Old 3rd April 2019, 14:12   #1
JohnTheKipper
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 1
Internet Radio - MPEG Audio Decoder

I have big problems on streaming Internet radio.

It buffers very often.

I have tried a lot to fix it. In the MPEG Audio Decoder settings.

I have over 4 Mbit/s Internet speed.

My settings - what for now best work are:

330 Streaming Buffer.

Streaming Prebuffer ~ 40 % (~ 9 seconds)

Bufferunderrun ~ Smallest value 1 % or so. ( I have tried 0 % but I think then the module try on underrun to load 0 % - and it hangs because 0 % bug)



I think the reason why the hang bug becomes is that I can not set the connect timeout.
And that I don't know the reconnect timeout value.

Can this be fixed. That there is an value to set the connect timeout?


I think the best setup would be. 6 seconds connect timeout with. 8-9 seconds Buffertime.
And bufferunderflow should be not interrupt the playing.

Have someone the same expierence?

And would somebody who are techniqel agree me?
I don't find the winamp bugreport e-mail. That's the reason why I'am use the Forum.


best

JTK
JohnTheKipper is offline   Reply With Quote
Old 8th April 2019, 20:12   #2
MrSinatra
Forum King
 
MrSinatra's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: WKPS, State College
Posts: 5,625
Send a message via AIM to MrSinatra
What are the links u use?

PENN STATE Radio or http://www.LION-Radio.org/
--
BUG #1 = Winamp skips short tracks
Wish #1 = Multiple Column Sorting
Wish #2 = Add TCMP/Compilation editing
MrSinatra is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Bug Reports

Tags
buffer, radio

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump