Old 10th April 2004, 15:42   #1
Baens
Junior Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Belgium Kinrooi
Posts: 5
Hoe werkt SHOUTcast

Hallo

Ik heb een vraagje, ik heb nu de server gedownload en winamp ook alles geinstaleerd en het werkt.

Maar kan mij iemand stap voor stap uitleggen wat ik nu moet doen om de andere via internet naar mij kunnen luisteren

Ik wil ook dat het via media player kan luisteren, dus een html code daarvoor is zeker welkom.

Ik wil vanavond namelijk beginnen met muziek te draaien

Gr
Roland uit belgié
Baens is offline   Reply With Quote
Old 10th April 2004, 17:43   #2
NJK
Frisian Spamfighting Mod
 
NJK's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: a real Frisian hometown
Posts: 14,771
stuur een mail naar al je vrienden en nodig ze uit te luisteren naar http:// je ipnummer : je poort ( staat op 8000 als je zelf niets verandert hebt)

voor luisteren via de winampplayer = http://jeip:jepoort/listen.pls
voor luiteren via de windows media player - bestand--open url-- voer in http://jeipnummer:jepoort

mag aannemen dat je wel uitgerekend hebt hoeveel luisteraars je maximaal kan hebben?

je uploadspeed delen door de kbps waar je in wilt uitzenden = het max aantal luisteraars wat je kunt hosten.
hou wel rekening met het feit dat mensen met een 56k modem alleen kunnen luisteren naar maximaal 32kbps -

succes

Each Thursday a new show on Celtica Radio with Darkwave music.
NJK is offline   Reply With Quote
Old 10th April 2004, 20:49   #3
Baens
Junior Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Belgium Kinrooi
Posts: 5
Is dat de ip die je internet provider geeft, of niet?? normaal wel

Bij SHOUTcast sta ik eral tussen dus das een goed begin.

Alvast bedankt

Gr
Roland
Baens is offline   Reply With Quote
Old 10th April 2004, 22:51   #4
Baens
Junior Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Belgium Kinrooi
Posts: 5
Dus moet ik de ip van men internet plaatsen en daarachter 8000 en dan doorgeven aan men vrienden.

Das ook mogelijk om op een website te zetten??
Baens is offline   Reply With Quote
Old 10th April 2004, 23:01   #5
NJK
Frisian Spamfighting Mod
 
NJK's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: a real Frisian hometown
Posts: 14,771
tuurlijk is dat mogelijk.

als je zelf een site hebt kun je heel simpel een link plaatsen

die link zo er ongeveer zo uit moeten zien

http://12.36.54.98:8000/listen.pls ( voor winamp)
en zonder /listen.pls voor andere media player.
je kunt met code ( mits de site dit ondersteunt) ook links maken met andere woorden

voorbeeld mijn radio

dit doe je met haakje url= dan de verwijzing naar je url http:// etc haakje - dan je tekst en eindigen met haakje / url haakje

Each Thursday a new show on Celtica Radio with Darkwave music.
NJK is offline   Reply With Quote
Old 11th April 2004, 08:58   #6
jr heuwing
Member
 
jr heuwing's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: On the internet
Posts: 94
Werkt de shoutast server ook als je achter een router zit ?

Is het ook mogelijk om het in een netwerk te gebruiken ?


JR Heuwing

Is lekker onderweg
jr heuwing is offline   Reply With Quote
Old 11th April 2004, 10:14   #7
NJK
Frisian Spamfighting Mod
 
NJK's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: a real Frisian hometown
Posts: 14,771
ja achter de router vandaan kun je ook uitzenden -
zorg er voor dat in je router software de poorten 8000 en 8001 openstaan.--> router handleiding

voor meer info in de ned taal ----> www.winampnederlands.nl

Each Thursday a new show on Celtica Radio with Darkwave music.
NJK is offline   Reply With Quote
Old 11th April 2004, 13:45   #8
jr heuwing
Member
 
jr heuwing's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: On the internet
Posts: 94
Bedankt, de server draait en alles werkt.
Nu alleen nog even testen of het wel via internet loopt.

De volgende link zou volgens mij werken, als winamp en de server actief zijn.


Local radio
Local radio 2

Is lekker onderweg
jr heuwing is offline   Reply With Quote
Old 12th April 2004, 16:47   #9
Baens
Junior Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Belgium Kinrooi
Posts: 5
Ik heb nog een probleem

Ik heb 2 pc's een direct (PC1) op internet de andere via LAN (PC2)

Nu pc1 daar staat men server op en winamp, die heb ik opgezet en alles was oke nu ging ik naar pc2 waar ik dan eens wilde testen via http://xx.xxx.xxx.xxx:8000 maar wat krijg ik de tekst van de muziek komt wel op scherm maar ik hoor niks, heb ook al geprobeerd via http://www.shoutcast.com/directory/ en daar men station opgezocht en dan op "tune in" geklickt werkt ook alles maar kreeg weer geen geluid, wat doe ik verkeerd Ik wil snel met men uitzending beginnen, maar ik wilde eerst eens een test doen.

Gr
Roland
Baens is offline   Reply With Quote
Old 12th April 2004, 17:49   #10
jr heuwing
Member
 
jr heuwing's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: On the internet
Posts: 94
Als de plugin actief is, zou op de tab "Input" de 2 VU meters moeten uitslaan als er muziek wordt gespeeld.

Het kan zijn dat de plugin op input staat, terwijl je zelf de muziek via Winamp laat gaan of vice versa.

Een andere oplossing heb ik niet, helaas

Groeten,

JR Heuwing

Is lekker onderweg
jr heuwing is offline   Reply With Quote
Old 12th April 2004, 18:31   #11
Baens
Junior Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Belgium Kinrooi
Posts: 5
Hier is een foto, die instellingen daarvan is dat goed, dat rood cirkel??

want als in "input apparaat" daar winamp zet dan gaat het bij output geen "send" bewegen, als je begrijp wat ik bedoel

Want ik weet het ook niet zo werkt het, en zie ik men radio bij schoutcast staan.

Iemand hulp nog??

Gr
Roland
Attached Images
File Type: jpg shoutcast bron.jpg (11.1 KB, 240 views)
Baens is offline   Reply With Quote
Old 16th April 2004, 18:47   #12
jr heuwing
Member
 
jr heuwing's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: On the internet
Posts: 94
Probeer het op de site van Winamp Nederlands

Url is http://winampnederlands.nl

Ondertussen ook zelf lid geworden

Greets,

JR Heuwing

Is lekker onderweg
jr heuwing is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > International Connection > International Connection

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump