Old 3rd September 2012, 14:06   #1
MrCabana
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3
Media Library Not Showing on start up

Hi,

I have been using winamp for ages now and since the release of Windows 7, I guess, I noticed that most of the times the Media Library will not show automatically on winamp start up. It doesn't seem to be a database/plugin related problem because if i hit Alt+L or go to menu View/ML, it shows up flawlessly. Very few times, this problem doesn't occur though.

This problem is being repeated for ages now (even though only now I have decided to troubleshot it), through several windows installs (win7, XP, Server 2008 and even Win8).

I don't know if it has anything to do with it, but I always choose the same basic configs. I choose modern skin and I move the windows around so winamp will occupy the whole screen. Winamp main window at the right hand top side (with equalizer enabled), the playlist window bellow it, and the ML window resized to occupy the rest of the screen (at the left hand side).

I also know that winamp has/had some compatibility issues with one of the features of the TeamViewer program. Even though it's installed, this particular feature (Quick Connect Button) is turned off and TeamViewer is not even set to be launched at windows start up.

Any ideas?

Thanks in advance.
MrCabana is offline   Reply With Quote
Old 18th June 2013, 00:08   #2
ZENNON
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by MrCabana View Post
Hi,

I have been using winamp for ages now and since the release of Windows 7, I guess, I noticed that most of the times the Media Library will not show automatically on winamp start up. It doesn't seem to be a database/plugin related problem because if i hit Alt+L or go to menu View/ML, it shows up flawlessly. Very few times, this problem doesn't occur though.

This problem is being repeated for ages now (even though I only now decided to troubleshoot it), through several windows installs (win7, XP, Server 2008 and even Win8).

I don't know if it has anything to do with it, but I always choose the same basic configs. I choose modern skin and I move the windows around so winamp will occupy the whole screen. Winamp main window at the right hand top side (with equalizer enabled), the playlist window bellow it, and the ML window resized to occupy the rest of the screen (at the left hand side).

I also know that winamp has/had some compatibility issues with one of the features of the TeamViewer program. Even though it's installed, this particular feature (Quick Connect Button) is turned off and TeamViewer is not even set to be launched at windows start up.

Any ideas?

Thanks in advance.
+1!!!

MrCabana find a solution yet? Same thing happens to me and its a bit annoying...

I always have the Playlist Editor on the RHS of the screen, the Main Winamp panel at the top (of the remaining "top" real estate), and then the Media library taking up the remainder of the screen (i.e. big bottom left area)

Winamp: 5.621
Skin: Winamp Modern
OS: Win7 Pro
ZENNON is offline   Reply With Quote
Old 18th June 2013, 00:18   #3
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,877
you're using an old version of Winamp, the current version is 5.63 (or there's a 5.7 beta) and would suggest at least updating to the current version and if that doesn't help, then try the beta.
DrO is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Tags
media library, winamp start up

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump