Old 11th August 2005, 05:03   #1
Safai
Senior Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Canada
Posts: 249
Send a message via ICQ to Safai
Wallpaper for Playlist Editor

Features:
* set any picture as the wallpaper
* changes the wallpaper based on the song that's being played
* adjustable 'transparency'

Requirements:
* Winamp 5
* Windows 2000 or XP
* ATI graphics card

Attached Files
File Type: zip wallpaper100.zip (98.1 KB, 4869 views)
Safai is offline   Reply With Quote
Old 11th August 2005, 05:20   #2
evolution76
Member
 
evolution76's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: +38.20000 -84.86170
Posts: 90
Send a message via Yahoo to evolution76
ok how do you work this? i have nvidia geforce card will it work for that type of card. well it should not matter. i loaded on my machine and nothing.....the back ground does not change
evolution76 is offline   Reply With Quote
Old 11th August 2005, 05:27   #3
evolution76
Member
 
evolution76's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: +38.20000 -84.86170
Posts: 90
Send a message via Yahoo to evolution76
I have been lookin and waiting for a plugin like this
oops i forgot...........

Windows XP Pro Crop SP2(cracked..LOL)
80g
128mb Nvidia Geforce
256mb
Winamp 5.94 ($hit load of plugin)
evolution76 is offline   Reply With Quote
Old 11th August 2005, 07:02   #4
fisher819
Senior Member
 
fisher819's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Lebanon
Posts: 225
Send a message via Yahoo to fisher819
i am having the same problem as evolution76

help us count :Click here
fisher819 is offline   Reply With Quote
Old 11th August 2005, 08:35   #5
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
it does not work on nVidia cards hence the requirements of an ATI card as detailed in the first post. the reason as was found in the dev forum is that nVidia's drivers don't support the required value needed.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 11th August 2005, 09:51   #6
Stratyon
Senior Member
 
Stratyon's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 132
Very nice plugin.
You should definitely try to make it work on nvidia cards as well so those less fortunate can get to use it as well.
I'd like some more options though. here's some ideas:

1. options for how to treat pictures, fit to width or height, tile, resize and so on
2. the ability to decide which pictures to be selected for viewing when selecting based on playing file. Either with simplified RegEx or just keywords. Regex would work like this:
.*(cover|folder)\.jpg would match for instance albumname-cover.jpg or folder.jpg. for simplisity this could be implemented as a keyword system so you just write in whatever words the pictures have to have to be chosen.
3. Another thing which is harder but would be nice is if you could poll the general brightness of each image and change the text colour of the playlist editor to make the text easyer to read (although I might be asking for too much now) ;-)

~Strat

[edit] oh another thing... idea stolen from Foobar: having the option to have the picture follow the highlighted song rather then the playing song so you don't have to start a new song just to see the cover of the song[/edit]
Stratyon is offline   Reply With Quote
Old 11th August 2005, 11:45   #7
Squadman
Senior Member
 
Squadman's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: UK
Posts: 284
Send a message via AIM to Squadman
I have my ATi Radeon 9600XT.

Hooray.
Squadman is offline   Reply With Quote
Old 11th August 2005, 11:47   #8
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
from what was discussed either another way of doing this needs to be found or nVidia need to add in support into their drivers heh

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 11th August 2005, 12:50   #9
fisher819
Senior Member
 
fisher819's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Lebanon
Posts: 225
Send a message via Yahoo to fisher819
bad luck for me.

help us count :Click here
fisher819 is offline   Reply With Quote
Old 11th August 2005, 13:58   #10
evolution76
Member
 
evolution76's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: +38.20000 -84.86170
Posts: 90
Send a message via Yahoo to evolution76
i guess bad luck for me to........i have been waiting for this plugin......oh well
evolution76 is offline   Reply With Quote
Old 11th August 2005, 15:11   #11
Safai
Senior Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Canada
Posts: 249
Send a message via ICQ to Safai
As stated by DrO, this currenly only works on ATI graphics. When time permits, I'll see what I can do about NV. Without HW support, the flicker will be a lot worse.
Safai is offline   Reply With Quote
Old 11th August 2005, 17:43   #12
Pimousse38
Senior Member
 
Pimousse38's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Nevers (France)
Posts: 169
cool Safai,

work perfectly on my Win Xp Home, Radeon 9600XT and Winamp 5.094

suggestion: it would be possible to have the configuration of your plugins in the right clic menu of the playlist?

Sorry for my bad English, i'm French

my skin : Pimeer v2.2
french community : Todae.fr
Pimousse38 is offline   Reply With Quote
Old 14th August 2005, 23:25   #13
Safai
Senior Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Canada
Posts: 249
Send a message via ICQ to Safai
v1.01

* added preference menu item to PE right click menu
* added position setting (center, tile, stretch /w aspect ratio option)
* updated algorithm for auto mode[list=1][*]try to load bitmap from the mp3[*]try to load any bitmap in the same directory as the song and have the same filename[*]try to load any bitmap in the same directory as the song[/list=1]
Attached Files
File Type: zip wallpaper101.zip (99.4 KB, 1087 views)
Safai is offline   Reply With Quote
Old 15th August 2005, 01:53   #14
Stratyon
Senior Member
 
Stratyon's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 132
Nice it's getting better all the time
another must have option for the position setting:
expand to edge. basically an option that resizes the picture while keeping the aspect ratio, but fills the entire playlist editor. for instance, if the picture used is too tall it should resize it so that the width covers the playlist and if it's too wide it should make the height fit.
that way the picture will always fill the entire screen without changing the aspect ratio and with a minimum of clipping. could also be nice with additional options of how to center the clipped picture (top bottom center left right) but that's not as important.
Stratyon is offline   Reply With Quote
Old 24th August 2005, 05:43   #15
Mr_Sako
Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 70
Send a message via AIM to Mr_Sako
does the plugin work with classic winamp skin mode
Mr_Sako is offline   Reply With Quote
Old 24th August 2005, 12:44   #16
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
yes (as long as you have an ati card as detailed above)

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 8th September 2005, 04:33   #17
Safai
Senior Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Canada
Posts: 249
Send a message via ICQ to Safai
v1.02

this version should work with nvidia graphics... otherwise, it is pretty much the same as v1.01
Attached Files
File Type: rar wallpaper102.rar (98.3 KB, 1371 views)
Safai is offline   Reply With Quote
Old 8th September 2005, 05:33   #18
billyvnilly
Forum King, M.D.
 
billyvnilly's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Detroit burbs
Posts: 3,379
Send a message via ICQ to billyvnilly Send a message via AIM to billyvnilly
just confirming it works w/ nvidia.... this is so cool!




[edit]just curious if its possible to have a clear background..like transparency... you would still have the text but you would see the wall paper behind it. I would think it would be pretty cpu intensive if it was dynamic, so possibly taking a screenshot of what would be behind teh playlist box somehow.

Last edited by billyvnilly; 8th September 2005 at 06:21.
billyvnilly is offline   Reply With Quote
Old 8th September 2005, 06:24   #19
billyvnilly
Forum King, M.D.
 
billyvnilly's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Detroit burbs
Posts: 3,379
Send a message via ICQ to billyvnilly Send a message via AIM to billyvnilly
sorry if im being annoying, lemme know if this is a realistic wish... or not possible at all.
Attached Images
File Type: jpg ummm.jpg (62.5 KB, 1316 views)
billyvnilly is offline   Reply With Quote
Old 8th September 2005, 06:34   #20
Stratyon
Senior Member
 
Stratyon's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 132
if I'm not mistaken that would be easier to do with a custom skin with an alpha channel. I assume something like that is possible but someone would have to make one of course...
Stratyon is offline   Reply With Quote
Old 8th September 2005, 09:03   #21
fisher819
Senior Member
 
fisher819's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Lebanon
Posts: 225
Send a message via Yahoo to fisher819
woohooooooooooo.
finally, i can use this plugin.
10x

help us count :Click here
fisher819 is offline   Reply With Quote
Old 8th September 2005, 15:36   #22
CaptainFuture
Junior Member
 
Join Date: May 2004
Location: Germany, Old Europe
Posts: 23
Thanks for the plugin. I love it.
CaptainFuture is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2005, 03:54   #23
evolution76
Member
 
evolution76's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: +38.20000 -84.86170
Posts: 90
Send a message via Yahoo to evolution76
I love this plugin thanks for it
evolution76 is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2005, 08:50   #24
2pacalypse
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 13
does this work in winamp modern/modern skins, only seems to work on classic winamp for me.
2pacalypse is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2005, 14:55   #25
Safai
Senior Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Canada
Posts: 249
Send a message via ICQ to Safai
billyvnilly: that should be possible...

2pacalypse: it should work with any skin... what skin are you using? you don't have opacity set, do you? currently it does not work if that is set to anything other than 100%.
Safai is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2005, 17:17   #26
2pacalypse
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 13
should of realised that as it worked on my other pc, yeh i have opacity set, although its been annoying me recently and ive been meaning to turn it off. love the plugin man just glad it works with nvidia now.
2pacalypse is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2005, 09:53   #27
2pacalypse
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 13
any chance of the next version having a preview button, so u can preview the image while keeping the wallpaper preferences window open.
2pacalypse is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2005, 15:03   #28
2pacalypse
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 13
i was too late to edit the last message so had to post again. could u change the FileOpen window to be one of the ones that displays a thumbnail of the selected picture?
2pacalypse is offline   Reply With Quote
Old 11th September 2005, 05:03   #29
sicarp
Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 63
I see that the plugin states that you can program the wallpaper to change with different songs. How does this work? The wallpaper stays the same for me regardless of what song or album I choose to play until I manually change the wallpaper and then that wallpaper stays the same for all the songs until I manually change it again.
sicarp is offline   Reply With Quote
Old 11th September 2005, 17:35   #30
Safai
Senior Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Canada
Posts: 249
Send a message via ICQ to Safai
sicarp: here is the order for auto mode

1. try to load bitmap from the mp3 (id3v2)
2. try to load any bitmap in the same directory as the song and have the same filename
3. try to load any bitmap in the same directory as the song

if nothing matches, it will use the one you specified
Safai is offline   Reply With Quote
Old 12th September 2005, 01:46   #31
BinaryRaven
Junior Member
 
BinaryRaven's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Buffalo, New York
Posts: 7
Send a message via AIM to BinaryRaven


very nifty!
BinaryRaven is offline   Reply With Quote
Old 14th September 2005, 23:07   #32
sicarp
Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 63
Thanks for the help Safai,

however, I am a bit slooooow when it comes to computers so I have no idea what you mean (sorry).

All my files are ripped in FLAC (will that matter?)

I don't know what "bitmap" is, nor do I know how to load it. Also, I'm not even real sure what you mean by directory (the folder the album is in maybe?).

Right now all albums and songs that play have the cover art of the Master of Puppets album which is cool, but I need some variety.

If there is help for me then I greatly appreciate it, but if I am a lost cause then I will understand.
sicarp is offline   Reply With Quote
Old 15th September 2005, 17:05   #33
Safai
Senior Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Canada
Posts: 249
Send a message via ICQ to Safai
folder = directory
bitmap = cover art, picture, photo, drawing, etc

if you organize your songs so that one album is in one folder, and you put the cover art in that folder, it should pick up different cover art depending on which album you're playing
Safai is offline   Reply With Quote
Old 15th September 2005, 18:23   #34
sicarp
Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 63
Ok, thanks. I'll try it when I get home.

I did notice that the few mp3 albums that I have the album cover art came up automatically when I played a song from that album, but I don't want to convert everything to mp3 because I like how FLAC sounds.
sicarp is offline   Reply With Quote
Old 16th September 2005, 02:31   #35
sicarp
Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 63
Ok, I figured out how it works.

It works fine when I use winamp on my computer monitor, however I almost always use my big screen tv for winamp as my secondary monitor. When I slide the playlist over to the secondary monitor the playlist wallpaper disappears and I am left with the plain background.

Anyone have an idea for fixing this?

thanks
sicarp is offline   Reply With Quote
Old 17th September 2005, 19:00   #36
sicarp
Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 63
Under "wallpaper preference" I have to have the knob all the way over to "opaque" before the wallpaper shows up at all. If it's moved even a millimeter towards transparant then no wallpaper shows up at all. Could this be part of my problem, or is this how it is supposed to work?
sicarp is offline   Reply With Quote
Old 20th September 2005, 16:02   #37
Kado
Member
 
Kado's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 99
Nice plugin (v1.02) however you should make an option to override the value "NormalBG" to #00000 in "Pledit.txt" in other classic skins other than the built-in Classic Skin so that the wallpapres are displayed at all in those skins.

Kado is offline   Reply With Quote
Old 20th September 2005, 20:47   #38
Kado
Member
 
Kado's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 99
Other thing, if Winamp Playlist is hidden under some other window, is not displayed or disabled my pc hangs for a while while winamp is switching tracks and this does not happen when is visible even if only a little. This probably happens when the plugin is redrawing the image.

Using Winamp v5.1 and nVidia display adapter.
Windows XP Pro SP2 and PIII@866MHz.

Kado is offline   Reply With Quote
Old 22nd September 2005, 17:37   #39
2pacalypse
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 13
any possibility of having the wallpaper in the main window of the media library perhaps a different plug-in?
2pacalypse is offline   Reply With Quote
Old 23rd September 2005, 02:40   #40
Safai
Senior Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Canada
Posts: 249
Send a message via ICQ to Safai
sicarp: i'll have to take a look at that... it happened on one of my machines too... not sure about multi-monitor... i don't have that kind of setup...

Kado: what classic skin are you using? it works with all my classic skins...

2pacalypse: which is the main window of media library?
Safai is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump