Old 30th March 2020, 19:38   #1
bill_face
Junior Member
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 1
Setup Help

Hello.

I'm trying to set up a live stream from my recording studio so I can broadcast to clients as i work on their music.

I'm trying to setup a cheap / free solution that has better sound quality than Skype etc.

So I'm trying to setup Shoutcast, but am really struggling.

I've downloaded the server and DSP plugin for Winamp. From reading all the setup information i gather I should be able to broadcast straight from my machine, but have also registered for a freemium server account at Shoutcast.com. Do I need that?

I have attempted to follow all the stickies here and the instructions at Shoutcast.com, but am getting nowhere.

Do i configure & run the DSP plugin first or the server?

Anyone interested in helping a fairly competent DIYer with lots of patience, quiet a lot of experience fiddling with computers, but seems to have hit a complete blindspot on this?
bill_face is offline   Reply With Quote
Old 30th March 2020, 21:04   #2
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 305
You do not need to make a Freemium Account if you do not want to use the monetization and YP of SHOUTcast.

A configuration generator is also included with the versions.
LStratmann is online now   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump