Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > Winamp > Winamp Bug Reports

Reply
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 29th February 2016, 21:07   #1
dflowx
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 6
preset selection menu acts VERY unpredictably when hit backspace during transition

I'm using v5.66

On RANDOM mode, when I hit (space) from preset A to transition to a new preset B (selected by MD at random), then interrupt the transition with (backspace), MD behaves very unpredictably. Sometimes it goes back to viz A, sometimes it chooses a new preset C that's neither A nor B. In ANY case, the preset selection menu (pressing L) is always on the wrong preset. (The preset that's yellow is NOT the one that's on the screen.)

Do you want more details or elaboration? I still have it open.
dflowx is offline   Reply With Quote
Old 3rd March 2016, 11:12   #2
dflowx
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 6
Attached screenshot of all Milkdrop Settings. (15-minute song / Win7)
"987987" is what I use to put the first setting to indefinite
SUGGESTION: "0" should set it to infinity or have another way of choosing "NO CHANGE"
RE: to this thread for questions any time
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	bug settings.png
Views:	158
Size:	59.6 KB
ID:	52291  
dflowx is offline   Reply With Quote
Old 4th March 2016, 21:50   #3
MrSinatra
Forum King
 
MrSinatra's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: WKPS, State College
Posts: 5,191
Send a message via AIM to MrSinatra
5.66 or 5.666? only the last is 'supported' (so to speak)

PENN STATE Radio or http://www.LION-Radio.org/
--
BUG #1 = Winamp skips short tracks
Wish #1 = Multiple Column Sorting
Wish #2 = Add TCMP/Compilation editing
MrSinatra is offline   Reply With Quote
Old 5th March 2016, 17:55   #4
Aminifu
Forum King
 
Aminifu's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Chicago, IL
Posts: 4,578
Quote:
Originally Posted by dflowx View Post
I'm using v5.66

On RANDOM mode, when I hit (space) from preset A to transition to a new preset B (selected by MD at random), then interrupt the transition with (backspace), MD behaves very unpredictably. Sometimes it goes back to viz A, sometimes it chooses a new preset C that's neither A nor B. In ANY case, the preset selection menu (pressing L) is always on the wrong preset. (The preset that's yellow is NOT the one that's on the screen.)

Do you want more details or elaboration? I still have it open.
MD is working as designed in these 2 instances.

If you turn off RANDOM mode, then you can move back and forth as you expect. Random is random.

The load feature (pressing L) lets you select a particular preset. The highlighted preset is not always intended to be the currently playing preset. The 1st time you use the feature in a session it highlights the currently active preset, after that it highlights the last preset that was highlighted (even if you move the highlight to another preset and don't activate it).

Winamp Pro 5.666.3516 fully-patched - Komodo X Touchscreen by Victhor skin
Windows 10 Home 64-bit desktop - Logitech Z906 5.1 speaker system
Aminifu is offline   Reply With Quote
Old 5th March 2016, 18:16   #5
Aminifu
Forum King
 
Aminifu's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Chicago, IL
Posts: 4,578
Quote:
Originally Posted by dflowx View Post
...

SUGGESTION: "0" should set it to infinity or have another way of choosing "NO CHANGE"
Use the keyboard scroll lock (ScrLk) key to prevent preset transitions.

Winamp Pro 5.666.3516 fully-patched - Komodo X Touchscreen by Victhor skin
Windows 10 Home 64-bit desktop - Logitech Z906 5.1 speaker system
Aminifu is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > Winamp > Winamp Bug Reports

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump