Old 16th December 2001, 23:37   #1
downing911
Junior Member
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 2
2.78 cddb problems

Hi. I upgraded to 2.78 the other day but now I'm having one problem. Whenever I put a audio cd into the drive, it autoplays but doesn't get the titles from gracenote. I right clicked on the files, choose file info and then cddb. The windows pops up and says not found. I thought maybe the 2 new cds i had just gotten weren't in the database, but I just tried 2 other older cd's that I know had worked before.

Thanks in advance for your help.
downing911 is offline   Reply With Quote
Old 17th December 2001, 20:38   #2
downing911
Junior Member
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 2
bump.

please help me someone, this problem is really annoying.
downing911 is offline   Reply With Quote
Old 17th December 2001, 21:23   #3
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,821
You'd probably have got a quicker reply in the Tech Gen forum, because I wouldn't exactly class this as a bug . . . but then again, I haven't used the default cd plugin for years (I, like many others here, use CDReader), so I can't confirm if there's a problem with it or not. I'm not going to re-enable the plugin, but seeing you're the only one who's posted saying it isn't working, then I'm assuming that this can't be a bug.

Prefs -> Plugins -> Input -> CD Plugin -> config:

First make sure auto cddb is enabled (cddb tab -> use cddb)

Try changing the cddb address/server
Default=cddb.cddb.com
Others = us.cddb.com
FreeDB

More info: (?)
http://www.gracenote.com/FAQs.html

If you are behind a firewall then you need to get the system admin to enable the ports.

RE: Problems with CDDB & proxy / firewalls [further tips]
http://forums.winamp.com/showthread.php?threadid=31630
http://forums.winamp.com/showthread.php?threadid=40240
http://forums.winamp.com/showthread.php?threadid=32224
http://forums.winamp.com/showthread.php?threadid=36677
http://forums.winamp.com/showthread.php?threadid=57000

Naturally, providing all the relevant info first helps us better to help you.
The relevant sticky threads at the top of the Bugs forum explain this clearly.
If you require further assistance, please provide all relevant sys specs.

I can't help you much more than this.

btw, Did you get v2.78c, or just 2.78
2.78c includes some cd autoplay-related bugfix

I all else fails:
Basic Uninstall -> Reinstall procedure:
http://forums.winamp.com/showthread.php?threadid=50818

Though, I recommend you switch to the CDReader plugin.
Seems like there's some teething problems with this new CDDB2 function in 2.78

Please confirm whether the following files exist in your Winamp\Plugins dir:

CDDBControlWinamp.dll (CDDB2 Control Library)
CDDBUIWinamp.dll (CDDB2 User Interface)
in_cdda.dll (Default Nullsoft CD Input plugin)
in_cdda.cdb (Local CDDB Database)

If not, then you'll have to reinstall Winamp.

I can't help any more unless you answer all ^these^ questions.
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 20th December 2001, 14:23   #4
tknojunkie
Junior Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Jacksonville, FL
Posts: 1
Send a message via ICQ to tknojunkie Send a message via AIM to tknojunkie Send a message via Yahoo to tknojunkie
Where do I get 2.78c?

I have the same problem with CDDB.
tknojunkie is offline   Reply With Quote
Old 20th December 2001, 19:45   #5
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,821
2.78c is the current version available @ www.winamp.com/download

< Also includes a new bundled Veritas CD Burner plugin . . . just what we needed, eh >


btw, did you read any of my post above at all?
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 27th December 2001, 23:02   #6
alien40some
Junior Member
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 2
return to Winamp 2.77


After installing Winamp 2.78 I found that I could no longer access CDDB, it returned an error message saying "CDDB not installed", I think the fault is from Gracenote but the result is the same: if you insert a CD Winamp won't read the titles.

I also noticed strange pauses while reading an original CD. After trying different solutions I came to this conclusion:


I've reinstalled version 2.77
you can find it in http://130.236.238.66/
I did it on top of old one and everything seems to work right

It makes you think twice before upgrading
alien40some is offline   Reply With Quote
Old 31st December 2001, 01:08   #7
Random
Junior Member
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 7
I just had the same problem with CDDB using freedb using 2.78 which worked just yesterday. Doesn't automatically pull, tells me not installed when I try to get it manually.

Only intervening event was installing, then removing the CDReader plugin. Apparently, 2 CDs I own (MarcAnthony, Bjork Homogenic) have some copy protection that degrades digital playback. Has anyone else had this experience? Any fixes? I'm going to return these CDs for new copies hoping the whatever-it-is is a sampling install and will get copies without the defect.

Any comment or info on either of these would be good.
Random is offline   Reply With Quote
Old 31st December 2001, 02:19   #8
alien40some
Junior Member
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 2
2.78 cddb problems

I think that the problem is not related with any copy protection as I actually copied the original cds without problems.
If someone else has the same problem please reply.
alien40some is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Bug Reports

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump