Old 30th October 2011, 02:37   #1
wazzup80
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 5
2 Problems/Questions

First, in the Winamp server plugin, what am I supposed to put in the username/password spot? I host my own server btw. Second, why do I have to create a new Authhash every time my server server turns off? I don't like the new SHOUTcast server system but I wish they would explain it better and take out all the gray areas.
wazzup80 is offline   Reply With Quote
Old 31st October 2011, 11:40   #2
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
#1) http://wiki.winamp.com/wiki/Source_D...v2_DNAS_Server

#2) you shouldn't be needing to re-create the authhash every time and it either points at it not being saved or you're hitting a bug in the DNAS - does it say it cannot save the authhash or does it complete the process ok.

also how long have you been re-creating it rather than reporting the issue?

yes the documentation and tools suck since we over-estimated the level of people who'd be trying to setup thing - i was hoping that the changes in the pending v2.1 update will improve things but i have little faith in my work now *shrugs*

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 31st October 2011, 14:44   #3
wazzup80
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 5
Thank you for the link and for replying. It is been happening the whole time I have been running my server. I use port 8001 is that has to do with it. For some reason I couldn't use port 8000.
wazzup80 is offline   Reply With Quote
Old 31st October 2011, 15:18   #4
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
that would point at something already using port 8000 (e.g. another DNAS or some other program).

if you can pm me details of what you've been entering as the authhash then i can look to clean out the multiple ones created from the db.

also, make sure there is a streamid_x=x (where x is the stream #) option in the config file _before_ the streamauthhash entry (as there are cases where the authhash will be saved but will not be re-read correctly on re-load of the DNAS - something i've internally fixed).

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 31st October 2011, 23:20   #5
wazzup80
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 5
Once I put in the streamid_x=x it worked! Thank you so much daz
wazzup80 is offline   Reply With Quote
Old 31st October 2011, 23:21   #6
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
ok, so it the main issue with the DNAS. glad that the workaround has made you happy.

if you can pm me details or even the authhash you've now using, i can clean up all of the old authhash which are no longer being used from those details to try keep things tidy in the backend system.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > SHOUTcast > SHOUTcast Technical Support

Tags
problems, server, shoutcast

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump