Old 17th May 2004, 18:28   #1
james2k2
Junior Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 6
Setting up Shoutcast Relay

Hello, i realise there are many posts about this subject already, but all i can see from the current posts are that people already have them setup and are trying to make them work/improve them. I have no idea where to start. I just want to know what i need to make the relay server connect to my computer. I know how to stream normally from my PC, but how would i go about making it stream to the relay server. Also, seen as my computer wont be running 24/7, would it be possible that the relay server runs all the time and just checks for a connection? Please help ASAP.

Thankyou to anyone who can help.
james2k2 is offline   Reply With Quote
Old 17th May 2004, 19:19   #2
djmastermind
Forum King
 
djmastermind's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Houston, TX
Posts: 6,813
Check out the Sticky post titled:
SHOUTcast: Important Info & Answers to FAQs. READ ME!

Scroll down a bit and look for the section titled:
Multi-bitrate Streams

--

Set up the relay server by going into the DNAS (SHOUTcast server) config and editing the following section:
code:
; RelayPort and RelayServer specify that you want to be a relay server.
; Relay servers act as clients to another server, and rebroadcast.
; Set RelayPort to 0, RelayServer to empty, or just leave these commented
; out to disable relay mode.
; RelayPort=8000
; RelayServer=192.168.1.58


-- Michael
djmastermind is offline   Reply With Quote
Old 1st February 2009, 05:18   #3
alex288288
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 6
so would i be able to use my webserver to take the load off my little cable connection when i have multiple listeners?
alex288288 is offline   Reply With Quote
Old 1st February 2009, 07:22   #4
Jkey
Forum King
 
Join Date: Jul 2004
Location: E*arth
Posts: 3,032
if you have ssh access yes
if you dont or your host will not allow you to run sc_serv then no.

Its always better to pay a dedicated streahost company to house your shoutcast server if you are at all unsure.

So Long, and Thanks for All the Fish.
Jkey is offline   Reply With Quote
Old 20th May 2017, 13:31   #5
Dj dave
Junior Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 2
How to set relay server?
Dj dave is offline   Reply With Quote
Old 20th May 2017, 13:37   #6
Dj dave
Junior Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 2
How to get the relay sever url
Dj dave is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > SHOUTcast > SHOUTcast Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump