply With Quote
Old 2nd May 2018, 14:10   #5
brooklynsteve
Junior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 35
Thanks for the thoughts. I'm sorry to be such a Luddite but when I look for a new skin only "Classic" shows up. How do I get to these skins you mention?...s
brooklynsteve is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2018, 14:26   #6
Victhor
Late skinner & Moderator
 
Victhor's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Argentina
Posts: 1,535
NP, I'm glad to help someone discover the world of Winamp skins XD. Download the skin you'd like to try from DeviantArt (here) or 1001 skins (here).
If the downloaded file is a .wal, just double click it and it will auto install.
If it's a zip or a folder you'll have to place it on your skins folder (usually C:\Program Files (x86)\Winamp\Skins). Then it will appear on the right click menu (under the Skins section). Or go to preferences - Skins.

· · TMCT · KOMODO X
Victhor is online now   Reply With Quote
Old 2nd May 2018, 14:33   #7
brooklynsteve
Junior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 35
Thank you Victhor...
brooklynsteve is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2018, 14:50   #8
brooklynsteve
Junior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 35
Victhor - thank you, thank you it is a Skins wonderland. Just one Luddite question: Can I go from skin to skin without losing my library data? Thanks again...s
brooklynsteve is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2018, 15:07   #9
Victhor
Late skinner & Moderator
 
Victhor's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Argentina
Posts: 1,535
Library files are not touched at all. Anyway, it's always a good idea to do a backup before messing around with your Winamp.

· · TMCT · KOMODO X
Victhor is online now   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Tags
bad skin

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump