Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Discussion

Reply
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 30th September 2009, 21:00   #241
aklp
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 7
Just traslated the language file to Greek
here is the file: h**p://www.mediafire.com/?imwynzmzmld
added an attachment too for a mirror
Attached Files
File Type: rar gr_win7shell.rar (2.3 KB, 292 views)
aklp is offline   Reply With Quote
Old 30th September 2009, 22:58   #242
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
psik0tik I'm sending a message to Winamp to open the dialog, can't control it from there

Unclean009 and net-cruizer We should only add buttons that are used often, for quick access... Really, how often you change your repeat or shuffle settings?

aklp Thx, I'll upload it now, but can only include it in next version into the installer.

Winamp integration plug-in with Windows 7

If you like this plug-in, why not buy me a coffee to keep me awake to work more on it?

TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 30th September 2009, 23:15   #243
net-cruizer
Senior Member
 
net-cruizer's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: BC, CANADA
Posts: 367
Quote:
Originally posted by TheSaw
psik0tik I'm sending a message to Winamp to open the dialog, can't control it from there

Unclean009 and net-cruizer We should only add buttons that are used often, for quick access... Really, how often you change your repeat or shuffle settings?
That's kinda my point, about it only taking a second to open up Winamp itself. The buttons on the thumnail now are all we need. I myself would not add SHUFFLE and REPEAT to the thumbnail even if it were an option, as I set my Winamp to SHUFFLE, when I first installed Winamp, many many years ago, and never have used REPEAT, and have never touched those buttons since. Well I may have had to if I've lost my preferences, but as far as I remember, I have transfered the Winamp folders from one computer to another over the years, to make sure that I always have my preferences, etc. etc.
net-cruizer is offline   Reply With Quote
Old 1st October 2009, 18:16   #244
Unclean009
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12
Quote:
Originally posted by TheSaw
psik0tik I'm sending a message to Winamp to open the dialog, can't control it from there

Unclean009 and net-cruizer We should only add buttons that are used often, for quick access... Really, how often you change your repeat or shuffle settings?

aklp Thx, I'll upload it now, but can only include it in next version into the installer.
All I want is a button to play all my music shuffled so when I start winamp I don't have to go into the main menu and double click all artists. Just a request. Plus, I was referring to add it to the jumplist, like the preferences option. It's quite easy to go into winamp and right click to get to preferences, yet you added it there. Why not shuffle all?
Unclean009 is offline   Reply With Quote
Old 1st October 2009, 19:56   #245
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Hm, I'm not sure what is this command... Where do you "play all shuffled" from the main window?

Winamp integration plug-in with Windows 7

If you like this plug-in, why not buy me a coffee to keep me awake to work more on it?

TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 1st October 2009, 21:46   #246
Unclean009
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12
I normally have winamp set to shuffle and double click all under artists. I thought there might have been a way to do this using one button, but I have no idea how winamp works pertaining to plugins.
Unclean009 is offline   Reply With Quote
Old 2nd October 2009, 04:00   #247
net-cruizer
Senior Member
 
net-cruizer's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: BC, CANADA
Posts: 367
Well that's exactly the same way I use Winamp too.
And Winamp remembers that setting, so anytime you restart Winamp, it would already be set to play all, and still be set in SHUFFLE mode.
net-cruizer is offline   Reply With Quote
Old 2nd October 2009, 08:10   #248
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Okay, I'm really confused here.. I have nothing like that on my Winamp, maybe you're using some other skin?

net-cruizer, explain!

Winamp integration plug-in with Windows 7

If you like this plug-in, why not buy me a coffee to keep me awake to work more on it?

TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 2nd October 2009, 11:14   #249
QOAL
[STILL a retard!]
 
QOAL's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Bristol, UK
Posts: 1,168
code:
#define IPC_GET_SHUFFLE 250
/* (requires Winamp 2.4+)
** int val=SendMessage(hwnd_winamp,WM_WA_IPC,0,IPC_GET_SHUFFLE);
** IPC_GET_SHUFFLE returns the status of the shuffle option.
** If set then it will return 1 and if not set then it will return 0.
*/

#define IPC_SET_SHUFFLE 252
/* (requires Winamp 2.4+)
** SendMessage(hwnd_winamp,WM_WA_IPC,value,IPC_SET_SHUFFLE);
** IPC_SET_SHUFFLE sets the status of the shuffle option.
** If 'value' is 1 then shuffle is turned on.
** If 'value' is 0 then shuffle is turned off.
*/



That shuffle (which is toggled by the 's' key.)

count!last.fmdastylishplanner
QOAL is offline   Reply With Quote
Old 2nd October 2009, 16:49   #250
net-cruizer
Senior Member
 
net-cruizer's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: BC, CANADA
Posts: 367
Quote:
Originally posted by TheSaw
Okay, I'm really confused here.. I have nothing like that on my Winamp, maybe you're using some other skin?

net-cruizer, explain!
Oh I'm just talkin about the SHUFFLE and REPEAT buttons on the Winamp Bento skin, just beside the play control buttons.
I just said that if you load all artist in the media library, when set in 3 pane mode, then all artists load in playlist, and if you have SHUFFLE turned on, Winamp would always remember that setting, so my playlist is always loaded and set to shuffle anytime I start Winamp. Stating that there would be no point in some speacial button to do that.
net-cruizer is offline   Reply With Quote
Old 2nd October 2009, 18:46   #251
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Yes, I understand both of you, but I didn't get what you want with only one button... The shuffle status saves its state, so you don't have to press it again, and you have a play button on the thumbnail...

Winamp integration plug-in with Windows 7

If you like this plug-in, why not buy me a coffee to keep me awake to work more on it?

TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 2nd October 2009, 18:51   #252
Rellik
Major Dude
 
Rellik's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: localhost
Posts: 1,099
'Play all shuffled' seems a bit too specific and unnecessary, but a "Play all music" task item might be appropriate. but that means having a check to make sure the Media Library is avaliable to play all music from.
Rellik is offline   Reply With Quote
Old 2nd October 2009, 21:32   #253
Mr.Henky
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Košice, Slovakia
Posts: 45
Send a message via ICQ to Mr.Henky
How about change the name of plugin? Something more cooler, easier to memorize. Something like SevenAMP.

Last edited by Mr.Henky; 2nd October 2009 at 21:52.
Mr.Henky is offline   Reply With Quote
Old 2nd October 2009, 21:52   #254
Mr.Henky
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Košice, Slovakia
Posts: 45
Send a message via ICQ to Mr.Henky
Slovak translation updated.
Attached Files
File Type: rar slovak_win7shell.rar (2.0 KB, 276 views)
Mr.Henky is offline   Reply With Quote
Old 2nd October 2009, 22:08   #255
Mr.Henky
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Košice, Slovakia
Posts: 45
Send a message via ICQ to Mr.Henky
Three questions:
1. Where are new items in Jum List, that we have requested?
2. Would be possible to add an option to pin to taskbar tracks and whole playlists? It will be nice to start WinAMP with my favorite playlist without searching it on my hard drive.
3. How about plugin for Firefox.

Last edited by Mr.Henky; 2nd October 2009 at 22:40.
Mr.Henky is offline   Reply With Quote
Old 2nd October 2009, 23:29   #256
net-cruizer
Senior Member
 
net-cruizer's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: BC, CANADA
Posts: 367
Quote:
Originally posted by Rellik
'Play all shuffled' seems a bit too specific and unnecessary, but a "Play all music" task item might be appropriate. but that means having a check to make sure the Media Library is avaliable to play all music from.
Yeah, "Play All Music" sounds more like it, seeing is that is what WMP has in the jump list.
net-cruizer is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2009, 00:36   #257
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Okay, what does "Play all music" do? How is it different from a simple play?

I can't change the name of the plug-in now...

@Mr.Henky:
1. The jump list has small space, so I wanna have useful features there... I'm not sure what to add...
2. Yes, you can pin playlists, just drag them on the taskbar
3. Hm, I was thinking about it, but it's much more complicated


Version 1.00

Album art is read from embedded picture from ID3v2 tag
Album art is drawn with clearly noticeable MUCH higher quality
You can select what to use as background, if selected is not available
Jump list is configurable by categories
Bugfix: Didn't update title and artist while stream was playing
6 new lines in translations


I think the plug-in development has come to a point where all the Win7 API was implemented, which was the main goal, and it's working fine. I think I will slow down with it, and just change some features, polish it a bit, etc. The main goal now is to get more translations

Wanna thank everyone who helped! (No, I'm not running away)

Winamp integration plug-in with Windows 7

If you like this plug-in, why not buy me a coffee to keep me awake to work more on it?

TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2009, 00:46   #258
Mr.Henky
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Košice, Slovakia
Posts: 45
Send a message via ICQ to Mr.Henky
Quote:
1. The jump list has small space, so I wanna have useful features there... I'm not sure what to add...
I know one useful feature: Play. Simple, eh? Instead of just opening, WinAMP will start playing the music right after his start.
Mr.Henky is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2009, 00:59   #259
net-cruizer
Senior Member
 
net-cruizer's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: BC, CANADA
Posts: 367
Quote:
Originally posted by TheSaw
[B]Okay, what does "Play all music" do? How is it different from a simple play?
Well I'm not sure what that'd do in Winamp for sure, but I assume if you had been say playing a specific artist, or a radio stram, etc. etc., then Play All would play music from the entire media library. Thjat is what it does in Windows Media Player.
net-cruizer is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2009, 07:06   #260
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Well if you already have shuffle on, you just press Play and it's playing... I'm not sure how to communicate with the media library, to play the media inside that...

Mr.Henky, I could add that as an option, I would find that useful myself too..

Winamp integration plug-in with Windows 7

If you like this plug-in, why not buy me a coffee to keep me awake to work more on it?

TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2009, 07:22   #261
Chris000001
Senior Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: CA
Posts: 105
Quote:
Originally posted by TheSaw
Mr.Henky, I could add that as an option, I would find that useful myself too..
I'm not saying you shouldn't add that option, but there is already a really good plug-in that does it. http://nunzioweb.com/daz/timerestore.html

I was wondering if you could add (an option?) to strip the leading zeros out of the minutes part of the display? I rarely have songs over 10 minutes long, but since I only display time remaining it almost always shows something like -05:12 remaining.

This is VERY unimportant if you don't feel like doing it.

Thanks for all the work!
Chris000001 is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2009, 08:49   #262
Mr.Henky
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Košice, Slovakia
Posts: 45
Send a message via ICQ to Mr.Henky
I have an idea for Play option: Play for playing form the last played track and Play all for playing from the beginning of last played playlist.

Last edited by Mr.Henky; 3rd October 2009 at 10:30.
Mr.Henky is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2009, 10:21   #263
psik0tik
Junior Member
 
psik0tik's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: France
Posts: 44
Quote:
Originally posted by TheSaw

Version 1.00

Album art is read from embedded picture from ID3v2 tag


I think the plug-in development has come to a point where all the Win7 API was implemented, which was the main goal, and it's working fine. I think I will slow down with it, and just change some features, polish it a bit, etc. The main goal now is to get more translations

Wanna thank everyone who helped! (No, I'm not running away)
nice, what did you use finally?? taglib?
also, I have everything checked in the "jump list" tab but I don't see the tasks...
Attached Files
File Type: rar french_win7shell.rar (2.6 KB, 243 views)

Last edited by psik0tik; 3rd October 2009 at 11:30.
psik0tik is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2009, 11:07   #264
Pawel
Moderator
 
Pawel's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Poland
Posts: 528
Send a message via ICQ to Pawel
Hi,
Great job!
[I also noticed problems with jump lists. Check, the checkboxes on the preference page. I had to uncheck it all, then I saw recent files and frequent - then I checked tasks and it finally displayed all i want...]

Here is the updated polish language file.
Attached Files
File Type: 7z polish_win7shell.7z (2.6 KB, 252 views)
Pawel is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2009, 13:05   #265
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Chris000001, I'm listening to songs over 1 hour, and it's working fine... Maybe it can't get the song length correctly?

Mr.Henky I'll have to investigate this a bit more, I'm not adding a simple "Play" button to the tasks list, because there are other ways to press play... Maybe if I can combine it with smth :/

psik0tik Yeah, I've used TagLib, figured it out somehow...

Hm, about the jump list, it's working fine for me... can you tell me how to reproduce the bug?

Winamp integration plug-in with Windows 7

If you like this plug-in, why not buy me a coffee to keep me awake to work more on it?

TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2009, 14:40   #266
Mr.Henky
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Košice, Slovakia
Posts: 45
Send a message via ICQ to Mr.Henky
Quote:
I'll have to investigate this a bit more, I'm not adding a simple "Play" button to the tasks list, because there are other ways to press play... Maybe if I can combine it with smth :/
If you'll explain to me, how to start WinAMP, so he'll start playing track or playlist I had previously listen to WHEN I WANT, I'll be more than happy.
Mr.Henky is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2009, 14:56   #267
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Well I could add a "Resume playback" command, maybe that would satisfy most of you. It will keep the last used settings, and starts playback...

Winamp integration plug-in with Windows 7

If you like this plug-in, why not buy me a coffee to keep me awake to work more on it?

TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2009, 15:04   #268
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Btw, uploaded version 1.01, with some minor fixes:

- Settings are saved correctly for users who have Unicode characters in their paths (in their Windows usernames)
- Fixed a "bug" that opened other players instead of Winamp when using jump list tasks
- Updated some translations

Winamp integration plug-in with Windows 7

If you like this plug-in, why not buy me a coffee to keep me awake to work more on it?

TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2009, 15:31   #269
Mr.Henky
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Košice, Slovakia
Posts: 45
Send a message via ICQ to Mr.Henky
It still shows version 1.00.
Mr.Henky is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2009, 16:51   #270
Chris000001
Senior Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: CA
Posts: 105
Quote:
Originally posted by TheSaw
Chris000001, I'm listening to songs over 1 hour, and it's working fine... Maybe it can't get the song length correctly?
I think it gets the length correctly, I just don't want the zeros except for the seconds area of the countdown.
I don't many MP3's over 10 minutes, but I as of now it would show something like -15:05 remaining (I add the '-' and the 'remaining'), but after it has played a few minutes it shows -08:45 remaining and after 8 more minutes it shows -00:45 remaining. I would rather it showed -8:45 and finally -:45. But like I said, it's not important and if you don't want to do it you shouldn't.
Chris000001 is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2009, 17:10   #271
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Oh you mean like that.... Well I made the function to add those 00's to look cool

Mr. Henky, it's not a "real" update, just some small fixes, didn't want to make everyone re-download for this

Btw, I decided on the new task I will add to the jump list:
"Resume play" - it will start Winamp (if not started), and will "resume" playing the playlist, with the same song and same position in song...

Is that okay? :|

Winamp integration plug-in with Windows 7

If you like this plug-in, why not buy me a coffee to keep me awake to work more on it?

TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2009, 17:18   #272
Mr.Henky
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Košice, Slovakia
Posts: 45
Send a message via ICQ to Mr.Henky
Yes, but I also want an option to start playing from the beginning of playlist.
Mr.Henky is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2009, 17:20   #273
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Quote:
Originally posted by Mr.Henky
Yes, but I also want an option to start playing from the beginning of playlist.
Okay, I'll make a special version with this just for you, but I won't add it to the official release
TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2009, 08:51   #274
cengizhan
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 28
Again settings are not saved with 1.02
And one thing i want to say that with each new version settings are resetted ! That is a big problem you should fix
cengizhan is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2009, 09:10   #275
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Erm .. how are they not saved :| Is anyone else having this problem?

I can't really do anything about the settings being resetted, because I'm changing the data types in the settings, so I can't re-load them in the same one... This only happens when I add new settings that need to be saved.

Winamp integration plug-in with Windows 7

If you like this plug-in, why not buy me a coffee to keep me awake to work more on it?

TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2009, 09:43   #276
Mr.Henky
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Košice, Slovakia
Posts: 45
Send a message via ICQ to Mr.Henky
Updated slovak translation.

Btw, where is my "Play from beginning" option?
Attached Files
File Type: rar slovak_win7shell.rar (2.0 KB, 234 views)
Mr.Henky is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2009, 09:56   #277
Pawel
Moderator
 
Pawel's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Poland
Posts: 528
Send a message via ICQ to Pawel
Hi,
Here is the updated Polish language file (v1.02).

Ps: I noticed several times, that when I install new version, the settings were reseted to default...
-Pawel
Attached Files
File Type: 7z polish_win7shell.7z (2.6 KB, 262 views)
Pawel is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2009, 10:03   #278
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Here is your "Play from beginninng" option. It has "Resume Playback" as title, but you can change that from the translation.

"Play from beginning" task

Here is the installer translation file, if anyone wants to do that Instructions inside.

Installer translation file


Yes, Pepe:

"I can't really do anything about the settings being resetted, because I'm changing the data types in the settings, so I can't re-load them in the same one... This only happens when I add new settings that need to be saved."

Whenever I add something new to the settings, it will be reseted, because it's not in the same format
TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2009, 10:04   #279
Mr.Henky
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Košice, Slovakia
Posts: 45
Send a message via ICQ to Mr.Henky
No, no, you misunderstud me. I want BOTH options.
Mr.Henky is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2009, 10:05   #280
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Quote:
Originally posted by Mr.Henky
No, no, you misunderstud me. I want BOTH options.
Ok, that's... a bit harder
Maybe I should remove one of the other 2 tasks, and add "Play from beginning" in the official?
TheSaw is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump