Old 23rd February 2006, 23:09   #1
CraigF
Passionately Apathetic
Administrator
 
CraigF's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Hell
Posts: 5,435
Winamp Portable Media Player Support

If you currently have a media player that is either a Creative Nomad, an iPod, or a PlayForSure device, and you have tried it in Winamp 5.2 with the new ml_pmp plugin, could you please post the outcome below.

I would like to collect a list of known working devices, and known problem devices in an effort to better advise people when they come with support issues, and potentially identify problems that can be fixed.

Please post in the format:

Device Manufacturer + Model Number
Firmware Version (if known)
Link To Product Website (preferably in english with available technical specs)
Working/Not Working
Plus, any additional comments.

In an effort to make it easy to parse through this thread, please keep it brief.
Any other PMP issues etc can be posted in this thread instead.


Cheers,
Craig


[edit:

Creative Muvos are not supported currently. This IS NOT A BUG. Update: this is now being worked on by Nullsofts newest intern.

For information regarding making your own pmp plugins which use the ml_pmp GUI, refer to this thread.

Thankyou,

Will
]

CraigF is offline   Reply With Quote
Old 23rd February 2006, 23:14   #2
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,824
Creative Zen Micro 5GB
Firmware: 1.11.01
Using pmp_njb.dll interface
Windows OS: WinXP sp2
Working OK

________________________________


Edit

________________________________


IMPORTANT

If posting about any iPod, then please first make sure that the old 3rd-party ml_ipod.dll plugin is NOT present. There will certainly be a conflict if both ml_ipod and pmp_ipod.dll are concurrently active.

And as Will said in the edit above, Creative Muvos are NOT currently supported by pmp_njb.dll, ie. we know about this, so there is no need for anyone to post about it here.

Please do not post about ANY devices which are not covered by the currently supported pmp plugins. If the 3rd-party gUSB plugin recognizes your device as a drive, but pmp_p4s doesn't, then even if your device says it's playsforsure compatible on the manufacturer's website but not on the model itself, then this means that you probably need to upgrade the firmware to the latest version first. Be warned that a firmware upgarde will reformat the device, so be sure to have all your files backed up first. Also note that p4s only works on Windows XP or higher (so remember to include Windows OS and firmware version in your post).
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 23rd February 2006, 23:59   #3
McDado
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: San Marino
Posts: 3
Apple iPod Black 60GB (MA147LLA)
Firmware: 1.1
Interface: pmp_ipod.dll

Working: OK


Comments about the plugin (iPod):
I would to suggest, if possible, to support MPEG-4 video identification not just by extension... the .mp4 and m4v files are recognized like audio, this doesn't makes possible to sync the major part of videos supported by iPod Video 5G (this is a deeper problem, that is up to the media library)

I appreciated the transfer speed rate in the old ml_ipod plugin, i think it would be very nice to se it again in the new one.

It would be great to see also the actual used size in the portables view, and number of files too.

by now i think it's ok, waiting for all the features that are promised!

EDIT: OOPS, i forgot... YOU RULE!
McDado is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2006, 00:03   #4
smallseb
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: France
Posts: 5
Sony Walkman NW-A1000 6GB even if I know that's it's not in your ask list...
Firmware: 2.01
Appears like a HDD un a section called "devices" under "portables", can read files on it, but no informations (Tags)
Using gUSB v1 build 005 plug-in
Hope you could make it working with winamp, their software sucks!!
smallseb is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2006, 00:23   #5
CraigF
Passionately Apathetic
Administrator
 
CraigF's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Hell
Posts: 5,435
@smallseb, apologies, this thread is specifically for devices that Winamp should already support.

Sony devices are currently unsupported.

Please people, dont post a bunch of wishes. What we want to see here is just that the device works, or does not work, and if certain functionality is not working for whatever reason (e.g. device recognized but capacity reported wrong, device recognized, but attempts to transfer fail) please post a quick summary.

Many thanks.

CraigF is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2006, 01:12   #6
SteveTheSk8er
Junior Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: United Kingdom
Posts: 12
Send a message via ICQ to SteveTheSk8er
Creative Zen Sleek 20GB
Firmware 1.00.05
Working Great!

and im pleasantly surprised as i thought only apple ipod would get support


It Really Whips


Nullsoft Rock on!
SteveTheSk8er is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2006, 02:40   #7
monkeyfromx
Junior Member
 
monkeyfromx's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 15
Apple iPod Shuffle 512MB
Not Working

The device show up in the ML but there is no description and any attempts to use it cause Winamp to crash. Thereafter Winamp crashes on load until I disconnect the shuffle.
monkeyfromx is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2006, 03:25   #8
jnagel
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: North Dakota
Posts: 20
Apple iPod 4G 40GB
Firmware Version 3.1.1
of course, http://apple.com/ipod
Working (Superbly, I might add)

Excellent job on this, will + others who worked on it. I am thoroughly impressed. Thanks!
jnagel is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2006, 03:38   #9
Techy
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1
Creative Labs Nomad Muvo Micro N200
Firmware - 1.16.02
Link
Not working, It doesn't show up in the list.

Creative Labs Nomad Muvo
Firmware - 1.40.12
Link
Not working, It doesn't show up in the list.
Techy is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2006, 06:35   #10
LobsterX
Junior Member
 
LobsterX's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Singapore
Posts: 4
Creative Muvo V200 1GB
Firmware : 1.05.02
http://www.creative.com/products/pro...&product=11233
NOT WORKING
LobsterX is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2006, 08:17   #11
chrx
Guest
 
Posts: n/a
Creative Zen Nano Plus 512 MB
http://www.creative.com/products/pro...&product=12720
Doesn't show in the list, not working.
  Reply With Quote
Old 24th February 2006, 15:25   #12
bilditup101
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1
Apple iPod Photo 30GB
Firmware: 1.2.1 (Latest)

It works...however, after multiple syncs, there are multiple copies of songs in the iPod, such that I have 200 more songs on the iPod than I do in the Media Library.
bilditup101 is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2006, 16:57   #13
colorspace
Member
 
colorspace's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Netherlands
Posts: 69
HP iPAQ rx3715 Mobile Media Companion series
Windows Mobile 2003 SE + Windows Media Player 10 for Mobile
Firmware 1.01.11 (8 Mar 05)

Not working, does not show up in Winamp. Should be playforsure compatible
Quote:
HP will be offering an upgrade to Windows Media Player 10 Mobile for
the HP iPAQ RX3000 Series Mobile Media Companions in select languages.
Starting in mid-November, devices can, with this upgrade, become PlaysForSure-
compatible with music services.
colorspace is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2006, 17:12   #14
rob311fan
Member
 
Join Date: May 2005
Location: jacksonville,fl
Posts: 57
Send a message via Yahoo to rob311fan
Rave-MP 256 Sport with external 256 memory

Firmware 002.511.100

Does not connect with 5.2 Winamp Portables
(both showed up in windows media player and ml_gusb_us.dll)
rob311fan is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2006, 18:02   #15
JayBaddd
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Orlando, FL
Posts: 9
SanDisk Sansa m230

Firmware 1.3.0A
Microsoft Plays for Sure-compatible

Sync and AutoFill work fine
Remove from Device fine

Cannot play from device as PFS devices are not currently supported for that feature


Jay Bader
Orlando, FL
JayBaddd is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2006, 19:16   #16
Spikeismoo
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: York, UK
Posts: 3
Send a message via AIM to Spikeismoo
Rio Carbon 5GB

Is a Play-For-Sure device

Firmware: 3.02
  • Does not appear on 'Portables' list on Media Library
  • Winamp suddenly closes with no warning when the device is removed from the computer
Spikeismoo is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2006, 19:18   #17
southpaw813
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: USA
Posts: 1
Philips SA261 Gogear 512mb
Firmware Version 3.0
It doesn't work with Winamp. Work perfect with Windows Media Player
southpaw813 is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2006, 23:49   #18
McDado
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: San Marino
Posts: 3
sorry for the unwanted list...
i as i can no longer edit post, i edit here:

about iPod 60GB, i noticed that it is recognized only by rebooting winamp.
McDado is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2006, 23:58   #19
kbgaddis
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2
Creative Zen Nano Plus
firmware version 1.10.03
product page: http://www.creative.com/products/pro...&product=12720
Not working; doesn't show up in list.
using the default winamp 5.2 support


iPod video 30GB (A friends player, worked fine but i don't have the specs on it)
Works
kbgaddis is offline   Reply With Quote
Old 25th February 2006, 04:39   #20
sanosuke
Major Dude
 
sanosuke's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Singapore
Posts: 1,891
Creative Muvo Slim
firmware version 1.11.03
Does not work, not detected

Big-assed signature deleted by errr.. whats his name again??
sanosuke is offline   Reply With Quote
Old 25th February 2006, 07:07   #21
spacefish
Junior Member
 
spacefish's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Denmark
Posts: 35
Creative Zen Nano Plus
Firmware: 1.10.04
Not working, does not appear in list.
spacefish is offline   Reply With Quote
Old 25th February 2006, 15:28   #22
QOALsoft
Junior Member
 
QOALsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bristol, UK
Posts: 27
I've got an iriver t30mx its play for sure firmware v1.6
WA connects to it but it only sees the mp3s (mabye other retared formats wma's etc) i've put on there, which is really no help to me a i have about 4GB of ogg vorbis files (becuase they are so much better than accs and wma etc)

windows media player is same (with abit of help from some direct show filters)

my iriver plays oggs, put nothing besides it like them (WMP)
QOALsoft is offline   Reply With Quote
Old 25th February 2006, 15:30   #23
Pullywise
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 7
Player: Rio Forge 256mb
Firmware: v1.33
Link: http://www.digitalnetworksna.com/sup...5&SKU=90260558
Not Working

Does not show up in Portables, tried restarting Winamp, restarting the device but no lcuk.
Pullywise is offline   Reply With Quote
Old 25th February 2006, 15:39   #24
Dingens
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 16
Running a clean Install of Winamp 5.2
Running Win XP w/ SP2 (and all updates)
Mother board: AsusP4G800E
CPU: Intel 3,0 Ghz Northwood
Ram: 1 Gig
Video Card: Matrox G550
Sound Card: D-Audio
Direct X: 9.0c

Problem:
Although the device is identified correctly, no sync to my ipod. IF I click "sync", nothing happens, and yes, I added a few file to my library before trying out. "Send to" works fine.
Thanks
Rolf
Dingens is offline   Reply With Quote
Old 25th February 2006, 16:32   #25
martin.deimos
Android/UI Development
 
martin.deimos's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bavaria
Posts: 1,242
Send a message via ICQ to martin.deimos Send a message via AIM to martin.deimos Send a message via Yahoo to martin.deimos
Creative Zen Touch 40 GB
Firmware: 1.01.03
Working OK
Using pmp_njb.dll interface

WebSite: www.skinconsortium.com - Community for Userinterface Design & Coding
Skins: Click Here
martin.deimos is offline   Reply With Quote
Old 25th February 2006, 18:22   #26
The Absorbant
Junior Member
 
The Absorbant's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 16
Creative Zen Xtra 60 GB
Firmware: 2.10.03 Play For Sure
Shows up in Media Library, can edit tags. Haven't tried to transfer files
Using pmp_p4s.dll interface
The Absorbant is offline   Reply With Quote
Old 25th February 2006, 19:37   #27
revhigh
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 7
Creative Zen Touch 40 GB
Firmware: 2.11.01
Working YES
revhigh is offline   Reply With Quote
Old 26th February 2006, 12:22   #28
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
Quote:
Originally posted by colorspace
HP iPAQ rx3715 Mobile Media Companion series
Windows Mobile 2003 SE + Windows Media Player 10 for Mobile
Firmware 1.01.11 (8 Mar 05)

Not working, does not show up in Winamp. Should be playforsure compatible
now, from reading what you've posted i can see something of an issue here with things, you refer to november (05 i presume) and you're wondering why it doesn't work when your firmware is dated 8 months prior to that... or am i just missing something here?

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 26th February 2006, 12:34   #29
Dingens
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 16
Quote:
Originally posted by Dingens


Problem:
Although the device is identified correctly, no sync to my ipod. IF I click "sync", nothing happens, and yes, I added a few file to my library before trying out. "Send to" works fine.
Thanks
Rolf [/B]
Syncing works now, just had to wait longer....but I got the impressions that he syncs too many files. So I deleted all the files on my Ipod, and synct sucessfully the empty ipod with my Media Library. Fine so far. But now I added one album, so syncing should add one album, but it does try to add several albums that are already on the ipod....not good
Bye
Dingens
Dingens is offline   Reply With Quote
Old 26th February 2006, 15:28   #30
DataPanic
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3
Creative Nomad Jukebox Zen Xtra 60GB
Works great - Media Library shows the device correctly, file transfers work great too.

Now, it would be nice to cram my 80GB of music into the 60GB portable!
DataPanic is offline   Reply With Quote
Old 26th February 2006, 20:15   #31
daranz
Junior Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 1
Device: iRiver H10 20GB US
Firmare: v2.51
Interface: WMP MTP/Plays-for-sure

Filetransfer, database fetching and database syncing after adding new files seems to work fine. Ejection through the button in Winamp does not seem to work fine - it removes the device from the list in Winamp, however the device does not report OK to disconnect.
daranz is offline   Reply With Quote
Old 27th February 2006, 02:08   #32
DaveFeelsRight
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 5
Applle ipod, 4GB nano
Model number: MA107LL

i downloaded winamp 5.2 and soon as i did my ipod stopped working with it, and when i unplugged my ipod, all my music was gone except for 1 band and when i plugged it back it the ipod icon did not show up, only thing that did was a playlist. and now the playlist is gone.
DaveFeelsRight is offline   Reply With Quote
Old 27th February 2006, 05:26   #33
geemoney
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Dresden, Germany
Posts: 3
iPod, 40GB, not working. I upgraded to Winamp 5.2, and as soon as I did, the iPod support lost all track of syncing. Now, instead of trying to compare, or say, sync, all that happens is it tries to send my whole media library. Every time. 7k+ songs. Ugggh. 5.1X was great, and I look forward to the updated iPod support, cuz I hate using iTunes.
geemoney is offline   Reply With Quote
Old 27th February 2006, 14:56   #34
tykka
Junior Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 1
:S

Device: Creative Nomad MuVo 256 USB2.0
Firmware Version: 1.40.12
Product Website: http://*******.com/zsz8o
Status: Not Working
Does not show up on ML
tykka is offline   Reply With Quote
Old 27th February 2006, 15:16   #35
colorspace
Member
 
colorspace's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Netherlands
Posts: 69
Quote:
Originally posted by DrO
now, from reading what you've posted i can see something of an issue here with things, you refer to november (05 i presume) and you're wondering why it doesn't work when your firmware is dated 8 months prior to that... or am i just missing something here?

-daz
I'm refering to november 2004. HP was 4 months late delivering the new firmware.
colorspace is offline   Reply With Quote
Old 27th February 2006, 16:26   #36
crashin
Junior Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: In my office at work.
Posts: 5
iPod, 40 GB.

Well, it doesn't look like it's working. When I tried synching, Winamp started doing *something*, however now it's just locked-up (for about 10 mins). I can see on my iPod's screen that it's being updated periodically, but I can't imagine with what (there was only 1 song that should have needed to be added to my iPod).

How do I get the old iPod plug-in back? How do I even get back into Winamp without losing my iPod's music library?

**UPDATE**
Ok, right after I posted this, Winamp came back to life. BUT...it's synching my entire music library again (7K+ files). So, if I had to recommend something, I'd ask that you add the ability to confirm the files to be synched BEFORE synching begins (the way Will Fisher's iPod plug-in functioned pre-5.2).
crashin is offline   Reply With Quote
Old 27th February 2006, 22:53   #37
bunklung
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 14
Make/Model: Dell DJ 30G
Firmware: v.2.20.07, A02
Status: Working
Comments:
Please add a "copy to PC feature"
Please add a seamless workaround to "play song/playlist directly from device" (maybe some sort of temp copy to PC then play the file locally)
Please add an export/backup/restore (drag and drop ) for portable device playlist(s) to PC.

Thanks guys. You guys rock! I'm this close -> <- to going Winamp Pro! Keep up with the great features! You guys never seem to have a problem with giving people exactly what they want
bunklung is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2006, 10:23   #38
Toge
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2
Creative Zen Vision:M
firmware - 1.11.01e
winxp with sp2
MTP device

seems to work, winamp recognises it but I haven't tried syncing yet...
Toge is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2006, 10:45   #39
Maco
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1
Here goes...

iRiver H320
Firmware version 1.29e
Link to specs on iRiver site

It doesn't appear to work at all; the ML simply doesn't see it, even though it's a Plays For Sure-device.
Maco is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2006, 12:15   #40
QOALsoft
Junior Member
 
QOALsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bristol, UK
Posts: 27
Update On my Iriver (t30mx firmware 1.60 mtp play for sure), Winamp crashs when trying to send any files to it.
QOALsoft is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump