Old 11th June 2017, 01:16   #1
seobrien
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 2
How do I determine a router issue blocking DSP login?

Streaming server URL is "master.shoutcast.com".
Port is "8000".
Stream ID is "903975".
User ID is seobrien with the password I use to login online

Winamp Shoudcast DSP plugin doesn't connect
I'm getting the sense that there could be router or firewall issues but I don't follow how determine that and the logs aren't telling me anything.

Should I be entering the above information differently? User ID as seobrien@master.shoutcast.com (for example, I know that's not right)

2017-06-10 20:08:39 Connecting to... Server: master.shoutcast.com; Port: 8000; Mode: v2; Stream ID: 903975; DJ / User ID: seobrien
2017-06-10 20:08:39 Sending Cipher Request
2017-06-10 20:08:39 Cipher Response Received
2017-06-10 20:08:40 Automatically Switching SHOUTcast Protocol Mode From v2.x To v1.x
2017-06-10 20:08:45 Connecting to... Server: master.shoutcast.com; Port: 8000; Mode: v1; Stream ID: n/a; DJ / User ID: seobrien
2017-06-10 20:08:45 Sending Cipher Request
2017-06-10 20:08:45 Receiving Authorization Response
2017-06-10 20:08:46 Not Connected
seobrien is offline   Reply With Quote
Old 11th June 2017, 03:37   #2
djSpinnerCee
Forum King
 
djSpinnerCee's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Hollis, Queens/The Bronx, NYC
Posts: 3,480
probably not a router/firewall issue since the log indicates that you were able to make a connection and recieved a response.

if some blocking was going on, you would not be able to make the connection, and you would not see the negotiation that is occurring in the log.

it's possible that your server is not active yet (it takes time, hours to days, for a new config to become live).
djSpinnerCee is online now   Reply With Quote
Old 11th June 2017, 14:11   #3
seobrien
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 2
Thank you for the reply. We learn

I'm also reading
Legacy encoders do not have the Stream ID field. As a result, fill out your password field then add ":#" and your Stream ID (after the password).
Example: abcde:#123456

Output 1, in Summary of the DSP plugin, says that it's Shoucast v1, which I'm led to believe is legacy.

Making me think that means we should NOT use the Stream ID field and should append the password as explained. Though that doesn't work either (and I'm only noting that for the sake of the thread and other support inquiries - the documentation isn't helpful).

Does Output 1 or Output 2 (which appears to be v2) matter? Does the Connect Using Automatic Mode matter?

I think I got it figured out and working, though no idea why, I'm asking the clarifying questions and providing more detail so that the documentation or others searching can find answers.
seobrien is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > SHOUTcast > SHOUTcast Technical Support

Tags
cipher, dsp, login, plugin, winamp

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump