Old 23rd January 2006, 11:12   #1
Unregistered123
Guest
 
Posts: n/a
How to set browsers start page?

I want to add checkbox called "Set http://google.com as my homepage" which, if checked, must set users default browsers start page to google.com.

Is it possible? If it`s, how?

Thanks.
  Reply With Quote
Old 23rd January 2006, 13:25   #2
Comm@nder21
Major Dude
 
Join Date: Jul 2003
Location: germany, b-w
Posts: 734
Send a message via ICQ to Comm@nder21
yep.

add a custom page with a checkbox. (-> see installoptions readme)

while installing read the state of the checkbox and call WriteRegStr .... if its checked.

use your homepage for the right regkey
Comm@nder21 is offline   Reply With Quote
Old 23rd January 2006, 17:01   #3
Unregistered123
Guest
 
Posts: n/a
And which regkey it is? For Firefox too? I think firefox uses own profile in in user settings directory.
  Reply With Quote
Old 23rd January 2006, 18:40   #4
Comm@nder21
Major Dude
 
Join Date: Jul 2003
Location: germany, b-w
Posts: 734
Send a message via ICQ to Comm@nder21
i think firefox uses the same regkey as ie by default.

as i sai:
for the right key you should search the internet
Comm@nder21 is offline   Reply With Quote
Old 23rd January 2006, 21:11   #5
Afrow UK
Moderator
 
Afrow UK's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Surrey, England
Posts: 8,361
For Internet Explorer:
HKCU / HKLM "Software\Microsoft\Internet Explorer\Main" "Start Page"

Firefox does not store the home page in the registry because it has different profiles under $APPDATA\Mozilla\Firefox\Profiles\[profile name]
The file you need to read from is prefs.js, and the line:
user_pref("browser.startup.homepage", .... );

To get the default profile you need to read $APPDATA\Mozilla\Firefox\profiles.ini. You'll have to loop through each [Profile#] until Default=1 and you'll have your profile name from Path=...

If you want me to put this into a function (sounds like a good idea too) or if you'd like to make it, then get it up on the Wiki.

-Stu
Afrow UK is offline   Reply With Quote
Old 17th March 2007, 13:29   #6
animedown
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1
sorry to bump this old thread, but I was wondering what is the code for changing firefox homepage? I understood how to implement the internet explorer one by changing the registry key, but not the mozilla firefox.
Whats the code? The wiki page is down at the moment for me, so I can't access it.
animedown is offline   Reply With Quote
Old 17th March 2007, 14:53   #7
Anders
Moderator
 
Anders's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: ${NSISDIR}
Posts: 3,366
Don't forget about Opera, and possibly K-Meleon and Maxthon

IntOp $PostCount $PostCount + 1
Anders is offline   Reply With Quote
Old 25th June 2007, 15:10   #8
is99
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 69
I know this is an old topic, but anyway I belive its stil very relavant.

Does anyone did a function thats ets Firefox home page like "Afrow UK" told to do ? If yes can you post it here or at NSIS wiki ?

Thanks.
is99 is offline   Reply With Quote
Old 29th July 2007, 05:45   #9
bitwise
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 14
The registry entry above seems to work fine for IE 6, but it's not working on IE 7.

Anyone have code to include in the installer to set the home page for IE 7?

Thanks!!
bitwise is offline   Reply With Quote
Old 9th February 2010, 02:26   #10
orion_pt
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 2
Question

Hi, I'd like to be able to get this feature to work with IE and Firefox and combine it with all the software packages I produce.
Can someone give me some info on how this can be accomplished?

Thx!
orion_pt is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp Forums > Developer Center > NSIS Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump