Old 3rd June 2020, 08:26   #1
tiimbz
Junior Member
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 5
Shoutcast Directory stream url inconsistencies

We're experiencing issues with playing our stream URL from the YP.

When loading https://directory.shoutcast.com and clicking to listen our stream, it loads https://<ip address>:7000/stream?icy=http (over HTTPS). This returns an error "Unable to play the radio stream".

When loading the Shoutcast Directory over HTTP, via http://directory.shoutcast.com, the stream URL has now changed to http://<ip address>:7000/stream?icy=http (note it's using HTTP now). This HTTP stream plays fine.

My question is: How can we avoid this? We already have HTTP and HTTPS domains for our stream. But somehow YP wants to use our IP address instead, causing issues.

I've tried using various DNAS settings like setting destip, destip_1, serverurl, streambackupurl_1 to use our domain, but it still falls back on our IP address.

We're running Shoutcast DNAS version 2.4.0 on Linux.

Thanks for any input!
tiimbz is offline   Reply With Quote
Old 3rd June 2020, 11:30   #2
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 344
You have the problem that with https the YP just tries to establish an https connection.

Whether someone can help you with version 2.4, I personally cannot tell you.
LStratmann is online now   Reply With Quote
Old 3rd June 2020, 11:35   #3
tiimbz
Junior Member
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by LStratmann View Post
You have the problem that with https the YP just tries to establish an https connection.

Whether someone can help you with version 2.4, I personally cannot tell you.
Thanks for your response.

We have the HTTPS stream running at port 443. The YP just replaces "http" with "https" but is still using the same port.

If I can get either to remove the hardcoded port from the YP listing, (so that port 80 or 443 are used), then that would solve it, I think.

We just upgraded to DNAS version 2.5.5.733; same results.
tiimbz is offline   Reply With Quote
Old 3rd June 2020, 13:14   #4
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 344
With version 2.6 it works without problems. Look for example here:

code:
https://sc6.gergosnet.com:80/index.html


http://forums.winamp.com/showthread.php?t=455453
LStratmann is online now   Reply With Quote
Old 8th June 2020, 08:09   #5
tiimbz
Junior Member
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 5
We fixed it by upgrading sc_serv on Linux to the latest version, 2.6.0.753 and a paid Shoutcast Premium account.

The problem is the Shoutcast YP Directory website loads by default over HTTPS, and applies the HTTPS protocol to all stream urls it serves.

Before, we used Nginx as reverse proxy to have our stream available at port 443 and 80. Since the Shoutcast Stream URL for the YP directory can only be configured with a single port, this reverse proxy solution didn't do anything for the YP listing.

We stopped using Nginx, and applied the SSL config settings from the DNAS configuration page using our existing SSL Letsencrypt certificates we used for Nginx before.

We also had to apply the userid and licenceid configs from Your Plan page on the RMO site to the sc_serv config file. These config settings seem little known, not available in any WIKI, and also pretty hidden on the RMO page, as a light gray text on a white background:

Quote:
To unlock the Premium features, add the following lines (using the above values) to your sc_serv.conf configuration file: userid=YOURUSERID licenceid=YOURLICENCEID
After adding these settings, the stream was available on our main Shoutcast port, through HTTP and HTTPS on the same port.

These were our config lines in sc_serv.conf to get SSL to work:

code:
portbase=7000
destip=shoutcast.domain.com
publicip=shoutcast.domain.com
publicserver=always
userid=XXXXXX
licenceid=XXXXXX
sslcertificatefile=/path/to/certfile/live/domain.com/X.pem
sslcertificatekeyfile=/path/to/privkeyfile/live/domain.com/Y.pem
alternateports=443
streamauthhash=XXX



Hope this helps anyone!
tiimbz is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump