Old 21st October 2010, 21:05   #41
ethanjsl
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Switzerland
Posts: 2
I found the crash report for my problem:

I cannot install the beta!!! i keep getting "error: data was not generated"
can any one help? using Win7 x64
Attached Files
File Type: zip report-1.zip (35.9 KB, 187 views)
ethanjsl is offline  
Old 21st October 2010, 21:12   #42
AlphaTrooper
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 18
Clean Install on Win 7 (x64)

Having the same problem as Trocks797. I enter the initial setup, select the skin, select the Associations, and then it crashes. Can't even access the program.
Attached Files
File Type: zip report.zip (39.0 KB, 192 views)
AlphaTrooper is offline  
Old 21st October 2010, 21:18   #43
kobliha
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 9
My crashes were caused by this plugin http://www.winamp.com/plugin/lyrics-plugin/148097
Sorry, I know I should have made a clean install first.

[Edit --> DJ Egg]
Tut tut!
kobliha is offline  
Old 21st October 2010, 21:24   #44
astetic
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by lennshow66 View Post
How do i tell winamp to sync my music to a different folder on my SD card ?? My SD card root looks messy
Right click on the device and go to Preferences. Then select Advanced. You can select the right folder from there. It will try to scan the whole sd-card though but at least your files will be in the right place.
astetic is offline  
Old 21st October 2010, 21:27   #45
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,824
@ethanjsl @ALphaTrooper

Strange....

The same applies as in my reply to Trocks797

The crash is in ml_online.dll
but the error log shows that ombrowser.w5s is missing....

The Online Media Browser component is required for Online Services.
Not sure why it's missing on your systems... if indeed it is....?

Please attach your List of Plugins, as requested in the "Reporting bugs" section of the first post.

Can you get Winamp to open if you edit %appdata%\winamp\winamp.ini as follows?

[WinampReg]
IsFirstInst=0
NeedReg=0
DJ Egg is offline  
Old 21st October 2010, 21:42   #46
astetic
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3
How to connect through wifi? When i try to configure the nullsoft wifi device plugin (pmp_wifi.dll, under Portables) it doesn't respond at all. Any other setting that needs to be set? Logs to check?

Using a desire with froyo and pc with vista.

The nullsoft android device plugin does respond and i can set it to M: (wich is my android ofcourse). Connect drive then nothing happens. I connected the M-drive through the option of watching another folder. After that it recognizes the m-drive being an android phone. So it works but with a workaround.

Plenty of restarts allready.
astetic is offline  
Old 21st October 2010, 21:51   #47
jps1974
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1
FWIW, I had the same issue (crash in ml_online.dll on startup) and was able to resolve it by changing

[WinampReg]
NeedReg=1

to

[WinampReg]
NeedReg=0
jps1974 is offline  
Old 21st October 2010, 21:53   #48
AlphaTrooper
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 18
The file definitely exists (see attached screenshot). Also attached the plugin list.

Just changed the NeedReg from 1 to 0, I can now open Winamp. It is crashing every time I go to open the Preferences now though.

Edit: Now preferences are working on reboot of Winamp.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ombrowser.jpg
Views:	235
Size:	91.1 KB
ID:	47786  
Attached Files
File Type: txt my_plugin_list_ext.txt (3.8 KB, 203 views)
File Type: zip report-1.zip (60.6 KB, 179 views)
AlphaTrooper is offline  
Old 21st October 2010, 22:00   #49
astetic
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3
NeedReg is allready set to 0 (by default).

any other setting i should activate before wifi works? I have never configured WinAmp much even though i've been using it for many years now. Normally i just use the explorer and drag in some files and the thing starts playing. Can't find anything on the forum about it.
astetic is offline  
Old 21st October 2010, 22:26   #50
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,824
@AlphaTrooper

Hmm, interesting....

The plugin list says "Loading test failed" next to both:
ombrowser.w5s
ml_orb.dll

Do you use Winamp Remote?

Try moving ml_orb.dll out of the %ProgramFiles%Winamp\Plugins folder.

Maybe it's some old version of ml_orb that you've got there?
Older versions of ml_orb.dll required/used nscrt.dll (which we no longer ship).
I was advised not to make the Winamp Installer cleanup/delete ml_orb.dll
because the Winamp Remote Uninstaller does it instead.
Maybe I was given bad advice though....?

_____________________________________________________________________


Important

People are still posting issues with Winamp For Android here.
Sorry, but it's not my area, so I can't personally respond to those.
This thread is for Winamp 5.59 Beta issues only.
As noted in the first post of the thread, there's a separate thread for Android
and there's now even a new Winamp for Android forum (also linked to in 1st post) :-)
DJ Egg is offline  
Old 21st October 2010, 22:45   #51
snot
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by DJ Egg View Post

I'd expect bad things to happen if trying to use Online Services (ml_online.dll) without ombrowser.w5s present
(error log shows that the crash is in ml_online.dll)
I added my error report too...

I have checked my file for ombrowser.w5s and it is there.. providing this is the same problem as Trocks797
snot is offline  
Old 22nd October 2010, 01:21   #52
Koopa
16-Bit Moderator
 
Koopa's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 4,341
Important: Please post any issues, related to Winamp Android in the Winamp Android features/bugs discussion thread only!!
Koopa is offline  
Old 22nd October 2010, 02:30   #53
jlbusch
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 8
Had the same problem with the install crashing, running win 7 pro x64. I was installing the remote and the program and this was the problem. I did a clean install with just the winamp player and none of the extras, worked like a charm...
jlbusch is offline  
Old 22nd October 2010, 02:43   #54
Juanus
Major Dude
 
Juanus's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Santa Monica, CA
Posts: 734
Send a message via AIM to Juanus
Is it possible that something similar to the Android features are going to be expanded to other platforms? Specifically WebOS?
Juanus is offline  
Old 22nd October 2010, 03:32   #55
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,824
Quote:
Originally Posted by jlbusch View Post
Had the same problem with the install crashing, running win 7 pro x64. I was installing the remote and the program and this was the problem. I did a clean install with just the winamp player and none of the extras, worked like a charm...
Ahh! Now there's a thought....

Methinks the Winamp Remote installer is also trying to install ombrowser.w5s
but it's an older version than the one included with Winamp 5.59

Time to update the Winamp Remote installer.... oops....

You can tell just how many devs/qa/beta-team people use Winamp Remote, lol
DJ Egg is offline  
Old 22nd October 2010, 03:52   #56
idinga
Junior Member
 
idinga's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1
Great! Installing now
Try it now.
thanks.
idinga is offline  
Old 22nd October 2010, 04:22   #57
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,824
Okay....

For all of you who are checkmarking Winamp Remote in the installer and are getting a crash in ml_online.dll during setup or on Winamp load....

Please reinstall 5.59 Beta, but this time, uncheck "Winamp Remote" on the "Get the most out of Winamp" page,
then see if Winamp installs and runs okay.

You can then separately install Winamp Remote, if you wish, from here:
http://dl.dropbox.com/u/1994752/winampremote.exe

This installer includes the same omBrowser.w5s as Winamp 5.59
so there shouldn't be any problems with it now....

Let me know how it goes.
DJ Egg is offline  
Old 22nd October 2010, 10:07   #58
kustodian
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 85
Quote:
Originally Posted by astetic View Post
Right click on the device and go to Preferences. Then select Advanced. You can select the right folder from there. It will try to scan the whole sd-card though but at least your files will be in the right place.
This works for USB connection, but for wifi there is no tab Advanced, so there is no way to select a folder.
kustodian is offline  
Old 22nd October 2010, 12:39   #59
dslava
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Israel
Posts: 18
Send a message via ICQ to dslava
Please fix "playlist generator failed to initialize" bug which exists for almost 2 or 3 years.
dslava is offline  
Old 22nd October 2010, 12:44   #60
murdoc158
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3
Syncing to my Android phone via USB is working great except for most (not all) of the album art is not being synced. The album art is attached to each .mp3 file and not a library or folder. The Winamp app or any other music player on the phone is verifying that no artwork is being pushed. If I sync with Mediamonkey the artwork shows up in the Winamp app and other music players. Wifi sync is pretty much trash on my phone. It wants to send my entire library instead of a playlist. If I choose autofill, it says there are zero songs to transfer.

Windows 7 64bit
Winamp 5.59 beta
no plug-ins

Droid X 2.2 Froyo
murdoc158 is offline  
Old 22nd October 2010, 12:48   #61
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,824
Quote:
Originally Posted by dslava View Post
Please fix "playlist generator failed to initialize" bug which exists for almost 2 or 3 years.
I'm pretty sure that it's already been fixed....

Prefs -> Plugins -> Media Library -> Playlist Generator -> config:

Click "Reset Database"

(Or, with Winamp closed, manually delete the 3 cddbplm.pdb/idx/gcf files in the %AppData%\Winamp\Plugins\Gracenote folder).

Then click the Scan button

Let the Scan complete fully.
DJ Egg is offline  
Old 22nd October 2010, 12:52   #62
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,824
Quote:
Originally Posted by murdoc158 View Post
Syncing to my Android phone via USB is working great except for most (not all) of the album art is not being synced. The album art is attached to each .mp3 file and not a library or folder. The Winamp app or any other music player on the phone is verifying that no artwork is being pushed. If I sync with Mediamonkey the artwork shows up in the Winamp app and other music players. Wifi sync is pretty much trash on my phone. It wants to send my entire library instead of a playlist. If I choose autofill, it says there are zero songs to transfer.

Windows 7 64bit
Winamp 5.59 beta
no plug-ins

Droid X 2.2 Froyo
Go to: Winamp -> Prefs (Ctrl+P) -> Portables -> (Your device) -> Sync tab
Scroll down and uncheck "Update all songs from my Local Media Library" under "Library Sync".

Sorry. No idea about the other issues. Wrong thread (see first post for details on where to post Winamp for Android issues).
DJ Egg is offline  
Old 22nd October 2010, 16:04   #63
snot
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by DJ Egg View Post
Okay....

For all of you who are checkmarking Winamp Remote in the installer and are getting a crash in ml_online.dll during setup or on Winamp load....

Please reinstall 5.59 Beta, but this time, uncheck "Winamp Remote" on the "Get the most out of Winamp" page,
then see if Winamp installs and runs okay.

You can then separately install Winamp Remote, if you wish, from here:
http://dl.dropbox.com/u/1994752/winampremote.exe

This installer includes the same omBrowser.w5s as Winamp 5.59
so there shouldn't be any problems with it now....

Let me know how it goes.

All good! thanks DJ and jlbusch.

the remote works OK as well.
snot is offline  
Old 22nd October 2010, 16:41   #64
dale3h
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2
Just wanted to let you know about a bug I'm experiencing. In order for my Android device to show up in Devices [on my desktop], I must go into the settings [on my phone] and uncheck "Enable wireless sync" and then re-enable it.

Device is currently in "attached" stage. Even a "Start Discovery" doesn't find the phone unless I uncheck/check the "Enable wireless sync" setting.

Computer: hp dv6000 laptop, Windows 7 Ultimate, Winamp 5.59 Beta
Phone: EVO 4G, Android 2.2 Froyo, Winamp 0.9.1 Beta

Hope this helps!
dale3h is offline  
Old 22nd October 2010, 17:09   #65
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,824
Quote:
Originally Posted by snot View Post
All good! thanks DJ and jlbusch.

the remote works OK as well.
Thanks for the confirmation.

Issue has now been fixed serverside
ie. We've replaced the old Remote installer with the correct one from build 3033 :-)
DJ Egg is offline  
Old 22nd October 2010, 17:31   #66
Juanus
Major Dude
 
Juanus's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Santa Monica, CA
Posts: 734
Send a message via AIM to Juanus
I am having trouble with the Devices managing my Ipod.
I have an Ipod Classic 160 GB
Model: MB150LL
When I connect it to Winamp I can see all of the music within winamp and I can transfer music. However, when I disconnect using winamp. The Ipod says that there is no music on the device even though the disk space is used up. If I connect it back to winamp, all of the music shows up inside of Winamp. So it is there, but when I disconnect it again, I cannot see the music on my Ipod.
Juanus is offline  
Old 22nd October 2010, 17:51   #67
dale3h
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2
Another bug I found: when my EVO 4G is in disk mode, the left navigation tree in the media library does not work. However, when I disable, it will work just fine. Restarting Winamp on the computer after mounting/unmounting will yield the results.

Update: it seems that the "manage device" dialog might have been in the background. I tried to replicate the issue and I got the manage device dialog this time
dale3h is offline  
Old 22nd October 2010, 18:34   #68
kittmaster
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: usa
Posts: 9
Send a message via AIM to kittmaster
Where is the embedded album art feature that has been requested for more than 3 years.....?

Really? Winamp can add all kinds of crap for all mobile devices but can't add a feature to embed a piece of album art into a file?

Not like this is an outlandish request or even difficult to do since most other apps like MP3TAG can........come on.....
kittmaster is offline  
Old 22nd October 2010, 19:31   #69
joebloggscity
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 152
Quote:
Originally Posted by kittmaster View Post
Where is the embedded album art feature that has been requested for more than 3 years.....?

Really? Winamp can add all kinds of crap for all mobile devices but can't add a feature to embed a piece of album art into a file?

Not like this is an outlandish request or even difficult to do since most other apps like MP3TAG can........come on.....
just use MP3TAG..

programs like that are free and much better than any media player is for amending & tagging, else you'll get Winamp overbloated.
joebloggscity is offline  
Old 22nd October 2010, 20:31   #70
nickc71
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by DJ Egg View Post
Okay....

For all of you who are checkmarking Winamp Remote in the installer and are getting a crash in ml_online.dll during setup or on Winamp load....

Please reinstall 5.59 Beta, but this time, uncheck "Winamp Remote" on the "Get the most out of Winamp" page,
then see if Winamp installs and runs okay.

You can then separately install Winamp Remote, if you wish, from here:
http://dl.dropbox.com/u/1994752/winampremote.exe

This installer includes the same omBrowser.w5s as Winamp 5.59
so there shouldn't be any problems with it now....

Let me know how it goes.
PERFECT! Thanks!!
nickc71 is offline  
Old 22nd October 2010, 23:22   #71
kittmaster
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: usa
Posts: 9
Send a message via AIM to kittmaster
Quote:
Originally Posted by joebloggscity View Post
just use MP3TAG..

programs like that are free and much better than any media player is for amending & tagging, else you'll get Winamp overbloated.


Thanks for the laugh.....really. Winamp became bloated after version 2.61, but really who's keeping track..........

Let's see, it can download artwork, it can use Gracenote for auto tag

Please tell me where the problem is about having it embed it the image tag......??......

Next.

Come on, let's hear from some of the developers who, if at all, are reading this thread what the problem is........this isn't hard to do, you already have all the functions in place........

Image download, tag data source, file write.......anyone?

Oh and BTW, I do use MP3TAG as my primary but it isn't automated......using autotag here with the simple art embed function is probably a code line away......

Any response from the devs???????????

kittmaster is offline  
Old 23rd October 2010, 00:17   #72
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,824
@kittmaster

It's already in the official wishlist

Bear in mind that a couple of years or so ago, Winamp didn't even natively support any form of albumart.
At least it can now display it, let you edit it, can read embedded art and also let you delete it....

The core dev team is only small... but we'll get there in the end.... :-)
DJ Egg is offline  
Old 23rd October 2010, 00:34   #73
kittmaster
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: usa
Posts: 9
Send a message via AIM to kittmaster
DJ

I get it, I really do, and I've been using winamp.............forever.

It gets annoying to hear "when it's done" from all the not in the know people.

Is there a road map anywhere that talks about milestones for some of these features?

I hope it is soon, I use the program religiously......it would make life so much easier......
kittmaster is offline  
Old 23rd October 2010, 01:24   #74
charliepage88
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4
Still can't get my winamp working. Needreg thing was already at 0, I didn't install remote thing and tried installing the previous version and this one numerous times to no avail. The older version loads fine then crashes, whereas this one brings up the windows and crashes before loading plugins or library.

Anyways should I just do a fresh install or? I don't want to lose my ratings and library management but not sure what else to do.
Attached Files
File Type: zip report.zip (38.2 KB, 166 views)
charliepage88 is offline  
Old 23rd October 2010, 01:32   #75
Koopa
16-Bit Moderator
 
Koopa's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 4,341
Quote:
Originally Posted by kittmaster View Post
DJ

I get it, I really do, and I've been using winamp.............forever.

It gets annoying to hear "when it's done" from all the not in the know people.

Is there a road map anywhere that talks about milestones for some of these features?

I hope it is soon, I use the program religiously......it would make life so much easier......
Egg already said, that the dev team is small. The forum moderators cannot tell you, when a feature will be implemented or when a bug will get fixed. We even don't know, when bugs from the internal bug tracker or the beta list get fixed. There is no roadmap, so all we can tell you is 'when it's done'.
Koopa is offline  
Old 23rd October 2010, 03:14   #76
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,824
Quote:
Originally Posted by charliepage88 View Post
Still can't get my winamp working. Needreg thing was already at 0, I didn't install remote thing and tried installing the previous version and this one numerous times to no avail. The older version loads fine then crashes, whereas this one brings up the windows and crashes before loading plugins or library.

Anyways should I just do a fresh install or? I don't want to lose my ratings and library management but not sure what else to do.
Your crash report shows that Winamp\Setup is crashing when trying to enumerate file extensions.

Probably caused by one of your 3rd-party input plugins:
in_mad.dll, in_ape.dll, in_mpc.dll, in_wv.dlll

in_mad is no longer needed. It's old, provides no extra benefits and has less features than Nullsoft in_mp3.

You're using old versions of in_mpc & in_wv (latest Wavpack plugin is included in the Essential Pack)

Not sure whether your version of in_ape is the latest available Monkeys Audio plugin....
DJ Egg is offline  
Old 23rd October 2010, 04:11   #77
charliepage88
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4
I took out in_mad (backed up), got the latest in_mpc and installed that essential pack but now winamp doesn't even bring anything up, just instant crash.
charliepage88 is offline  
Old 23rd October 2010, 04:28   #78
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,824
Quote:
Originally Posted by charliepage88 View Post
I took out in_mad (backed up), got the latest in_mpc and installed that essential pack but now winamp doesn't even bring anything up, just instant crash.
Hmm, you didn't need to install everything from the EP, just the WavPack plugin
plus anything else that you might require
(eg. ALAC, AC3 & FLV/H263 Decoders are quite useful, as are Find File on Disk, ML EnqPlay & Skin Manager, etc)

The instructions I probably should've given were to just remove all 4 3rd-party plugins and then try to run Winamp.
If it worked, then restore the plugins one at a time until you find the guilty party.

You should've also attached a list of plugins (I guess you'd need to use the Standalone version of the Nunz plugin)

Or you can try a clean install (quick & dirty method).

Use the Winamp Backup Tool first to backup everything (playlists, mldb, etc).
DJ Egg is offline  
Old 23rd October 2010, 04:50   #79
charliepage88
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4
Oh sorry for the confusion. I tried doing the plugins thing but removing all 4 didn't make a difference. I think I'll just do a clean install and hopefully I can get it up and running okay.
charliepage88 is offline  
Old 23rd October 2010, 13:28   #80
philfnyc
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2
Why save sync'd files to root instead of /music?

Quote:
Originally Posted by lennshow66 View Post
How do i tell winamp to sync my music to a different folder on my SD card ?? My SD card root looks messy
I agree. For me, saving the files to the SD card's root directory is a showstopper. I hope the developers fix this soon. Either store the files in the existing /music directory or create a winamp directory and store the files there.

-Phil
philfnyc is offline  
Closed Thread
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump