Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > Winamp > Winamp Discussion

Reply
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10th February 2004, 21:42   #161
starwiz
Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 51
I think it's pretty funny that DrO's sig still says "Final Release," even though the "final" has gone through at least two revisions and is about to go through another...

starwiz is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2004, 21:45   #162
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
have a look now (seems more appropriate now)

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2004, 21:47   #163
starwiz
Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 51
lol...thanks; I feel much better now.
starwiz is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2004, 22:06   #164
dlinkwit27
has no CT
(Forum King)
 
dlinkwit27's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Posts: 13,235
Send a message via ICQ to dlinkwit27 Send a message via AIM to dlinkwit27 Send a message via Yahoo to dlinkwit27
you could do like some programs and just keep calling them "release canidates"
dlinkwit27 is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2004, 22:24   #165
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
dlinkwit27: true but 1.666 was meant to be the final but a bit of sloppyness on my part ruined that
but it means i can add some more things to it now

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2004, 22:27   #166
starwiz
Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 51
I don't like the idea of "final" software anyway; I mean, I've never seen a piece of software that couldn't be improved upon in *some* way...and we digress...
starwiz is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2004, 11:15   #167
Alltaken
Senior Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: New Zealand
Posts: 215
final software, is when the developer can't be f'ed any more LOL

Alltaken
Alltaken is offline   Reply With Quote
Old 15th February 2004, 15:13   #168
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
Quote:
final software, is when the developer can't be f'ed any more LOL
yeah that's true. oh well development is back on for this plugin. to be added is:
  • langauge file support (based on the JTFE code)
  • autostart winamp when windows starts
  • restore stopped state (like the paused option)
new version will be soon

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 15th February 2004, 18:28   #169
amano
Major Dude
 
amano's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: where the llamas come from!
Posts: 951
yay.

eeeee eeeeeee eeeee eeeee eeeee
8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 88
8eee8 8e 8 8 8eee8 8e 8 8 8
88 8 88 8 8 88 8 88 8 8 8
88 8 88 8 8 88 8 88 8 8eee8
amano is offline   Reply With Quote
Old 15th February 2004, 23:08   #170
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
Time Restore & Autoplay v1.7 RC
  • Start winamp when windows starts option
  • Stop state restore option if stopped on exit
  • Adds langauge file support
and so a RC release - got to keep you lot happy with my versioning system

fingers crossed there aren't any problems and a full release will go out tomorrow. there's an example language file included (straight forward as normal working from the top of the dialog to the bottom)

download v1.7 RC

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 15th February 2004, 23:45   #171
starwiz
Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 51
Just one question: what does that trap_happy.ini file do?
starwiz is offline   Reply With Quote
Old 15th February 2004, 23:50   #172
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
that's the example language file. it needs to go in plugins\trap for the plugin to detect it if you want to have any language other than english.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2004, 00:10   #173
starwiz
Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 51
Weird...Okay, then.
starwiz is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2004, 00:12   #174
EdgeOfEpsilon
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Mother, with love.
Posts: 345
Send a message via ICQ to EdgeOfEpsilon Send a message via AIM to EdgeOfEpsilon
Er, why "trap_"?

sfx
EdgeOfEpsilon is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2004, 01:35   #175
Nimelennar
Major Dude
 
Nimelennar's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Canada
Posts: 841
Send a message via ICQ to Nimelennar
TRAP
Time Restore & AutoPlay

The world is made of conflicts: good and evil, order and chaos, light and dark, hot and cold. All are essential to life. None can prevail for any length of time, or life will fail. In the end, the best any can hope for is balance.
Nimelennar is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2004, 04:56   #176
EdgeOfEpsilon
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Mother, with love.
Posts: 345
Send a message via ICQ to EdgeOfEpsilon Send a message via AIM to EdgeOfEpsilon
Duh...

Somehow I knew it was something simple like that

sfx
EdgeOfEpsilon is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2004, 06:50   #177
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
and Nimelennar wins the prize

so is this version working correctly which is the important thing?

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2004, 08:13   #178
Dextro
Senior Member
 
Dextro's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 293
it seams to be working for me, keep up the god work Dr.O

Dextro is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2004, 08:25   #179
Icegod
Senior Member
 
Icegod's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Belgium
Posts: 260
It seems to be working perfectly.
Icegod is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2004, 12:25   #180
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
right, well it will go to v1.7 later tonight then.

if you do make a language file, then please post them here or mail me and i'll add them to an installer distribution.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2004, 18:52   #181
amano
Major Dude
 
amano's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: where the llamas come from!
Posts: 951
ok. it was a pain to do, but here is a german translation, that suffers even more from the troubles as my JTFE translation:
There is too little space to make a proper translation, so I (again) had to skip some parts and the remaining parts are certainly not the best german that can be found (I had to stay short and to use expressions like "Auto-Start" that are certainly not German).

But all in all, I think that it makes sense and is understandable, and that's what counts, isn't it.

Download here:
Attached Files
File Type: zip trap_deutsch.zip (651 Bytes, 399 views)

eeeee eeeeeee eeeee eeeee eeeee
8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 88
8eee8 8e 8 8 8eee8 8e 8 8 8
88 8 88 8 8 88 8 88 8 8 8
88 8 88 8 8 88 8 88 8 8eee8
amano is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2004, 18:57   #182
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
amano: how much extra width on the dialog is needed to help with the dialog? i can increase the size a bit more to help

thnx for the lang file btw

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2004, 19:04   #183
amano
Major Dude
 
amano's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: where the llamas come from!
Posts: 951
It's hard to tell. I think +25% would do the job much better. But it is understandable as it is now, I think.

eeeee eeeeeee eeeee eeeee eeeee
8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 88
8eee8 8e 8 8 8eee8 8e 8 8 8
88 8 88 8 8 88 8 88 8 8 8
88 8 88 8 8 88 8 88 8 8eee8
amano is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2004, 19:14   #184
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
i'll increase the button widths since 'close' is a bit tight (and there's space to do it). if need be people can resourcehacker it (which i'm happy with that happening) to get the extra width if needed.

will upload the final 1.7 version in a bit.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2004, 19:37   #185
Electron2002
Junior Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: KCMO
Posts: 20
Send a message via AIM to Electron2002
Hard to believe I started this thread back on September 19th of last year.

I'm still using the old version 1.4a plug-in you gave be back then Dr.O, I'll be visiting back later to pick up the final 1.7 plug-in. The old one still works great though. You've only picke dup a few more posts than I have since then. hehe

I like the way the thread title got renamed. This topic got big didn't it?

Last edited by Electron2002; 16th February 2004 at 20:09.
Electron2002 is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2004, 20:01   #186
Electron2002
Junior Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: KCMO
Posts: 20
Send a message via AIM to Electron2002
While I'm here, I might as well add my two cents.

Alltaken said on the prior page that he had a problem with Winamp playing a half second of the beginning of a file before it snaps to the proper position in the song. I have been having the same problem with my old 1.4 build ever since I upgraded to Winamp5, it never did it in Winamp2. I don't know if this is anything you want to deal with Dr.O.
Electron2002 is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2004, 20:13   #187
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
hiya Electron2002, been a long time

it's a weird issue since i was getting it for a while and then i did a clean install and that fixed it. it seems to be related to the order that the plugins are loaded i think but i can't seem to reproduce it now.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2004, 21:11   #188
Electron2002
Junior Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: KCMO
Posts: 20
Send a message via AIM to Electron2002
I actually just noticed a little bug in my version (though its probably already been discussed and fixed). If Winamp is NOT in the shuffle mode, it will not remember which song it needs to start playing. It will go to the proper time position, e.g. two minutes forty seconds into the song. But it will always play whichever song is at the top of the list. I pretty much always leave winamp set to shuffle so this is the first time I've noticed it.
Electron2002 is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2004, 22:48   #189
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
Electron2002: i think that was fully fixed in the early 1.6x code changes (well it restores the exact track this end whatever the mode now )

--------------------------------------------------------

Time Restore & Autoplay v1.7 Electron Edition
  • slight increase to the dialog and button widths
  • now packaged in a nice little NSIS installer (~40k)
  • includes example and german language files
here's the latest official version (1.7) i've gone for an installer now since i'm likely to upload it to winamp.com soon (hopefully if i can get a few more langauge files *hint hint*)

download v1.7

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2004, 23:21   #190
Electron2002
Junior Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: KCMO
Posts: 20
Send a message via AIM to Electron2002
Electron Edition? Me likey.

I've installed it and all is well. Before installing 1.7 I removed 1.4a and reinstalled 1.4a and the problem with the half second pause cleared up. It would appear that it was related to the order that the plug-ins loaded in. But now Electron Edition is in full effect and everythign is polished and wonderful.

We are all indebted to you DrO.

Cheers


(Oh, and your close after current plug in is great as well)
Electron2002 is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2004, 23:31   #191
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
that's alright Electron2002, i thought i'd do a special version number for this release. well if it wasn't for helping with your problem things never would have ended up as they have, so you've got a lot to answer for

yes it is the order of plugin loading, i managed to reproduce it and then another remove and install it worked fine, very strange that i'll make a note of it on the website.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2004, 23:31   #192
Electron2002
Junior Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: KCMO
Posts: 20
Send a message via AIM to Electron2002
I noticed there seems to be some jumbling of words or soemthign on the plug-in's window. Shown in the attached imagine. Did anyone else get this? Its under the "select randon file to play at startup" option.
Attached Images
File Type: jpg desktopwinamp.jpg (87.0 KB, 335 views)
Electron2002 is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2004, 23:37   #193
Electron2002
Junior Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: KCMO
Posts: 20
Send a message via AIM to Electron2002
Quote:
well if it wasn't for helping with your problem things never would have ended up as they have, so you've got a lot to answer for
-daz [/B]
You going to send me a bill for all the hours of work you ended up putting into this plug-in?

I think we can all agree this functionality is wonderful and that Nullsoft should have put it into the product in the first place. But hey if they had thought of everything there wouldn't be any need for plug-ins now would there?
Electron2002 is offline   Reply With Quote
Old 17th February 2004, 00:25   #194
Icegod
Senior Member
 
Icegod's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Belgium
Posts: 260
I'll try to make a langauge file for dutch tommorrow for you. Can't be that hard. Might even make a french one while I'm at it
Icegod is offline   Reply With Quote
Old 17th February 2004, 01:03   #195
Stratyon
Senior Member
 
Stratyon's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 132
@DrO:
nice the plugin is more or less pefect now.
And now for my next contribution....
A Norwegian language pack
Attached Files
File Type: zip norwegian language pack.zip (637 Bytes, 488 views)
Stratyon is offline   Reply With Quote
Old 17th February 2004, 01:20   #196
Electron2002
Junior Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: KCMO
Posts: 20
Send a message via AIM to Electron2002
I regret that I have no languages to provide. Hell I can barely use English properly!
Electron2002 is offline   Reply With Quote
Old 17th February 2004, 09:30   #197
Dextro
Senior Member
 
Dextro's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 293
Well to help out here is my humble submission of TRAP_Portugues (Portuguese language file). Hope it's ok

EDIT: I just noticed this, the title of the About window is Error LOOL
Attached Files
File Type: rar trap_portugues.rar (662 Bytes, 529 views)

Dextro is offline   Reply With Quote
Old 17th February 2004, 09:52   #198
Icegod
Senior Member
 
Icegod's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Belgium
Posts: 260
Like I said here are both the french and the dutch langauges.
Attached Files
File Type: zip trap dutch and french langauges.zip (1.2 KB, 412 views)
Icegod is offline   Reply With Quote
Old 17th February 2004, 12:02   #199
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
Electron2002: my fault, i altered the way that part is done to split the string and i forgot to remove the old second line for the top control (fixed now).

cheers people for the language packs (will be submitted to winamp.com later tonight now )

---------------------------------------------------

Time Restore & Autoplay v1.71 Electron Edition
minor update to fix the text issue Electron pointed out and now the installer contains all of the language files provided here.

download v1.71

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 17th February 2004, 18:47   #200
Dextro
Senior Member
 
Dextro's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 293
3 chears for DrO:
HIP HIP HURRAY!

Dextro is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > Winamp > Winamp Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump