Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > Winamp > Winamp Discussion

Reply
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 31st August 2004, 19:24   #1
JAC
Junior Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Sweden
Posts: 8
Separator in Playlist (v2.6.4 - 05/10/2013)

It would be great if you could fix an separator for the playlist, so you can see where a new cd is beginning or something..

[edit]

Current version v2.6.4 (05/10/2013)
JAC is offline   Reply With Quote
Old 31st August 2004, 19:41   #2
J_Darnley
Forum King
 
J_Darnley's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Belgium, Europe
Posts: 3,626
Send a message via ICQ to J_Darnley
Would be a nice feature to have.

I have my own workaround:
  1. Bookmark any item.
  2. Edit the bookmark to something distinct e.g.
    Name: - - - - -
    Path: - - - - - .wav (use .wav so the title isn't changed)
  3. Enqueue it in the right position.

See attachment for screenshot.
Attached Images
File Type: jpg untitled1.jpg (34.9 KB, 2922 views)

Winamp ATF ReferenceMy cPro timer widgetMy port of AVS
Do NOT email me with general tech support questions.
J_Darnley is offline   Reply With Quote
Old 5th September 2004, 11:24   #3
ErikSchierboom
Junior Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 4
Hey, this is a good idea. That way, I could quickly and efficiently browse through all my Dream Theater albums.
ErikSchierboom is offline   Reply With Quote
Old 5th September 2004, 11:34   #4
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,767
I just use "Add > url" and type in:
x:/--------------------------------
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 5th September 2004, 11:51   #5
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,224
For me ^that^ shows
[Opening failed].................
Adding .wav works fine though.

[edit]
OK, that's because I set .wma to be the assumed file extension...
With mp3 it shows even weirder things though... (strange characters...)
Whatever...

Good Winamp plugins by Joonas, DrO and shaneh.
If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline   Reply With Quote
Old 5th September 2004, 12:35   #6
JAC
Junior Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Sweden
Posts: 8
I am using J_Darnley's tips.. it's working very well =)
JAC is offline   Reply With Quote
Old 5th September 2004, 15:00   #7
electricmime
Major Dude
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 991
mine is set to mp3 and x:/------- works perfectly...

There is no reset button on life... but the graphics kick ass
electricmime is offline   Reply With Quote
Old 5th September 2004, 15:05   #8
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,224
Quote:
Originally posted by DJ Egg
I just use "Add > url" and type in:
x:/--------------------------------
Ok, sorry for the false alarm.

This works perfectly, as long as you didn't mess around at the title/tags tab in the in_mp3 configuration

Good Winamp plugins by Joonas, DrO and shaneh.
If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline   Reply With Quote
Old 5th September 2004, 17:06   #9
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
there should be a third and somewhat cleaner option to do this in the next hour or so from when i post this

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 5th September 2004, 17:11   #10
J_Darnley
Forum King
 
J_Darnley's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Belgium, Europe
Posts: 3,626
Send a message via ICQ to J_Darnley
Quote:
Originally posted by DrO
there should be a third and somewhat cleaner option to do this in the next hour or so from when i post this
Sounds GREAT!

Winamp ATF ReferenceMy cPro timer widgetMy port of AVS
Do NOT email me with general tech support questions.
J_Darnley is offline   Reply With Quote
Old 5th September 2004, 18:37   #11
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
Playlist Separator v1.0
  • Add 'separator://' to your playlist to get '------------------' added to the playlist
  • Allows custom character, custom length and custom string instead
  • Is ignored when you try to play it
get v1.0

depending on how this works, i may be tempted to add in a right-click entry to allow for quick adding of the separator (if that's of use)

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 5th September 2004, 18:46   #12
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,224
NICE!

little issue as well
my playlist:
a
b
------
c
d

When c is playing (with shuffle OFF), hitting the previous button will not go to song b.
Instead, song c will restart...

[edit]
Oh, wait: that was happening for those workaround as well, I guess (though in the workarounds, it would skip to the next song more slowly, so you had time to press previous very fast).
Well, don't waste your time on this if you've got more important things to do...

Good Winamp plugins by Joonas, DrO and shaneh.
If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline   Reply With Quote
Old 5th September 2004, 18:50   #13
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
siebe83: you and your quick edits

the reason is that going back will result in a -1 (not found) from the plugin and so it will just skip the track as wanted in most cases. since this is in a plugin, it should be possible to track this and adjust things to force back one more track and so have it all working nicely.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 5th September 2004, 18:52   #14
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,224
Ok, see what you can do.

Oh, and next time I will think before I post instead of editing afterwards

[edit]
This is bad...
I'm editing right now in this very same post
Well, ok, I said 'next time'

Small request:
Would it be possible to have an option to set the default string?
That way, you could change all separators (with no options specified) with changing one setting. Just an idea...
Or would that mess up the character and number options?
Maybe an option to set default for all?

Besides that: congrats on your first input plugin
(or did I miss something?)

Good Winamp plugins by Joonas, DrO and shaneh.
If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.

Last edited by siebe83; 5th September 2004 at 19:32.
siebe83 is offline   Reply With Quote
Old 5th September 2004, 23:48   #15
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
Playlist Separator v1.1
  • Add handling of going back in the playlist over the separator
get v1.1

need to know if this affects Winamp in anyother way since i'm doing some dirty hacks to ensure it all closes correctly (since Winamp subclassed from an input plugin doesn't play nicely )


Quote:
Would it be possible to have an option to set the default string?
yes it's possible and it wouldn't mess up things as they are. i'll do that for 1.2 along with the menu option (configurable) and anything that needs to be fixed (hopefully there are no issues with the 1.1 code)

and yes, it's my first input plugin (though it's not really a real one i think since it makes no noise )

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 6th September 2004, 00:05   #16
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,224
Hehe, ironically, there IS noise this time

This one is really weird: as soon as I hit the previous button (or B), there is a weird sound coming out of my pc (I haven't determined where it comes from exactly, but somewhere in the box (or what's it called? case?)). It isn't coming from my speakers, I turned them off to test.
It happens even with an empty playlist (i.e. there doesn't need to be a separator in the playlist and it doesn't need to 'pass' a separator to cause the sound).
When I disabled the plugin (by adding .off to the filename) the problem was gone. After enabling, the problem was there again.

Besides that, everything is fine, but it really sounds as if it's hurting my computer

Oh, I won't edit this time: I'm going to sleep...

Good Winamp plugins by Joonas, DrO and shaneh.
If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline   Reply With Quote
Old 6th September 2004, 06:02   #17
VooDoo`
Major Dude
 
VooDoo`'s Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Germany >> Sax >> Leipzig
Posts: 626
Send a message via ICQ to VooDoo` Send a message via AIM to VooDoo`
Quote:
Originally posted by siebe83
Hehe, ironically, there IS noise this time

This one is really weird: as soon as I hit the previous button (or B), there is a weird sound coming out of my pc (I haven't determined where it comes from exactly, but somewhere in the box (or what's it called? case?)). It isn't coming from my speakers, I turned them off to test.
It happens even with an empty playlist (i.e. there doesn't need to be a separator in the playlist and it doesn't need to 'pass' a separator to cause the sound).
When I disabled the plugin (by adding .off to the filename) the problem was gone. After enabling, the problem was there again.

Besides that, everything is fine, but it really sounds as if it's hurting my computer

Oh, I won't edit this time: I'm going to sleep...
schmarn!
I can't find this issue on my machine.

but I have a good suggestion for this plugin.
is it possible to count the numbers new after a seperator?
example:

1. ablum a title 1
2. ablum a title 2
3. ablum a title 3
-----------------------------
1. ablum b title 1
2. ablum b title 2
...

^_^ or an option to autodetect music files in different folder locations and autoadd a seperater at the beginning of every new folder.
for example:

1. C:\My Music\artist\album ONE\title 1
2. C:\My Music\artist\album ONE\title 2
3. C:\My Music\artist\album ONE\title 3
------------------------------
1. C:\My Music\artist\album TWO\title 1
2. C:\My Music\artist\album TWO\title 2
...

that would be creamy

o_0
VooDoo` is offline   Reply With Quote
Old 6th September 2004, 06:24   #18
WhiteRayven
Major Dude
 
WhiteRayven's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 682
OMG DrO, you are a god

Why make something idiot proof?? Someone will only make a better idiot!
WhiteRayven is offline   Reply With Quote
Old 6th September 2004, 06:54   #19
saivert
Banned
 
saivert's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Norway
Posts: 927
I have Winamp 5.05, and when a song that is located just before a separator:// item in th eplaylist finsihes playing, the playlist is cleared and new items are added to it. I think this is Winamp's attempt to reset the playlist after a URL has been played which was unavailable (not found since in_text.dll return -1). You might try to tell Winamp that the file was found, but that it is zero length. Maybe include such modification in v1.2.
saivert is offline   Reply With Quote
Old 6th September 2004, 08:09   #20
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,224
Ok, I tested it again, with a clean install. Still happening.
It's definitely coming out of the case. Not from the front though, so I doubt it's the system speaker (anyone a clue what it COULD be?).
Just for the record:
System specs:
Windows XP SP1 (with updates)
Dell Dimension DIM2400
Celeron CPU 2.20 Ghz
256 MB RAM
Intel 82845G/GL/GE/PE/GV Graphics Controller
SoundMAX Integrated Digital Audio
CD: Lite-On LTN486S 48x Max

DrO, again: see what you can do. If it's too much trouble: I'd rather see you coding some of your other plugins.

Good Winamp plugins by Joonas, DrO and shaneh.
If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline   Reply With Quote
Old 6th September 2004, 12:24   #21
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
siebe83: i've got one idea on this 'sound' thing so i'll see what i can try to work around it.

VOODOOpower: the order of the numbers can't be changed unless i potentially override all of the playlist text drawing but that causes more problems than it's worth imho.

as for the 'an option to autodetect music files in different folder locations and autoadd a seperater at the beginning of every new folder' that one is fairly simple to do (and can go with the insert separator here option i want to have).

saivert: in testing i've never had the playlist cleared. i'll look at changing what's reported to also see if it'll fix siebe83's issue.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 6th September 2004, 20:00   #22
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
siebe83: my idea was totally wrong in this case. the problem i think is because i accidentally left a test 'Beep' in there on the previous command I've attached a newer build (rename to .dll) with the fix in there just to see if i am right (fingers crossed)

-daz
Attached Files
File Type: txt in_text.txt (4.5 KB, 978 views)
DrO is offline   Reply With Quote
Old 6th September 2004, 21:34   #23
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,224
You rock! :P

Yeah, it's working great now!
Thanks!

(hehe, I was worried about a test beep )

Good Winamp plugins by Joonas, DrO and shaneh.
If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline   Reply With Quote
Old 7th September 2004, 00:35   #24
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
*TEST BUILD* *TEST BUILD*
(blame DJ Egg if it doesn't work properly )

get v1.1xxx

This one fixes the skipping detection to work on 'z' and 'b' keypresses in the main winamp window now. Also i need feed back on how pressing 'q' (added like this for ease of testing) in the main Winamp window works (other than being slow - you can blame Winamp for that!!). Feedback from this test build will determine how soon a functional 1.2 will come out

saivert: looked into it and the reason it needs to return -1 and not returning that it was found and then a length of 0 is that with 0 as the length Winamp will display 0:00 in the playlist which i don't want the plugin to do.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 7th September 2004, 19:38   #25
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,224

Very nice!
No weird beeps and the 'q' works perfectly (nice surprise! ;p)
I didn't think it was that slow, btw...
'z' and 'b' in the main window are working fine also.

Small issue, only experienced by stupid people like me:
If you enqueue a separator (by selecting it and pressing 'q' or through the jtfe dialog) Winamp will stop playing when it comes to the separator. Pressing play will do nothing, pressing next neither (if you try to press play or next, Winamp tends to freeze for some secs as well). The only way to fix it is removing the separator from the queue list.
Really a minor issue, and I guess it won't be that hard to fix (or is it something in the jtfe plugin that causes it?). But well, who's going to enqueue a separator anyway?

Good Winamp plugins by Joonas, DrO and shaneh.
If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline   Reply With Quote
Old 7th September 2004, 19:58   #26
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
neato. i'm going to shift the 'q' thing into the playlist window to work on the misc menu entry and may add some key shortcut depending on what i can find

as for the jtfe thing, i found that happened as soon as in_text started to work (since i knew someone would try to do it ) it'll be fixed in the next version of jtfe as well as auto-removal of any separators from the jtf dialog list.

well if 3 of us are finding it works fine, then i can get on with making 1.2 properly

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 8th September 2004, 00:29   #27
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
Playlist Separator v1.2
  • Fixed handling when 'manual playlist advance' is turned on
  • Added ?D option to allow for default setting (once set then only 'separator://' is needed)
  • Changed 'Q' test mode to 'T' shortcut in playlist window and added 'Insert separator between folders' under playlist->misc
get v1.2

and now i sleep

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 8th September 2004, 14:55   #28
JAC
Junior Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Sweden
Posts: 8
Quote:
Originally posted by DrO
Playlist Separator v1.2
  • Fixed handling when 'manual playlist advance' is turned on
  • Added ?D option to allow for default setting (once set then only 'separator://' is needed)
  • Changed 'Q' test mode to 'T' shortcut in playlist window and added 'Insert separator between folders' under playlist->misc
get v1.2

and now i sleep

-daz
ah... man.. you made my day



(but uit added two separators sometimes...)
JAC is offline   Reply With Quote
Old 8th September 2004, 17:09   #29
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
Quote:
Originally posted by JAC
(but uit added two separators sometimes...)
i need a lot more information than that if i'm going to see if there is a bug. what are the playlist entries in the section it duplicates, etc?

otherwise glad it fits what's needed

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 8th September 2004, 18:08   #30
JAC
Junior Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Sweden
Posts: 8
Quote:
Originally posted by DrO
i need a lot more information than that if i'm going to see if there is a bug. what are the playlist entries in the section it duplicates, etc?

otherwise glad it fits what's needed

-daz
well... when I think after it wasn't a bug.. it was me I've already added some own sep.
JAC is offline   Reply With Quote
Old 8th September 2004, 18:53   #31
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
ah, that would explain it then

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2004, 14:28   #32
Dipso
Senior Member
 
Dipso's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Norway
Posts: 383
Hm the plugin (v.1.2) doesnt skip the seperator track and causes winamp to crash. Also im able to "play" the seperator, (also causing a crash)

Would be cool if jtfe ignored the seperators aswell drO

Exelent idea... to bad i cant get it to work.

It might be that im being the idiot here.

MORE info:

1. Installed the plug.

2. Custom length on seperator (i have a wide pl)

3. Added seperator to all folders (misc>misc>add seperator...)

Phear the headbanging llama!!!

http://dipso.deviantart.com <- Art, Graphics, Photography.
Dipso is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2004, 15:05   #33
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,224
For me it works fine. Did you install any other 3rd-party plugins?

------------------------------

Only one thing though: I don't get the ?D option to work...
How does it work?

I assumed it worked like this:
I added an separator to the playlist with these settings:
separator://?S=---------- Start of new album ----------?D
After that, I expected "---------- Start of new album ----------" to be the default value, so I added a new separator separator://, but it just displayed the original default (i.e. 53 times '-').

Am I overseeing something?
Am I being stupid?

Good Winamp plugins by Joonas, DrO and shaneh.
If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2004, 16:53   #34
electricmime
Major Dude
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 991
separator://?d=?s=---------- Start of new album ----------

though for some reason... once i set it like that, i couldnt change it to anything else >.>

edit:nm, i wasnt typing it right the second time -_-

There is no reset button on life... but the graphics kick ass

Last edited by electricmime; 9th September 2004 at 17:13.
electricmime is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2004, 17:03   #35
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,224
Shame on me, I didn't think of that
Thanks.

Good Winamp plugins by Joonas, DrO and shaneh.
If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2004, 17:05   #36
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
siebe83: separator://?D?S=---------- Start of new album ---------- will work. there seems to be a bug i thought i'd dealt with when ?d is on the end of a ?s block, guess not

Dipso: yes i'm aware of that and it will be added in for the next build of jtfe as well as ensuring they don't appear in the jtf list. as for your issue, i'm not sure what's happening since it skips for me in all cases

[edit]
my favourite one at the moment is separator://?d?s=--=< DJ Egg breaks all my plugins >=--
[/edit]

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2004, 17:07   #37
JAC
Junior Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Sweden
Posts: 8
The whole playlist "reloads" when I start it now. it didn't happen before I installed the plugin..
JAC is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2004, 17:15   #38
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
Quote:
Originally posted by JAC
The whole playlist "reloads" when I start it now. it didn't happen before I installed the plugin..
not sure how that could be happening since the plugin only does things when winamp asks it to display the text for a separator item and when it's asked to add them. what do you mean by 'reload'?

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2004, 17:18   #39
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,224
Quote:
Originally posted by DrO
siebe83: separator://?D?S=---------- Start of new album ---------- will work. there seems to be a bug i thought i'd dealt with when ?d is on the end of a ?s block, guess not
Ok, you're right: separator://?D?S=xxx works fine.
I thought I tried that one as well, but appearantly not

[edit]
Quote:
[edit]
my favourite one at the moment is separator://?d?s=--=< DJ Egg breaks all my plugins >=--
[/edit]

-daz
lol

Good Winamp plugins by Joonas, DrO and shaneh.
If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2004, 17:20   #40
electricmime
Major Dude
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 991
k, i know i just said i fixed it, but i didnt... after i set the default to the ----new album--- or whatever to test siebes thing, it wouldnt go back.. now i can change it by making it go separator://?s=-----

but not separator://?d?c-?n=123

or separator://?c-?n=123

There is no reset button on life... but the graphics kick ass
electricmime is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > Winamp > Winamp Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump