Old 11th August 2012, 09:27   #1
MrSinatra
Forum King
 
MrSinatra's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: WKPS, State College
Posts: 5,324
Send a message via AIM to MrSinatra
BUG: winamp art fails on punctuation

5.63 / Win7

this may or may not be a bug depending on ones technical definition, but imo for all practical purposes, its a bug.

anyway, normally winamp will use an art file, if the name of the art file matches exactly the album title tag name.

however, i have had it fail when an apostrophe was in the tag / filename. i use EAC to rip, and so i am thinking there is some kind of mismatch between the actual kind of apostrophe used in the tag vs in the filename, (a slightly different character, or maybe differences in actual char sets).

i'd imagine this could happen with any kind of punctuation, so i thought it was worth documenting.

PENN STATE Radio or http://www.LION-Radio.org/
--
BUG #1 = Winamp skips short tracks
Wish #1 = Multiple Column Sorting
Wish #2 = Add TCMP/Compilation editing
MrSinatra is online now   Reply With Quote
Old 14th August 2012, 16:53   #2
MrSinatra
Forum King
 
MrSinatra's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: WKPS, State College
Posts: 5,324
Send a message via AIM to MrSinatra
this also might explain some of the android/art issues reported.

i think winamp should just ignore punctuation altogether re:artwork/tag matching, or if not that, then at least map character such to say "this [x], this [y], and this [z], are all the same for this purpose"

PENN STATE Radio or http://www.LION-Radio.org/
--
BUG #1 = Winamp skips short tracks
Wish #1 = Multiple Column Sorting
Wish #2 = Add TCMP/Compilation editing
MrSinatra is online now   Reply With Quote
Old 15th August 2012, 01:15   #3
Sabine Klare
Forum Queen
 
Sabine Klare's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Berlin, Germany
Posts: 2,492
One example on Discogs...
http://www.discogs.com/Bvdub-I-Remem...elease/3046764
Now I know, why I don't see the album art, although I've tagged all my files (many MP3s and less WMAs) very exactly (and I use also the exact file paths for the albums). It's the "ø" of "Mørketid"...
In "Album Covers" (under the media library tab) on the computer I miss 2 album arts, I've opened the folder and veryfied everything. There are no naming-mistakes, but there are some "." in the album-names, and I think, they can make problems, too...
But with the taggings I had many work on my ripped MP3s (from my Ambient & Deep House CDs) and I don't want to change too much on the downloaded MP3s from the Internet Archive...
Greetings from Sabine Klare Aka Sternenmaschinebine
Sabine Klare is offline   Reply With Quote
Old 15th August 2012, 04:51   #4
MrSinatra
Forum King
 
MrSinatra's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: WKPS, State College
Posts: 5,324
Send a message via AIM to MrSinatra
and i was beginning to think no one cared about this but me, thx for the post.

PENN STATE Radio or http://www.LION-Radio.org/
--
BUG #1 = Winamp skips short tracks
Wish #1 = Multiple Column Sorting
Wish #2 = Add TCMP/Compilation editing
MrSinatra is online now   Reply With Quote
Old 15th August 2012, 19:58   #5
Sabine Klare
Forum Queen
 
Sabine Klare's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Berlin, Germany
Posts: 2,492
It was very good to take the time for a stop-by in the Winamp Forums again (finally)...
Sabine Klare is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > Winamp > Winamp Bug Reports

Tags
art, bug, char sets, character, mismatch

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump