Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > Developer Center > NSIS Discussion

Reply
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 23rd October 2017, 10:27   #1
xbarns
Senior Member
 
xbarns's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Frankfurt, Germany
Posts: 187
MessageBox Displays English Buttons when German/Japanese was chosen as Setup Language

Hi all,

i have a problem with an Installer displaying english buttons in a MessageBox, when german (or japanese, other languages not tested) are chosen as the installers language.



The code is use to reproduce this issue ist as follows:

PHP Code:
Name "MUI_ABORTWARNING"
Caption "MUI_ABORTWARNING"

Unicode true
SetCompressor 
/FINAL /SOLID lzma        
OutFile MUI_ABORTWARNING
.exe

!include "MUI2.nsh"
    
!define MUI_ABORTWARNING

!insertmacro MUI_PAGE_WELCOME  

!insertmacro MUI_LANGUAGE English
!insertmacro MUI_LANGUAGE German
!insertmacro MUI_LANGUAGE Japanese

Function .onInit
    InitPluginsDir
    
!define MUI_LANGDLL_ALWAYSSHOW
    
!insertmacro MUI_LANGDLL_DISPLAY
FunctionEnd


Section 
"TEST"

SectionEnd 
This only seems to happen on Server OS (tested on 2016, 2012Rs, 2008R2) on Client OS (tested on Win10, Win 8.1) the buttons are correctly displayed in german language.

Any ideas where i could look for the solution to this? I thought maybe the Regional Settings affect this, but all settings i found where turned to german, so i tend to rule this out.

As always, any help is appreciated

[Edit]: NSIS is version 3.01

Thanks a lot
x

Last edited by xbarns; 23rd October 2017 at 12:41.
xbarns is offline   Reply With Quote
Old 23rd October 2017, 13:13   #2
Anders
Moderator
 
Anders's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: ${NSISDIR}
Posts: 4,814
The button text comes from Windows.

NSIS does not call InitMUILanguage nor SetProcessPreferredUILanguages but I don't think they would help.

IntOp $PostCount $PostCount + 1
Anders is offline   Reply With Quote
Old 24th October 2017, 11:24   #3
xbarns
Senior Member
 
xbarns's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Frankfurt, Germany
Posts: 187
Hi Anders,

thanks for clearing that up, i suspected something like this.

x
xbarns is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > Developer Center > NSIS Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump