Old 28th January 2012, 20:34   #1
jaylewis4evrr
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 6
Connection Problem

I need someone's help ASAP! I recently went to ************** and have a VPS with a dedicated IP for my radio station; I also went thru the whole entire set up of shoutcast to make the connection, and it says ICY 401 Unavailable - connection to server can not be established.

I called ************** and they have the 8007 port open but I feel like its on shoutcast's end...can someone help me with this issue? Thanks

J
BLASTRADIO.FM
jaylewis4evrr is offline  
Old 28th January 2012, 21:17   #2
perry470
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 9
Need more information other than just the ICY 401 Unavailable message.

What version of sc_serv and sc_trans are you using? It might also help if you post up the configs (block out password of course)
perry470 is offline  
Old 28th January 2012, 23:29   #3
jaylewis4evrr
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 6
The configs u asked about

Password=********
ShowLastSongs=10
PortBase=8007
MaxUser=100
AdminPassword=http"//50.116.103.8:8007/admin.cgi
LogFile=sc_serv.log
RealTime=1
ScreenLog=0
SrcIP=50.116.103.8
DestIP=50.116.103.8
Yport=80
NameLookups=0
AutoDumpUsers=0
AutoDumpSourceTime=30
PublicServer=default
AllowRelay=Yes
AllowPublicRelay=Yes
MetaInterval=32768


TitleFormat=BLASTRADIO.FM - Your #1 Urban Internet Radio Station


This is the current one...I use stationplaylist software to run radio station..
jaylewis4evrr is offline  
Old 29th January 2012, 22:52   #4
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
based on the config file, i'd have to assume you're using a v1 DNAS though what source i've no idea...

either way, ICY401 errors usually happen due to clients trying to connect the DNAS server when there is no source connected to it. as such you really need to make sure there is a source connected and that there are no other errors being thrown in the log.

[edit]
locking as a newer thread was created which i didn't see until after this reply and merging them was going to look too weird. issue / discussion continued in http://forums.winamp.com/showthread.php?t=341397



-daz
DrO is offline  
Closed Thread
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > SHOUTcast > SHOUTcast Technical Support

Tags
connection, server, shoutcast

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump