Old 21st October 2007, 08:50   #1
apeacezalt
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2
sprites don't work in MilkDrop2 (incl. with winamp5.5)

sprites don't work in MilkDrop2 (incl. with winamp5.5)

milk_img.ini and milk_msg.ini not found after install winamp 5.5

- i delete folder C:\Program Files\Winamp after uninstall winamp 5.35
- install winamp 5.5 (download from winamp.com)
- everything work fines but custom messages and sprites seems don't work
- i search C:\Program Files\Winamp for milk_img.ini and milk_msg.ini but not found
- i click on 'Edit Sprite' and 'Edit Custom Message' (in MilkDrop 2 Configuration) but got messages
Quote:
error in ShellExecute
i don't know what's wrong but i hope this information might help


if need more information or anything i can help please contact
msn thedarkside@eminem.com
email apeacez@gmail.com

Last edited by apeacezalt; 21st October 2007 at 09:05.
apeacezalt is offline   Reply With Quote
Old 21st October 2007, 21:24   #2
qorron
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 7
hi there,

do you have your original milk_img.ini and milk_msg.ini files?
(i guess so)

rename them to: milk2_img.ini and milk2_msg.ini
an put them in the plugins directory.
should be something like: "C:\Program Files\Winamp\plugins"

there are actualy milk2_img.ini and milk2_msg.ini files in there after the installation. maybe the buttons havn't been updated to the new names.
the syntax in the files hasn't been changes as far as I can tell. mean: evereythin that has worked with 1.04 does work with 2.0.
except for this little issue: http://forums.winamp.com/showthread....hreadid=279521
please, if you can, verify this issue or tell me, that it works for you.

there is another thing...
images specified in the milk2_img.ini file are relative to the winamp\plugins\milkdrop2\ directory.
(an explanation is in the original milk2_img.ini)


PS: I've just checked: the buttons try to open the old files, without the 2 in the name.
qorron is offline   Reply With Quote
Old 23rd October 2007, 06:45   #3
ccd1
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2
Milkdrop2 msg or sprites arent working for me

Hi, I have thes ame problem. Windows XP SP2. Winamp 5.5.
The milk2_img.ini and milk2_msg.ini are not installed and i click on 'Edit Sprite' and 'Edit Custom Message' (in MilkDrop 2 Configuration) but got messages

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
error in ShellExecute

I have tried renaming the milk2_img.ini to milk_img.ini with no success.

What is strange is that I have edited the text in the ini and the msg is still diplayed with the old text!
for instance 03 will show "Cheese" unedited. when I change Cheese to Hello.. and press F7 to reread. It STILL says cheese. Ive rebooted, looked for other milk*_msg.ini, REMOVED milk*_msg.ini but it STILL shows tha tsame text.. is this Hardcoded?
Please help, this is driving me nuts.

Ccd1
ccd1 is offline   Reply With Quote
Old 23rd October 2007, 18:15   #4
qorron
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 7
please ignore the edit-bla buttons, they refer to the wrong file. in the initial 2.0 version. (is there a fix yet?)

where are you looking for the files?
they should bei in:
c:/program files/winamp/plugins/
at least in the same directory where the vis_milk2.dll is.
try searching for the dll on your harddrive, maybe you find the ini-files along with it.
I've checked it: when the msg.ini file is not present, there are no messages.
so, yours has to be someware.
qorron is offline   Reply With Quote
Old 25th October 2007, 21:21   #5
ccd1
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2
found it

the milk_msg.txt was in (Hidden)
c:\documents and settings\adminitsrator\Local Settings\Application Data\winamp\plugins\
ccd1 is offline   Reply With Quote
Old 26th October 2007, 11:11   #6
qorron
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 7
very well.
please do me a favour and verify this issue:
http://forums.winamp.com/showthread....hreadid=279521
just try any windings or other symbol font and check if you see symbols or letters.
qorron is offline   Reply With Quote
Old 27th October 2007, 17:07   #7
geiss
Nullsoft Visualization Developer
 
Join Date: May 2001
Posts: 147
Hey guys, sorry, that was a dumb bug - the two buttons on the config panel (edit sprites, edit custom images) were linked to the old (milkdrop 1) ini files, milk_msg and milk_img.ini.

The next release of winamp will have MilkDrop 2.0a which fixes this - they'll open milk2_img and milk2_msg.ini.

The version you have now, though, will work fine, just manually edit the milk2 files, they are there.

** NOTE that in milkdrop 2, the files are stored in your 'personal' plugins folder, not in the main one!:

c:\documents and settings\<yourusername>\Local Settings\Application Data\winamp\plugins\
geiss is offline   Reply With Quote
Old 29th September 2008, 18:08   #8
iLLeqaL_
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2
verrry good . Thanks you man .. !
iLLeqaL_ is offline   Reply With Quote
Old 7th February 2021, 16:54   #9
dario visconti
Junior Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 3
The advance user (es. Milkdrop) work fine only with administrator user.
Install inside an administrator user and run inside the some user.
dario visconti is offline   Reply With Quote
Old 7th February 2021, 16:57   #10
dario visconti
Junior Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 3
Sorry:

The advance settings (not user) (es. Milkdrop) work fine only with administrator user.
Install inside an administrator user and run inside the some user.
dario visconti is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Visualizations > MilkDrop > MilkDrop Troubleshooting Forum

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump