Old 8th May 2014, 23:44   #1
GothicSp
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 4
My Shoutcast works, but not with Ip?

Hello there,

I tried to install a ShoutCast Server at my Linux system. After a while I succeeded and when I type http://localhost:8555/listen.pls I can listen to what I play at Winamp (I use Winamp with Wine as it's actually for windows and use the plugins for Shoutcast). It all works fine, but the problem is that when I type my IP Adress, the link doesn't work anymore, while localhost should be the link to your IP Adress, if I 'm correct.

I would like to redirect people to the radio, but can't do this in this way, how can I get it online, or is it already online in some way? Because I don't think that localhost will work, as this will redirect people to their own localhost, not mine.
GothicSp is offline   Reply With Quote
Old 9th May 2014, 03:52   #2
thinktink
Forum King
 
thinktink's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: On the streets of Kings County, CA.
Posts: 3,007
Send a message via Skype™ to thinktink
Does the DNAS report that the stream up and public?
thinktink is offline   Reply With Quote
Old 9th May 2014, 08:50   #3
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
you most likely haven't allowed the DNAS to access the internet via the firewall on the machine.

as it is far better to use the native version of the DNAS than running it under wine (you can still run the source dsp as you are).
DrO is offline   Reply With Quote
Old 9th May 2014, 23:38   #4
955TheTrevor
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 1
I believe I am having the same problem. ShoutCast won't/can't connect and WinAmp is just displaying [connecting to host]http://198.178.123.7534 and is stuck there.

Is this solution limited to Linux? The computer running ShoutCast is on Windows XP (yeah, I know!). Is that a problem?

How do I find if I have allowed DNAS to access the Internet? My stream was running fine until today, but we haven't had any new computer updates or scans or wipes or anything like that.
955TheTrevor is offline   Reply With Quote
Old 10th May 2014, 00:43   #5
GothicSp
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by thinktink View Post
Does the DNAS report that the stream up and public?
Where can I find the DNAS report? Is that the page at localhost:8000?
GothicSp is offline   Reply With Quote
Old 10th May 2014, 00:44   #6
GothicSp
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by DrO View Post
you most likely haven't allowed the DNAS to access the internet via the firewall on the machine.

as it is far better to use the native version of the DNAS than running it under wine (you can still run the source dsp as you are).
Could you explain me how I can do that? Someone else installed Linux, so I don't know a lot about how to use it in more complex ways.
GothicSp is offline   Reply With Quote
Old 10th May 2014, 01:35   #7
GothicSp
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by thinktink View Post
Does the DNAS report that the stream up and public?
Ok, I got it up and running, but when I restart my computer it stops working I think and it doesn't show up in the Shoutcast list. Why is that?
GothicSp is offline   Reply With Quote
Old 18th October 2014, 23:41   #8
reaper2666
Junior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 1
same issue

I'm on windows having the same issue, i can listen on localhost, but once i try by IP i get address not found, port is forwarded on my router, stream is public, i'm testing in secondlife, my software in the game detects all stream info, but we don't hear anything on that end
reaper2666 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Technical Support

Tags
ip address, localhost, server

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump