Old 8th March 2006, 22:59   #1
akadstat
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 2
3/2006 latest download - lost Winamp raido

Just downloaded the latest version of Winamp. Can no longer access Shoutcast radio stations. What happened? All was good until the "upgrade."
akadstat is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2006, 23:47   #2
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,821
Make sure you checkmarked "Online Media" under the Winamp Library section of the installer options

Then go to: Media Library > click on Online Services in the left pane, and click/checkmark Shoutcast Radio in the right pane (and any other channels of your choice), and then they'll appear in the left pane. Plain sailing from thereon...
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2006, 12:08   #3
akadstat
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 2
Hey Egg,
Thanks for the quick reply - Once again, life is good!
akadstat is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2006, 18:14   #4
MasterGoa
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Deux-Montagnes, Qc, Cnd
Posts: 47
Mine looks like this?



Where did I go wrong?

I got Pro 5.21 on Win98SE.

Help please
MasterGoa is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2006, 18:41   #5
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,821
Well, I could just quote my post again...

That's "Preferences > Online Services" in your screenshot.

I said to go to: Media Library > Online Services...



If the problem persists, please read this before posting.
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 22nd April 2006, 06:03   #6
MstrFool
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 6
Ok, I did as you sugested, Egg. I looked and there was no such option, only the >preff >Online... There was no 'online services' listed. I did a reinstall and looked through the options offered, I found the online as you said and it was checked just as when I installed. This time how ever, when the install was finished there was an 'online services' on the left side. It was empty, but after clicking on it and a short 30 sec hang it did populate <AMD 64 3000 with a gig of ram, not used to lag any more>. Thanks for the info, apparently I had a bad install ontop of the confusion about the changes.
MstrFool is offline   Reply With Quote
Old 24th April 2006, 03:35   #7
zbowling
Member
 
zbowling's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Radio & TV Land
Posts: 78
Send a message via AIM to zbowling
Shoutcast issue workaround:

http://forums.winamp.com/showthread....postid=1915451
zbowling is offline   Reply With Quote
Old 25th April 2006, 03:14   #8
JangSaverem
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2
I have still yet to figure this out and the last post before mine made no sence to me even after goign to the page. There is no Media Library > Online Services that I can find or anyhting like it.
JangSaverem is offline   Reply With Quote
Old 25th April 2006, 03:36   #9
zbowling
Member
 
zbowling's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Radio & TV Land
Posts: 78
Send a message via AIM to zbowling
Yah, its not amazingly simple hack :-P you are chaning some system files to trick winamp to load something different.
zbowling is offline   Reply With Quote
Old 25th April 2006, 14:44   #10
Haridan
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5
When I try to get online services in the library I get this:



No matter how long I wait it doesn't change, and I've tried reinstalling but it doesn't change it. Help!
Haridan is offline   Reply With Quote
Old 26th April 2006, 18:25   #11
Haridan
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5
*bump* help! The online services bit doesn't expand or anything, and it's all just completely blank.
Haridan is offline   Reply With Quote
Old 27th April 2006, 15:52   #12
holger0815
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5
Hi,

i have the same problem like akadstat.

On my 5.13 version of winamp there is an online media tab in media libary.
But in the 5.21 version of winamp there isnt one.
I tried every setting in preferences and other tabs. But the no online media tab appears.
Attached Images
File Type: jpg 1.jpg (53.8 KB, 978 views)
holger0815 is offline   Reply With Quote
Old 27th April 2006, 15:54   #13
holger0815
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5
and here is the media libary of my 5.21

Did i missed some settings?

Thanks for answer.

Holger
Attached Images
File Type: jpg 2.jpg (53.4 KB, 976 views)
holger0815 is offline   Reply With Quote
Old 27th April 2006, 15:58   #14
holger0815
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5
BTW my online service looks like this:

With a message white on white like a hackers text:
Attached Images
File Type: jpg 3.jpg (54.1 KB, 1121 views)
holger0815 is offline   Reply With Quote
Old 27th April 2006, 21:56   #15
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,222
Please provide more info (read this!). Without specs there's not much we can do to help you.

Good Winamp plugins by Joonas, DrO and shaneh.
If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline   Reply With Quote
Old 27th April 2006, 22:38   #16
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,384
Please include your Microsoft Internet Explorer version with system specs.

Please do not PM me for tech support. Any request for tech support through PM will be ignored.
Read the Stickies
---> | | | | <--- Knowledge is power
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2006, 11:36   #17
holger0815
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5
All relevant system specs:
1. PC or Motherboard make/model
selfbuild with epox ep-8kda3+ motherboard
2. CPU & RAM
AMD K8 3200+ for Socket 754 (Newcastle)
512 MB Corsair XMS
3. Sound card or chip
AC 97 with ALC 850-chipset
4. Videocard
Geforce 6800 GT, AGP, 256mb, Sparkle
5. Windows OS (including Service Pack, eg. WinXP sp2)
Windows XP Prof. with SP2, Firewall disabled
6. DirectX version (start > run > dxdiag)
DirectX 9.0c
7. Winamp version (eg. 5.2)
Winamp 5.21
8. Confirmation of the Winamp installation type (Pro, Full, Bundle, Lite)
Full installation without 50 free mp3. Tried it 5 times.
9. Hijack Log:

Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 13:33:39, on 28.04.2006
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Programme\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe
C:\WINDOWS\system32\ZONELABS\vsmon.exe
C:\Programme\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE
C:\Programme\Hijackthis\HijackThis.exe
C:\Programme\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE
C:\WINDOWS\system32\dxdiag.exe

O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Programme\Adobe\Acrobat 6.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Programme\Java\jre1.5.0_06\bin\ssv.dll
O4 - HKLM\..\Run: [Zone Labs Client] C:\Programme\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe
O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k
O8 - Extra context menu item: &Clean Traces - C:\Programme\DAP\Privacy Package\dapcleanerie.htm
O8 - Extra context menu item: &Download with &DAP - C:\Programme\DAP\dapextie.htm
O8 - Extra context menu item: Download &all with DAP - C:\Programme\DAP\dapextie2.htm
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Programme\Java\jre1.5.0_06\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Konsole - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Programme\Java\jre1.5.0_06\bin\ssv.dll
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{2299721D-D817-4E71-AC9B-D764DB3CE2BC}: NameServer = 192.168.1.1,217.237.151.161
O17 - HKLM\System\CS1\Services\Tcpip\..\{2299721D-D817-4E71-AC9B-D764DB3CE2BC}: NameServer = 192.168.1.1,217.237.151.161
O17 - HKLM\System\CS2\Services\Tcpip\..\{2299721D-D817-4E71-AC9B-D764DB3CE2BC}: NameServer = 192.168.1.1,217.237.151.161
O20 - AppInit_DLLs: C:\WINDOWS\system32\wmfhotfix.dll
O23 - Service: StarWind iSCSI Service (StarWindService) - Rocket Division Software - C:\Programme\Alcohol Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindService.exe
O23 - Service: TrueVector Internet Monitor (vsmon) - Zone Labs, LLC - C:\WINDOWS\system32\ZONELABS\vsmon.exe


In Zonealarm Winamp gets its rights for going into i-Net.
In Internetexplorer the all axtiveX and Scripting is disabled.

Thanks for reply.
holger0815 is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2006, 11:41   #18
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,222
Try adding *.winamp.com and *.shoutcast.com (and possibly also *.aolcdn.com) to the Trusted site zone in IE:
Control Panel > Internet Explorer > Security

The online media listings in Winamp are displayed using the IE engine, and need ActiveX and Javascript. More info:
http://forums.winamp.com/showthread....25#post1877525

Good Winamp plugins by Joonas, DrO and shaneh.
If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2006, 11:50   #19
holger0815
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5
Thanks. In the meantime i tried some other settings in the internetexplorer (enable activx and Scripting) and voila the online services are available. Thanks for your help.

It would be helped if somwehere during installation a hint is given to the interneteplorersettings. Thanks

And sorry for my bad english.
holger0815 is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2006, 11:55   #20
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,222
Yes, perhaps some user-friendly error message would be good.

If you don't feel comfortable with other sites being able to use ActiveX/Javascript, you can always go for the Trusted Sites option.

(btw, your English isn't that bad )

Good Winamp plugins by Joonas, DrO and shaneh.
If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2006, 16:13   #21
Gexe
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: seattle wa
Posts: 4
for me the only thing that worked was turning my IE security to medium ( sucks cause i DON'T USE IE!!!) but anyway that works. you should realy put a news item up about this on your home page or somthing in the installer. i assume you deal with smart ppl and smart people don't use IE and also have evrything on IE turned to the highest security settings. but oh well. ill do anything for free cartoons
But realy, all this aside, NICE PRODUCT!!! keep up the good work

gexe.
Gexe is offline   Reply With Quote
Old 30th April 2006, 17:41   #22
john@ROCKNTV1
Registered User
 
john@ROCKNTV1's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: i have broken not a single rule and you deleted my sig craigF.. OK MY TURN CRAIGF and smelter thank for bumping bulks flame post
Posts: 641
ie 6
medium or lower security "MUST" =true
"all i wanna know is who s fuktin who"
NEW MEDIA LIST helping veiwers find me to the tune of 20%
my version 5.13 stats funny aint it what is the point of"PUBLIC"...ERR NONE
must be my programing....lol
just a thought.........a realy, realy funny 1
"nuh auh" must be by design.. why i would have to search my station when there are 50 stations with less viewers
appearing....huh
looks like a culled list......huh?
strange<<<...disheartining<<<....one word bulk?<<<
bulk ,you can tell us ...cant ya ?
what did realy happen ? the advent of shout cast pay tv?..
might be nice to know for the broadcasters who are providing free content.
not refering to free porn.......
"private" seRvers make 4 NO MEDIA LIST... heh
enjoy>>>> search>>>>> rockntv1
john
john@ROCKNTV1 is offline   Reply With Quote
Old 30th April 2006, 18:30   #23
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,821
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2006, 12:26   #24
john@ROCKNTV1
Registered User
 
john@ROCKNTV1's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: i have broken not a single rule and you deleted my sig craigF.. OK MY TURN CRAIGF and smelter thank for bumping bulks flame post
Posts: 641

o. k.
john@ROCKNTV1 is offline   Reply With Quote
Old 17th May 2006, 03:57   #25
Nekomusume
Junior Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 17
[EDIT] - removed as the problem i had was fixed (and the forum won't let me outright delete it for some reason)
Nekomusume is offline   Reply With Quote
Old 6th July 2006, 15:27   #26
Griobhtha
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1
My problem is the same as Harridan's, the Online Services Window in Media Library window remains blank (URL's, Shoutcast or otherwise play fine). This occurred after removing IE7beta2. The uninstall screwed up IE6 and all programs that (mistakenly) rely on IE to function properly, and no "repair" has worked. I've even run sfc /scannow, but that didn't fix IE6.

I then installed IE7beta3 and regained functionality in all IE parasite programs except the Winamp, Media Library, Online Services display (and using Help freezes Winamp as well). This is still the case after changing IE Internet Security to Medium. I never realized before how many programs require IE for functioning -- that's just wrong.
Griobhtha is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2006, 03:52   #27
laserbeak
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 38
Send a message via AIM to laserbeak
i seem to have everything in my media library list but i dont have an online media plugin.

is this my problem?

-edit-
sorry about the small veiw and discoloration, i had to degrade it a bit to drop the filesize
Attached Images
File Type: jpg wtf2.jpg (67.9 KB, 798 views)
laserbeak is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2006, 06:29   #28
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,821
Quote:
Originally posted by DJ Egg
Make sure you checkmarked "Online Media" under the Winamp Library section of the installer options
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2006, 13:58   #29
laserbeak
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 38
Send a message via AIM to laserbeak
do i have to uninstal to reinstal?
sorry if it's been covered in another thread. i'm sure i checkmarked all the necessary options but i could be wrong.
laserbeak is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2006, 14:03   #30
laserbeak
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 38
Send a message via AIM to laserbeak
thanks! aphex twin!!!
yeah baby!!
laserbeak is offline   Reply With Quote
Old 2nd February 2007, 03:53   #31
TheSnarfster
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 4
No Stations Available

Good day all.

I apologize, I've looked at the FAQ, and it seems Egg'Man has the answer. I don't quite get it. I've the same problem, upgraded WinAmp and lost all the ShoutCast stuff. Do I have to re-install to get the "Installer" options or where do I go to change that ???

Many thanks, and apologies again. Just *umb *ssed I guess.

Thanks
TheSnarfster is offline   Reply With Quote
Old 2nd February 2007, 07:05   #32
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,222
If you can't remember whether you checkmarked 'Online Media' in the installer options, then yes: run the installer again and make sure it's checkmarked this time.

Do you see 'Online Services' in the Media Library?

Good Winamp plugins by Joonas, DrO and shaneh.
If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.

Last edited by siebe83; 2nd February 2007 at 07:22.
siebe83 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump