Old 3rd April 2005, 04:23   #1
feelo24
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Orlando, FL
Posts: 57
Plugin for Jazler

O.k. I know everyone here likes Sam but I am trying Jazler. Does anyone know the plugin I can use in order to broadcast through the shoutcast server? Thanks
feelo24 is offline   Reply With Quote
Old 3rd April 2005, 15:40   #2
NJK
Forum Frisian
 
NJK's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: a real Frisian hometown
Posts: 14,538
isn't one!

Darkwave radio 24/7 --
-----------------------------------
Each Thursday a new show on Celtica Radio with Darkwave music.
NJK is offline   Reply With Quote
Old 2nd January 2008, 16:22   #3
tinkerbaulm
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1
O.k. I know everyone here likes Sam but I am trying Jazler. Does anyone know the plugin I can use in order to broadcast through the shoutcast server? Thank



Hello yes if you want to email me jtinkerbaulm@yahoo.com I can fill you in on the information your asking about
tinkerbaulm is offline   Reply With Quote
Old 2nd January 2008, 17:16   #4
Sawg
Forum King
 
Join Date: Jun 2000
Location: Phoenix, AZ
Posts: 7,458
Send a message via ICQ to Sawg Send a message via AIM to Sawg Send a message via Yahoo to Sawg
http://www.jazler.com/support/

| Brought to you by ^V ^C | The one... the original... no seriously!
Sawg is offline   Reply With Quote
Old 2nd January 2008, 17:27   #5
Nick@ss
Moderator
 
Nick@ss's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Streamsolutions Headquarters
Posts: 11,953
Quote:
Originally posted by NJK
isn't one!
This post is quite old so they may have developed one by now.

Best to ask them
Nick@ss is offline   Reply With Quote
Old 17th August 2009, 18:03   #6
inforcostaradio
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: santateresita
Posts: 4
I`m using jazzler and there are no need to plug ins, just put your soudcard inpud instead of winamp recommended.
its work fine...
daniel
inforcostaradio is offline   Reply With Quote
Old 25th August 2009, 20:29   #7
nitromix
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Romania
Posts: 73
Send a message via Yahoo to nitromix
Hello,

For Jazler you can use any standalone encoder like Simplecast, Edcast, etc ....
You take in encoder audio signal from Soundcard and that is... you can stream.
I recommend Edcast Standalone version because you can take Metadata in real time from NowOnAir.txt to display on listeners player the song title and artist.

Edcast website url
nitromix is offline   Reply With Quote
Old 16th October 2012, 20:23   #8
browners32
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 14
can anyone herehelp setting up jazler with shoutcast or samcast or winamp

I want to set this up but I am lost by the manual, tech support are no good from jazler, dispite buying into there product.

They take 4 days plus per email response.
browners32 is offline   Reply With Quote
Old 17th October 2012, 05:28   #9
nitromix
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Romania
Posts: 73
Send a message via Yahoo to nitromix
Quote:
Originally Posted by browners32 View Post
can anyone herehelp setting up jazler with shoutcast or samcast or winamp

I want to set this up but I am lost by the manual, tech support are no good from jazler, dispite buying into there product.

They take 4 days plus per email response.
You got already answer for your question. You need to research little to understand how works DSP plugins with Jazler or standalone streaming encoders.

Example: Edcast Winamp DSP encoder (http://code.google.com/p/edcast-reborn/)

You have to add on Jazler DSP plugins and to enable and lunch from Jazler settings (this functions are available on Jazler RS2).

It's very simple to use together with Jazler RS2, just research and learn little how to set. SHOUTcast DSP is not compatible with Jazler RS2 because can be lunch only from Winamp (i do not understand this limitation but it is there)
nitromix is offline   Reply With Quote
Old 17th October 2012, 09:06   #10
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
Quote:
Originally Posted by nitromix View Post
SHOUTcast DSP is not compatible with Jazler RS2 because can be lunch only from Winamp (i do not understand this limitation but it is there)
because i'm evil, etc etc

it's because for the best experience of the Source DSP in Winamp it needs to use specific Winamp features which is fully reasonable when the plug-in was only ever meant to be used in Winamp (yes i probably could add in a load of legacy workarounds to make it run in 3rd party / old Winamp installs but that's just a waste of my time as it's still targetting a 5+ year old Winamp for most of the API requirements). if 3rd party products replicated the newer Winanmp API the plug-in uses then it would be able to work in them.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 17th October 2012, 10:47   #11
nitromix
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Romania
Posts: 73
Send a message via Yahoo to nitromix
Quote:
Originally Posted by DrO View Post
because i'm evil, etc etc

it's because for the best experience of the Source DSP in Winamp it needs to use specific Winamp features which is fully reasonable when the plug-in was only ever meant to be used in Winamp (yes i probably could add in a load of legacy workarounds to make it run in 3rd party / old Winamp installs but that's just a waste of my time as it's still targetting a 5+ year old Winamp for most of the API requirements). if 3rd party products replicated the newer Winanmp API the plug-in uses then it would be able to work in them.

-daz
Hihihi, you are so evil, but a good evil
nitromix is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2014, 19:52   #12
billykarag
Junior Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by nitromix View Post
Hello,

For Jazler you can use any standalone encoder like Simplecast, Edcast, etc ....
You take in encoder audio signal from Soundcard and that is... you can stream.
I recommend Edcast Standalone version because you can take Metadata in real time from NowOnAir.txt to display on listeners player the song title and artist.

Edcast website url

how can u take the metadata from jazler??

i want t use jazler n i follow some advices but i cant display the onairtext, i dont even know what i have to do, i enabled it from my shoutcast settings n it works fine with edcast only if i put manually the title n the song but thats not a solution i want automatically, if anyone knows whats wrong let me know, thank u
billykarag is offline   Reply With Quote
Old 14th April 2017, 19:34   #13
poprwc
Junior Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 5
Yo tengo la solucion si alguien la necesita aun ,

Con Edcast y Con Butt

Con Butt
1) Instala Butt configura su server normal, ip, puerto pass, y Stream Copia la Ruta de la carpeta de exports de Jazzler
en mi caso al estar en red seria asi

//Cabina-pc/jazler radiostar 2.9/Exports/NowOnAir.txt

En Modo local en la misma computadora seria

C:\Jazler RadioStar 2.9/Exports/NowOnAir.txt

y ponen la ruta ahi y listo


Con edcast es casi igual, por si no quieren usar, winamp + plugins
cualqueir duda me pueden mandar un correo popcrj@gmail.com con gusto les ayudo remoto o por correo
poprwc is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > SHOUTcast > SHOUTcast Discussions

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump