Old 10th March 2003, 23:01   #321
frisbeemonkey
Major Dude
 
frisbeemonkey's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 851
Yeah, actually I saw that and fixed it for the version up on my site... Sorry, should have said something here.
Evil Pumpkin, sounds like you need to adjust the parameters you pass standardframe.maki in your standardframe.xml file. Just tweak those until your Components fit inside the frame. As for the changing the Languages color in the Preferences, you need to override the default colors. Look in winamp3/Wacs/xml/winamp/prefs. The colors of items in Preferences can all be changed by redefining those groups.
Hope this helps,
~FrisbeeMonkey
frisbeemonkey is offline   Reply With Quote
Old 11th March 2003, 03:25   #322
Digitalhigh
Senior Member
 
Digitalhigh's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: hell
Posts: 232
Quote:
Originally posted by Evil Pumpkin
Hi Ppl...anyone here knows if there's any maki function or any trick to get the bass level of a song while playing? i want a woofer that interact only with the bass, not with the getleftvumeter() or right one...can anyone help?!?

thank u all in advice

Peace
Not sure who said you can't do it, but they were wrong. With this, you should be able to at least get *close*. Here's a little-used addon I downloaded a while ago. I've never used it personally, but you can add a #include line to have it complie with the rest of your script, and then figure it out. It lets you read the vis and get the rates of different bands. Again, I've not tested this, but winamp's got it on their download lists, so it should work.
Attached Files
File Type: zip visdata_test.zip (1.2 KB, 870 views)
Digitalhigh is offline   Reply With Quote
Old 11th March 2003, 03:56   #323
Vica
Major Dude
 
Vica's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: St. Vincent & the Grenadines
Posts: 872
Send a message via ICQ to Vica Send a message via AIM to Vica Send a message via Yahoo to Vica
Yeah, thats Russ's getVisdata lib, I did a small test skin for making a layer spectrum vis on page 6 on this thread you can have a look at it. The first 3 bands have the most bass in them.


Website: Template vbulletin skins by exaltic.com[size=0.75]
Skins/Coding: D-Shock, Nebular, Triton [/size]
Vica is offline   Reply With Quote
Old 11th March 2003, 15:02   #324
rpeterclark
Major Dude
(Reviewer)
 
rpeterclark's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: South Florida
Posts: 1,388
That script requires that Russ's vis component be installed. Without it, your skin will just crash. There's no simple way to distribute a component with a skin so it doesn't really seem feasable to use that script. As far as I know, there's no other way to detect bass levels. I think you're out of luck.
rpeterclark is offline   Reply With Quote
Old 11th March 2003, 15:13   #325
Plague
f(caffeine){
return wasabi;
}
(Forum King)
 
Plague's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Sweden
Posts: 3,984
/me think's Nullsoft will have to make up a way to incorporate a scriptobject in a skin, otherwise scriptobjects are pretty much useless..
sad..

-Plague
Plague is offline   Reply With Quote
Old 11th March 2003, 17:01   #326
hammerhead
The Shark
(Forum King)
 
hammerhead's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 2,537
Send a message via AIM to hammerhead
Cool Animbutton.maki

Makes an animation play when you hover your mouse over it.
Clicks a button hidden by the script when the animatedlayer
is clicked (uses the action).

Quote:
// 1. Define the following in your XML (or at least something similar):
// <Animatedlayer
// id="Animbutton"
// speed="30"
// x="?" y="?"
// w="?" h="?"
// autoreplay="1"
// />
// Change the position(x,y) and size(w,h) of "Animbutton" to suit your
// needs.
//
// 2. Define the following in your XML (or at least something similar):
//
// <button
// id="FakeAction"
// speed="30"
// x="8" y="8"
// w="29" h="29"
// action="?"
// />
//
// Note: the action should be there but is not a must.
//
// 3. Make sure your button is called "FakeAction" and is in the same group as
// "Animbutton" If you don't have this button, add it now. The co-ordinates
// do not matter, as this button will be clicked by the system when you click
// the animated layer.
// 4. Copy this script (and animbutton.maki) to your scripts folder.
// 5. If you don't have animbutton.maki, compile this script.
// 6. Add this line to the group that contains your slider & songticker
//
// <script id="animbutton" file="scripts/animbutton.maki"/>
//
// 7. Refresh your skin(F5) and try it out.
Enjoy!

-hh
Attached Files
File Type: zip animbutton.zip (2.1 KB, 802 views)
hammerhead is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2003, 04:35   #327
Digitalhigh
Senior Member
 
Digitalhigh's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: hell
Posts: 232
Edit: nevermind, sorry.

Last edited by Digitalhigh; 12th March 2003 at 04:57.
Digitalhigh is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2003, 04:41   #328
Plague
f(caffeine){
return wasabi;
}
(Forum King)
 
Plague's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Sweden
Posts: 3,984
I think that someone should write a simple tutorial for how to use ScriptObject.wac's in skins without having to package the wac with the skin.
Currently, there's only ONE skin using a wac (mc's Techenify I think, which downloads the wac on demand), except the still unreleased Sakura and my unreleased version of the Wa2-Wa3 Template.
ScriptObjects can be really great to use, but all we hear is "no, we cannot package it with the skin because then we cannot submit the skin on winamp.com", well with a little coding, YOU DON'T HAVE TO include the wac with the skin, and with some imagination, you can have two modes in the skin, with or without wac.

Anyone up for the job?

-Plague
Plague is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2003, 05:59   #329
iPlayTheSpoons
Major Dude
 
iPlayTheSpoons's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: SJSU
Posts: 1,030
Send a message via AIM to iPlayTheSpoons
since im very curious...and have no idea...you do it!
iPlayTheSpoons is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2003, 08:42   #330
T0N!C
Junior Member
 
T0N!C's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: The land of windmills, tulips, and weed.
Posts: 7
classic meter

Hi all,

What possibilities are there for alternate visualisations? I was thinking of somehitn along the lines of:


I have the math to convert a range to degrees, no complete script though.

Two questions:
1 would such a classic meter be at all possible to code?
2 would it then be a 'custom component' or could it replace (for instance) the oscilliscope?

Thanks
T0N!C is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2003, 11:16   #331
Plague
f(caffeine){
return wasabi;
}
(Forum King)
 
Plague's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Sweden
Posts: 3,984
1. yes it should be possible to code that.
2. you can't replace only the oscilliscope, but you can have both the normal vis and your "custom vis" at the same place and then use some maki magic to block the oscilliscope from beeing used and instead turn your vis on...


iPlayTheSpoons: I would, if I had time for it, which unfortunately I don't right now..

-Plague
Plague is offline   Reply With Quote
Old 15th March 2003, 21:59   #332
Evil Pumpkin
Senior Member
 
Evil Pumpkin's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Italy
Posts: 159
Send a message via ICQ to Evil Pumpkin
Hi guys, thank u for your suggests...I think it's useless the script if i can't include it in the skin, but thanks anyway!
I've already solved the problem with the components and the language color...a little help from a friend!

peace

A kill is what you want - A kill is why we breed
my site | deviantart
WA2 Skins: Toxicity | SH5 | sacrifice
WA3 Skins: desmodus | Shura | HAL v1
Evil Pumpkin is offline   Reply With Quote
Old 15th March 2003, 23:38   #333
Plague
f(caffeine){
return wasabi;
}
(Forum King)
 
Plague's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Sweden
Posts: 3,984
what script are you talking about?
impossible?

-Plague
Plague is offline   Reply With Quote
Old 16th March 2003, 09:04   #334
hammerhead
The Shark
(Forum King)
 
hammerhead's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 2,537
Send a message via AIM to hammerhead
The script that needed the WAC.
hammerhead is offline   Reply With Quote
Old 16th March 2003, 14:43   #335
Plague
f(caffeine){
return wasabi;
}
(Forum King)
 
Plague's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Sweden
Posts: 3,984
tis possible..
there are ways to make the wac a separate download.

-Plague
Plague is offline   Reply With Quote
Old 16th March 2003, 18:03   #336
hammerhead
The Shark
(Forum King)
 
hammerhead's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 2,537
Send a message via AIM to hammerhead
Yes, but not many people are going to bother to download a wac, install it etc.
hammerhead is offline   Reply With Quote
Old 16th March 2003, 18:35   #337
Plague
f(caffeine){
return wasabi;
}
(Forum King)
 
Plague's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Sweden
Posts: 3,984
if the skin is designed so that the user gets a message the first time runing the skin, if the wac isnt installed, about downloading the wac, and by a click of a button, the download automatically starts, I do think that alot of people would download it..

ScriptObjects are MEANT to be used, I say go for it..

-Plague
Plague is offline   Reply With Quote
Old 16th March 2003, 18:59   #338
hammerhead
The Shark
(Forum King)
 
hammerhead's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 2,537
Send a message via AIM to hammerhead
maybe..
hammerhead is offline   Reply With Quote
Old 16th March 2003, 19:53   #339
Evil Pumpkin
Senior Member
 
Evil Pumpkin's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Italy
Posts: 159
Send a message via ICQ to Evil Pumpkin
Can u guys explain to a poor noob of ScriptObject what they really are?...

peace

A kill is what you want - A kill is why we breed
my site | deviantart
WA2 Skins: Toxicity | SH5 | sacrifice
WA3 Skins: desmodus | Shura | HAL v1
Evil Pumpkin is offline   Reply With Quote
Old 16th March 2003, 19:58   #340
Plague
f(caffeine){
return wasabi;
}
(Forum King)
 
Plague's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Sweden
Posts: 3,984
they can be anything..
think of them as extensions of std.mi, ie: they can add Maki functionality that isn't there normally..
Like more advanced vis-options, playlist manipulation, etc...

They require a wac, and unfortunately there's no way to package the wac with the skin and still be able to upload the skin to winamp.com. But it is possible to use the wac as separate download, ie: you check if the wac is installed, in maki, on startup and if it's not, display a messagebox which can direct you to the download..
If it is installed, use it..

-Plague
Plague is offline   Reply With Quote
Old 17th March 2003, 23:22   #341
matt_69
Sunshine
(Major Dude)
 
matt_69's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Brisvegas, Australia
Posts: 1,248
hey all
how can u make one of them things that when u click a button it transitions into another window - like in invicta with out the transition image thingy. i was lookin thru invictas coding and i sorta got it but is there sum one how could make or help me write one thats simple for everyone?

m*69

matt_69 is offline   Reply With Quote
Old 18th March 2003, 05:02   #342
J_Bloggs
Major Dude
 
J_Bloggs's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 1,778
How do you mean? Changing layouts can be done in XML, and if thats not fancy enough frisbeemonkey made a script that puts all the layouts in order and uses up/down buttons on the layout to change the layout. Plus the buttons can be right clicked to produce a menu list of all the layouts so you can pick one.

So if that doesn't help you, can you please get specific? (and not just "like invecta", I follow the thread and that still doesn't help make any sense).

¯¯¯¯Joe Bloggs____
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
J_Bloggs is offline   Reply With Quote
Old 18th March 2003, 05:36   #343
iPlayTheSpoons
Major Dude
 
iPlayTheSpoons's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: SJSU
Posts: 1,030
Send a message via AIM to iPlayTheSpoons
he means something like changing an LCD's contents by fading from lets say, normal with timer and what not to an eq or something
iPlayTheSpoons is offline   Reply With Quote
Old 18th March 2003, 06:01   #344
matt_69
Sunshine
(Major Dude)
 
matt_69's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Brisvegas, Australia
Posts: 1,248
ur both talkin about what i want but i think J_Bloggs has got the right one. where can i get this script from?

m*69

matt_69 is offline   Reply With Quote
Old 18th March 2003, 06:37   #345
J_Bloggs
Major Dude
 
J_Bloggs's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 1,778
The script I mentioned should be in this thread somewhere, at least frisbee said he'd put it in here.

¯¯¯¯Joe Bloggs____
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
J_Bloggs is offline   Reply With Quote
Old 18th March 2003, 07:09   #346
matt_69
Sunshine
(Major Dude)
 
matt_69's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Brisvegas, Australia
Posts: 1,248
ok
ill have a scrounge around to find it. they should make and index page in here every now and again just to know where everything is.

m*69

matt_69 is offline   Reply With Quote
Old 18th March 2003, 07:52   #347
J_Bloggs
Major Dude
 
J_Bloggs's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 1,778
http://frisbeemonkey.com/winamp3/references/maki.php

Not sure if it's on there or not but it could be easier.

The links also in frisbee's sig.

¯¯¯¯Joe Bloggs____
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
J_Bloggs is offline   Reply With Quote
Old 18th March 2003, 08:01   #348
matt_69
Sunshine
(Major Dude)
 
matt_69's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Brisvegas, Australia
Posts: 1,248
nope
wasn't there. ill just look thru here. u got n e idea where about it is page wise?

m*69

matt_69 is offline   Reply With Quote
Old 18th March 2003, 08:14   #349
J_Bloggs
Major Dude
 
J_Bloggs's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 1,778
page 7 post 29.

Also, just to make things easier, in the same post there is a link with these words: Stick Mode Collab, and some words near the bottom of the post in red.

¯¯¯¯Joe Bloggs____
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
J_Bloggs is offline   Reply With Quote
Old 19th March 2003, 03:53   #350
matt_69
Sunshine
(Major Dude)
 
matt_69's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Brisvegas, Australia
Posts: 1,248
thats not it
thats for a right click email to get all the layouts or is that it. ill keep looking just to make sure

m*69

matt_69 is offline   Reply With Quote
Old 19th March 2003, 05:29   #351
J_Bloggs
Major Dude
 
J_Bloggs's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 1,778
Re: Layout Menu Script

Quote:
Originally posted by frisbeemonkey
The attached script will generate a right-click Menu with the names of all the Layouts in a Container. I wrote it for the Stick Mode Collab (interested? we're always looking for others to join in), hence the variable names. With a bit of tweaking, it has other possible uses as well. You could use something like this to allow users to navigate your 1,138 modes* more easily or whatever.
Enjoy,
~FrisbeeMonkey

*FrisbeeMonkey neither encourages nor supports the creation of millions of superfluous modes
Notice the many uses of the word layout?

Thats it.

¯¯¯¯Joe Bloggs____
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
J_Bloggs is offline   Reply With Quote
Old 19th March 2003, 05:35   #352
matt_69
Sunshine
(Major Dude)
 
matt_69's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Brisvegas, Australia
Posts: 1,248
Quote:
The attached script will generate a right-click Menu with the names of all the Layouts in a Container
me got confused with this and still am but ill take ur word for it. i saw this b4 but went by cause i thought it was just a menu

m*69

matt_69 is offline   Reply With Quote
Old 19th March 2003, 05:43   #353
J_Bloggs
Major Dude
 
J_Bloggs's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 1,778
It uses two buttons, one goes to the next layout, one goes to the previous layout, and right clicking on ether brings up a menu with all the layouts in it.

I haven't actually looked at the script, frisbee said thats how it worked in the stick collab thread.

¯¯¯¯Joe Bloggs____
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
J_Bloggs is offline   Reply With Quote
Old 19th March 2003, 08:13   #354
matt_69
Sunshine
(Major Dude)
 
matt_69's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Brisvegas, Australia
Posts: 1,248
me thinks ill just stay away from layouts for now. i was just lookin into it a little. now i got a real scripting problem. i was using the custom vis script made by iPlay and i get the script guru meditation etc. i have no idea whats happenin. n e ideas?

m*69

matt_69 is offline   Reply With Quote
Old 19th March 2003, 18:14   #355
Digitalhigh
Senior Member
 
Digitalhigh's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: hell
Posts: 232
GET THE COMPONENT!!!

(Meant to imply an enthused yelling, not angry/mean)

You gotta read more dood, it's discussed on this very page, just up a bit.
Digitalhigh is offline   Reply With Quote
Old 19th March 2003, 20:57   #356
iPlayTheSpoons
Major Dude
 
iPlayTheSpoons's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: SJSU
Posts: 1,030
Send a message via AIM to iPlayTheSpoons
Quote:
Originally posted by iPlayTheSpoons
This script will help you easily add custom vis to your skin. All you need to do is have a group with an animated layer with id="Vis.Animation" and add <script id="customvis" file="scripts/customvis.maki"/> to the group. does the rest for you.
ya?
iPlayTheSpoons is offline   Reply With Quote
Old 19th March 2003, 21:54   #357
Digitalhigh
Senior Member
 
Digitalhigh's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: hell
Posts: 232
Always thinking about yourself, hey?

Well, I started out by saying
Quote:
Not sure who said you can't do it, but they were wrong. With this, you should be able to at least get *close*. Here's a little-used addon I downloaded a while ago...
and then Vica said
Quote:
Yeah, thats Russ's getVisdata lib, I did a small test skin for making a layer spectrum vis on page 6 on this thread you can have a look at it. The first 3 bands have the most bass in them.
and then Rpeter said (and this is the important part)
Quote:
That script requires that Russ's vis component be installed. Without it, your skin will just crash.
After that, there's a whole discussion on packaging components with skins, namely this one.

So...ya.
Digitalhigh is offline   Reply With Quote
Old 20th March 2003, 01:03   #358
iPlayTheSpoons
Major Dude
 
iPlayTheSpoons's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: SJSU
Posts: 1,030
Send a message via AIM to iPlayTheSpoons
i was talking to matt

yaaaaa
iPlayTheSpoons is offline   Reply With Quote
Old 20th March 2003, 03:53   #359
Digitalhigh
Senior Member
 
Digitalhigh's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: hell
Posts: 232
Oahhhahaha. I see. I thought you mean't there really wasn't anything on this page that would help him out... My mistake.
Digitalhigh is offline   Reply With Quote
Old 20th March 2003, 07:01   #360
matt_69
Sunshine
(Major Dude)
 
matt_69's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Brisvegas, Australia
Posts: 1,248
yeah iPlay i did all u sid and i worked when i had forgotten to add the anim layer. all it did was show the "image not found doin sum weird stuff that looked like it but n e ways. so do i need to get this component to work?

m*69

matt_69 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > Skinning and Design > Modern Skins

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump