Old 1st July 2010, 19:27   #41
Koopa
16-Bit Moderator
 
Koopa's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 4,341
AndreKR:

The taskbar now has buttons for controlling playback. Take a look at the attachment.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	wa.png
Views:	427
Size:	54.8 KB
ID:	47197  
Koopa is offline   Reply With Quote
Old 1st July 2010, 19:45   #42
AndreKR
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 7
Oh, my error was that I had set "Show Winamp in: [x] System Tray [ ] Taskbar". However, I had Winamp pinned to the taskbar but that isn't enough.

By the way, I think the UI should be redrawn when the user clicks "next track" or "previous track", even if winamp is minimized, so it won't show the old song title in the "thumbnail".

Schöne Grüße in die Sputnik-Zone.
AndreKR is offline   Reply With Quote
Old 1st July 2010, 22:27   #43
kzuse
Senior Member
 
kzuse's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: (D)
Posts: 480
Send a message via ICQ to kzuse Send a message via Skype™ to kzuse
Very good release! I skipped 5.57x and I think this is the next one for me to go for....

Btw. you should update http://www.winamp.com/player/version-history
It still shows 5.572 as the newest...

Thanks for the new release and keep it up!
kzuse
kzuse is offline   Reply With Quote
Old 2nd July 2010, 18:43   #44
Juanus
Major Dude
 
Juanus's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Santa Monica, CA
Posts: 734
Send a message via AIM to Juanus
Here is something else that I didn't notice in previous versions. And it could be me because I have made many system changes recently. But when I am listening to an MP3 I will sometimes rip a CD. Before I didn't have any problems. Now, the MP3 skips and gets crackly. Anyone else notice this or is it just me?
Juanus is offline   Reply With Quote
Old 2nd July 2010, 18:53   #45
TheUniqueTiger
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: India
Posts: 431
Cool work devs... I like the new version! Thanks :-)

Btw, just a small issue... I don't know if this is the same as 'not seeing buttons in taskbar preview', but I do see 'blank' buttons. Its not related to opening an MP3 file or launching Winamp as I usually launch Winamp and just start playing my long playlist wherever it stopped.

Strangely, initially I saw blank buttons, then saw the proper buttons for sometime, now again they are blank. Hovering doesn't change anything. See the attached image.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	taskbar.png
Views:	361
Size:	53.0 KB
ID:	47202  

You have only One Life... So before You are History, make sure you get into History books. - TheUniqueTiger
My personal website, HiFiBB ... Simply Hifi!, HiFiBB
TheUniqueTiger is offline   Reply With Quote
Old 2nd July 2010, 19:20   #46
Alpha2k6
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Sweden
Posts: 67
Quote:
Originally Posted by DJ Egg View Post
Winamp only reads album art if it has one of the following filenames:
%AlbumTitle%.jpg/gif/png/bmp
front.jpg
cover.jpg
folder.jpg

where %AlbumTitle% is the exact album title as specified in the tags, which in your example would be: Absolute Dance

If one of the above filenames already exists, then Winamp loads it automatically.
Ill repeat the question, since ive got no real answer..
Is it possible for a developer to alter this slightly to
*front*.jpg
*cover*.jpg
*folder*.jpg

This way files like for example "Metallica - The Apocalypse-front.jpg"
would load automatically.. and anyone having files called just "front.jpg" would also load.

This would seem to make alot of sense.
Alpha2k6 is offline   Reply With Quote
Old 2nd July 2010, 20:58   #47
TheUniqueTiger
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: India
Posts: 431
@ Alpha2k6, I guess that would mean iteration in the entire folder (for each) and not directly targeting a file. That would significantly slow down the process. I suppose thats the reason why its not made that way. Besides other major media players also don't support it I guess.

You have only One Life... So before You are History, make sure you get into History books. - TheUniqueTiger
My personal website, HiFiBB ... Simply Hifi!, HiFiBB
TheUniqueTiger is offline   Reply With Quote
Old 3rd July 2010, 00:00   #48
zepper
Senior Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 113
Nice job with the latest version. In Windows 7 I noticed a great improvement playing MP4s through Direct Show with FFDShow codecs. Also when shutting down or logging off the player no longer hangs. Wonderful.

With WebM videos I'm using the VP8 codec through Direct Show. I tried your native plugin and it's ok except the time seek goes back 30 seconds or better instead of the usual 5 seconds and it doesn't work going forward at all, at least with the several videos I've got. Still it's nice to have that option in the player if ever needed.
zepper is offline   Reply With Quote
Old 3rd July 2010, 08:54   #49
Alpha2k6
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Sweden
Posts: 67
Quote:
Originally Posted by TheUniqueTiger View Post
@ Alpha2k6, I guess that would mean iteration in the entire folder (for each) and not directly targeting a file. That would significantly slow down the process. I suppose thats the reason why its not made that way. Besides other major media players also don't support it I guess.
You mean when opening a massive playlists it would slow down ?

Perhaps the parallellism of the GPU could be used to do it ?
like if Winamp finds video card x in system.. use GP-GPU.. doable idea ??

Actually I wouldn't mind if it slowed down slightly.. if it meant it found every
file without having to change the names or target the files manually.

That said Im not using any massive playlists. like 1500 songs for the largest one.
Alpha2k6 is offline   Reply With Quote
Old 3rd July 2010, 15:31   #50
evolution76
Member
 
evolution76's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: +38.20000 -84.86170
Posts: 90
Send a message via Yahoo to evolution76
dsp_sps.dll - does not work....It is grayed out......I have win 7...I am missing my Enhancer plugin
evolution76 is offline   Reply With Quote
Old 3rd July 2010, 16:48   #51
TheUniqueTiger
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: India
Posts: 431
Quote:
Originally Posted by Alpha2k6 View Post
You mean when opening a massive playlists it would slow down ?

Perhaps the parallellism of the GPU could be used to do it ?
like if Winamp finds video card x in system.. use GP-GPU.. doable idea ??

Actually I wouldn't mind if it slowed down slightly.. if it meant it found every
file without having to change the names or target the files manually.

That said Im not using any massive playlists. like 1500 songs for the largest one.
How can GPU be used to carry out tasks related to filesystem? Its only restricted to CPU as its finding files and not drawing graphics. Although Album Art is a separate thread I suppose, still execution of that thread would result in delay.

Winamp doesn't read album art for all files in playlist... it just reads album art for the selected file (which is good and may be different from other media players).

I don't have any experience with Winamp plugin development but I have programming knowledge in some languages. These are very easy tasks for one who knows how to develop & integrate plugins in Winamp.

You have only One Life... So before You are History, make sure you get into History books. - TheUniqueTiger
My personal website, HiFiBB ... Simply Hifi!, HiFiBB
TheUniqueTiger is offline   Reply With Quote
Old 3rd July 2010, 18:52   #52
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,824
Quote:
Originally Posted by evolution76 View Post
dsp_sps.dll - does not work....It is grayed out......I have win 7...I am missing my Enhancer plugin
It works fine for me.

What is greyed-out exactly?

For me, I can click the 'Configure' button in Prefs -> DSP
the SPS dialog appears,
I load a preset,
then drag the available sliders to taste.

Admittedly, the sliders look like they're greyed-out, but they do actually work.
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 3rd July 2010, 19:14   #53
ujay
Forum King
 
ujay's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: London
Posts: 6,072
Internal report on build 2950 03/06/2010

and

http://forums.winamp.com/showpost.ph...97&postcount=8

See attached.

Looks like the entry will not accept selection, e.g. if selected and then closed out, next time in, 'none' is still selected.

UJ
ujay is offline   Reply With Quote
Old 3rd July 2010, 19:49   #54
Serpher
Senior Member
 
Serpher's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Poland
Posts: 146
@DJ Egg
I have something similar to evolution76 issue. In my case configuration window is just rolled up into top title bar and shows up in left down corner. Thats really weird...

Sorry for my bad English
=====================
MB: Gigabyte P35C-DS3R || CPU: Intel Core 2 Duo E8400 (3.00 GHz) || RAM: 8 GB Kingston DDR3 1333MHz || Audio card: ASUS Xonar D2X || Video card: GeForce 460 GTX || OS: Windows 7 SP1 || DirectX: 9.0c (latest) || Winamp version: latest || Winamp skin: Modern
Serpher is offline   Reply With Quote
Old 3rd July 2010, 20:55   #55
Omega X
Forum King
 
Omega X's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: A Parallel Dimension
Posts: 2,252
Send a message via AIM to Omega X Send a message via Yahoo to Omega X
WebM support! Awesome.
Omega X is offline   Reply With Quote
Old 3rd July 2010, 22:16   #56
evolution76
Member
 
evolution76's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: +38.20000 -84.86170
Posts: 90
Send a message via Yahoo to evolution76
DSP/Effect plug in

I upload my a photo of it, and my plugin list, hope that can help some. I have Win 7 32bit version, latest updates.....It just might be a bug on my end, I will reinstall winamp and see what happens
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Winamp Preferences.jpg
Views:	286
Size:	67.5 KB
ID:	47207  
Attached Files
File Type: txt my_plugin_list 1.txt (9.9 KB, 247 views)
evolution76 is offline   Reply With Quote
Old 3rd July 2010, 22:51   #57
TheUniqueTiger
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: India
Posts: 431
Just for info, DSP plugins work normally for me on Win7 Ultimate 64bit.

[Edit] I also confirm. No problems with DSP on win7 x64 pro.
-Pawel

You have only One Life... So before You are History, make sure you get into History books. - TheUniqueTiger
My personal website, HiFiBB ... Simply Hifi!, HiFiBB
TheUniqueTiger is offline   Reply With Quote
Old 4th July 2010, 12:54   #58
Alpha2k6
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Sweden
Posts: 67
Quote:
Originally Posted by TheUniqueTiger View Post
How can GPU be used to carry out tasks related to filesystem? Its only restricted to CPU as its finding files and not drawing graphics. Although Album Art is a separate thread I suppose, still execution of that thread would result in delay.

Winamp doesn't read album art for all files in playlist... it just reads album art for the selected file (which is good and may be different from other media players).
Cause finding a .jpg file in each folder for each file in a playlist,
it would seem like something that would be easy to split up.

A normal user CPU could do what 4 threads max ? perhaps 8 with hyperthreading.
While a GPU could perhaps do 200-500 threads. If you get the picture.

Now I don't know if this is something that is so slow that it needs more than 4 threads.
To look up f.ex. *front*.jpg *front*.gif *front*.png *cover*.jpg *cover*.gif *cover*.png *folder*.jpg *folder*.gif *folder*.png in the folder for each file in a playlist..
Alpha2k6 is offline   Reply With Quote
Old 5th July 2010, 09:17   #59
TheUniqueTiger
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: India
Posts: 431
@ Alpha2k6

Such pattern matching for filenames is possible even with CPU but those without GPU like me would suffer quite a long delay...

Just for your info... targeting a single file is one 'if' condition but targeting a pattern match over all files in a folder makes it at least that many matches (usually more than that). So if there are 50 files in a folder the number of conditions will be in multiples of 50 (at least 50*1=50). Creating multiple threads still doesn't reduce the load on CPU, considering album art is found when a track starts playing (which is bigger load) where most people have dual core.

You have only One Life... So before You are History, make sure you get into History books. - TheUniqueTiger
My personal website, HiFiBB ... Simply Hifi!, HiFiBB
TheUniqueTiger is offline   Reply With Quote
Old 5th July 2010, 22:12   #60
TriggerHappy86
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 1
I registered out of the sole reason to applaud you for introducing "Improved: [ml_local/in_mp3] Write ratings to POPM frame in id3v2 tags" option (checked, working). I waited for years for this addition to Winamp and it even made me struggle with some other options (like MediaMonkey). Now you've made the feature-complete player and there's no turning back
TriggerHappy86 is offline   Reply With Quote
Old 7th July 2010, 19:04   #61
Robster400
Senior Member
 
Robster400's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Oxford, UK
Posts: 172
All DSP options are unavailable
http://localhostr.com/files/9df6e2/Capture.PNG
Enhancer was working until i viewed the DSP plugin selector window, then it stopped.

All other Plug-ins and configs work as expected.

Win7 x64 UAC disabled.

Too much is never enough...
Last.fm
Robster400 is offline   Reply With Quote
Old 7th July 2010, 23:26   #62
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,384
@ evolution76 AND Robster400

Make sure you have the latest version of the One for Nunz plug-in or you could uninstall it. As mentioned by DrO (from the link) ver. 4.3.1 fixes an issue with the DSP options page.

Please do not PM me for tech support. Any request for tech support through PM will be ignored.
Read the Stickies
---> | | | | <--- Knowledge is power
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Old 7th July 2010, 23:35   #63
Robster400
Senior Member
 
Robster400's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Oxford, UK
Posts: 172
Quote:
Originally Posted by JonnyMac View Post
@ evolution76 AND Robster400

Make sure you have the latest version of the One for Nunz plug-in or you could uninstall it. As mentioned by DrO (from the link) ver. 4.3.1 fixes an issue with the DSP options page.

Yet again, to the rescue, thanks mate, that did the job

Too much is never enough...
Last.fm
Robster400 is offline   Reply With Quote
Old 9th July 2010, 00:16   #64
ujay
Forum King
 
ujay's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: London
Posts: 6,072
Thanks JM, had v4.3 installed.

UJ
ujay is offline   Reply With Quote
Old 9th July 2010, 00:41   #65
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,384
You are welcome Robster400 and UJ. Having the same issue, I traced it down to the OFN plug-in. After checking the good doctor's web page I was happy to discover there was a fix.

Rather ironic that a diagnostic plug-in was causing a bug.

@evolution76
If you happen to be reading this, is the issue resolved for you now?
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Old 10th July 2010, 22:56   #66
evolution76
Member
 
evolution76's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: +38.20000 -84.86170
Posts: 90
Send a message via Yahoo to evolution76
Thank you all

THANK YOU ALL.............that is why i love winamp, you have a problem it gets fixed......thank you all WINAMP RULES!!!!


evolution76 is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2010, 07:32   #67
clcheapshoes520
Junior Member
 
clcheapshoes520's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 3
the Essentials installer, but doesn't seem to work for me
clcheapshoes520 is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2010, 09:03   #68
Pawel
Moderator
 
Pawel's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Poland
Posts: 528
Send a message via ICQ to Pawel
Why it is not working? What happen? Please describe the problem.
Pawel is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2010, 19:26   #69
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,824
Winamp 5.581 Released (5.5.8.2985)

First post in thread updated accordingly

First post also includes an attached 5.58 to 5.581 update pack
and also a separate link to a 5.581 lang pack updater.
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2010, 22:24   #70
Juanus
Major Dude
 
Juanus's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Santa Monica, CA
Posts: 734
Send a message via AIM to Juanus
Always getting better! Thanks for all the fixes dev team.
Juanus is offline   Reply With Quote
Old 14th July 2010, 00:00   #71
asdasd123123
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2
I've been meaning to write the devs of Winamp about the Swedish translations for a while now.

I could help you translate Winamp into Swedish, it's clear that you've used babelfish or google translate to make it into Swedish directly from English.

The translations are in fact so horribly bad, that I cannot understand what most of the features do, and I immediately switch to the default English pack. =)

[Edit --> DJ Egg]
PM sent.
asdasd123123 is offline   Reply With Quote
Old 14th July 2010, 16:27   #72
Mihai1555
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 1
Thanks
Mihai1555 is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2010, 03:24   #73
Juanus
Major Dude
 
Juanus's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Santa Monica, CA
Posts: 734
Send a message via AIM to Juanus
I have an issue that I have never seen before and I don't know how to explain, so please work with me.

I have over 700 playlists. So I choose to right click on the playlist node in the left pane, choose import playlist from folder. And after my playlists are loaded I will choose sort playlists alphabetically.

When you expand the node, all of the playlists drop down as they should. However, here is the problem. When you try to scroll up and down the list on the left hand side. It doesn't scroll smoothly. The only way I can explain it is that normally when you left click the slider, hold the mouse down and scroll up and down the scroll bar will follow the mouse and work very quickly. But it does not seem to do this in the left pane. In the right pane, everything works great.

I have included a zip file with playlists. So hopefully you can recreate this.

Thanks
Attached Files
File Type: zip Test Playlists.zip (468.8 KB, 333 views)
Juanus is offline   Reply With Quote
Old 16th July 2010, 17:35   #74
VIPer
Moderator
 
VIPer's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Almaty, Kazakhstan
Posts: 301
Send a message via ICQ to VIPer
Winamp Icon Pack by rsd

Click here to download it.
VIPer is offline   Reply With Quote
Old 16th July 2010, 21:00   #75
Koopa
16-Bit Moderator
 
Koopa's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 4,341
VIPer:

Nice, but a preview image would be useful. I tried one of the od the packs (yellow) and noticed, that 256x256 icons weren't working. The rest was working fine.
Koopa is offline   Reply With Quote
Old 16th July 2010, 21:32   #76
VIPer
Moderator
 
VIPer's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Almaty, Kazakhstan
Posts: 301
Send a message via ICQ to VIPer
@Koopa:

1. Preview image is available, as the small image is clickable.
2. I've told to the its author about this bug.
VIPer is offline   Reply With Quote
Old 17th July 2010, 08:04   #77
Pawel
Moderator
 
Pawel's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Poland
Posts: 528
Send a message via ICQ to Pawel
Hi Viper,
I don't see any bug with it. It works ok here...
Very nice job. Especially "black&white" pack. Nice, that someone decided to create some other icon packs. I hope my work was good start for it.
Regards,
-Pawel
Pawel is offline   Reply With Quote
Old 17th July 2010, 09:39   #78
JohnnyBoyClub
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 1
Looks awesome
JohnnyBoyClub is offline   Reply With Quote
Old 17th July 2010, 18:23   #79
OlexijL
Senior Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Germany
Posts: 101
Send a message via AIM to OlexijL Send a message via Yahoo to OlexijL
The problem with win7 toolbar controls (play, stop, previous and next) is not fixed. It works for me only, when starting Winamp from usual shortcuts.

Loading Winamp by running an MP3 file won't display them...

using Winamp 5.581, clean install
OlexijL is offline   Reply With Quote
Old 17th July 2010, 20:44   #80
TheUniqueTiger
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: India
Posts: 431
@ OlexijL,
Look at post #45 towards top of this page... I have a similar issue although only sometimes. Screenshot attached there.

You have only One Life... So before You are History, make sure you get into History books. - TheUniqueTiger
My personal website, HiFiBB ... Simply Hifi!, HiFiBB
TheUniqueTiger is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Discussion

Tags
download, new version, winamp 5.581

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump