Old 6th June 2002, 23:06   #1
T-Grain Beats
Junior Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: UK
Posts: 2
Annoying error - Nullsoft waveOut plug-in v2.3

i keep getting an error when opening a track from explorer while one is already playing...


Nullsoft waveOut plug-in v2.3

"Error closing sound device."

OK


the message looks like this, and to get the track to play i have to click OK

anyone know a way of stopping this??
T-Grain Beats is offline   Reply With Quote
Old 6th June 2002, 23:34   #2
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 36,075
This error is caused by bad soundcard drivers.
Try updating the drivers from the manufacturer's website.

Other things to try:
Prefs (Ctrl+P) -> Plugins -> Output -> WaveOut -> config
Change "Output Device" to your soundcard driver.

Alternatively, switch to DirectSound Output instead of WaveOut:
Prefs -> Plugins -> Output -> select (hi-lite) DirectSound Output

If the problem persists, please include relevant system specs:
PC Manufacturer, CPU, Soundcard, Windows OS, DirectX version
Also include some Winamp details, eg. version #, a list of any 3rd-party plugins you may have installed, plus what file types you're playing at the time (eg. mp3, wav, midi, wma, cda, etc)
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 7th June 2002, 09:44   #3
T-Grain Beats
Junior Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: UK
Posts: 2
nice one, thanks

you wouldn't happen to know why my sound goes all grimy and lo-fi when i'm playing games (worms armageddon/quake etc.)??
T-Grain Beats is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump