Old 25th October 2005, 14:34   #1
keyweez360
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7
quicktime messed up my mp3 settings!

usually when i click on an mp3 link in internet explorer, a winamp associated box appears and asks me if i want to save it or open it with winamp. however, after updating to a new quicktime as well as the newest winamp, i have a problem. now when i click these links, the browser has to load a quicktime page and then play it in this goofy looking bar. how do i set winamp to work with this again?

thanks
keyweez360 is offline   Reply With Quote
Old 25th October 2005, 15:03   #2
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,821
Windows Control Panel > QuickTime > Browser tab > MIME Settings button
Uncheck "MP3 > MP3 Audio"

Then make sure MP3 is selected in Winamp > Prefs > File Types
(deselect & reselect it if needs be)
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 25th October 2005, 23:06   #3
keyweez360
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7
i tried everything you said and i still have the problem
keyweez360 is offline   Reply With Quote
Old 25th October 2005, 23:18   #4
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,821
What's your Windows OS and IE browser version?
Can you provide a link to a site where you're having the problem?
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 25th October 2005, 23:23   #5
keyweez360
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7
i'm running on windows xp sp2. internet explorer version 6.0.2900.2180. and for an example link, (it happens to me with all mp3 links anyways):

http://downloads.flashkit.com/soundf...-7636_hifi.mp3

you see, when i click on that, it has to load a quicktime page, like i mentioned earlier. it plays in a small grey bar against a white background.
keyweez360 is offline   Reply With Quote
Old 25th October 2005, 23:35   #6
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,821
Hmm... well, I could suggest that you uninstall QuickTime and install QT Alternative instead.

Sorry, but afaik, if you deselect MP3 in the QT Control Panel > MIME Settingss, then it should no longer use the browser plugin for mp3 links.
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 26th October 2005, 18:04   #7
gameplaya15143
Major Dude
 
gameplaya15143's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Earth
Posts: 753
remove the quicktime browser extention, problem solved
quicktime alternative is generally preferred as well

and some friendly advice, it's a bad idea to browse the net with your OS shell. use firefox instead www.mozilla.org
gameplaya15143 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump