Old 6th July 2017, 01:26   #1
nVA01
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 3
DNAS Disconnects when ending RDP session to VM

So I have set up my DNAS server on a VM on a remote server and, long story short, if I RDP into it, start up my stream with sc_serv and the DSP plugin for Winamp, then close the RDP session, the stream will end and the VM will essentially suspend.

I have changed every possible setting in Windows 7 to keep the machine awake and I am not selecting log off when I disconnect my RDP session...but the stream disconnects right after I disconnect my RDP session. When I reconnect, it almost looks like VMWare is logging me out of my session but supposedly isn't.

Anyone have any idea what might be happening here?
nVA01 is offline   Reply With Quote
Old 6th July 2017, 22:08   #2
nVA01
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 3
Update: SOLVED

The solution is to have the console keep you logged in.

Steps to reproduce solution:

1. Open an elevated command prompt
2. Determine what sessionID you are currently using by entering "qwinsta"
3. Enter tscon [SessionID] /dest:console
4. Your RDP session will end abruptly and your stream will continue to run

You will then be able to RDP back into the machine when needed.
nVA01 is offline   Reply With Quote
Old 7th July 2017, 10:03   #3
DJ-Garybaldy
Major Dude
 
DJ-Garybaldy's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Harpurhey, Manchester UK
Posts: 758
If it happens again switch to TIGHT VNC that leaves the audio where its supposed to be and shouldn't cause any disconnects.

Its what we were using once upon a time.



Proud USER of RadioDJ since 2011 - People say I'm biased!

Online: Twitter - Facebook - RadioDJv2
DJ-Garybaldy is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > SHOUTcast > SHOUTcast Technical Support

Tags
vmware, win7

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump