Old 8th June 2006, 12:06   #1
n0j0e
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 13
Exclamation Skin-Bug in 5.23 !!?

..uhh, now, in version 5.23 i have a green bug in clearOne, also in other skins like multipass1.3

http://i6.tinypic.com/122p9gn.jpg
n0j0e is offline   Reply With Quote
Old 8th June 2006, 12:21   #2
Mr Jones
Nothing to say...
 
Mr Jones's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: UK
Posts: 23,064
Bug *haha* the authors of the skin, that's the 'images missing' icon you are seeing.

They've goofed up somewhere and not declared/defined an images.

5.23 is actually working correctly and showing you this, it's the skin that's the problem.
Mr Jones is offline   Reply With Quote
Old 8th June 2006, 12:26   #3
SLoB
Major Dude
 
SLoB's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: UK
Posts: 1,316
looks like there are referenced lines in there that have not been deleted and now have no picture due to them not being used for the purpose they were created

i had 4 in my prebeta3 of Walpha for seekup/down & volupdown which are no longer used but those lines were still in the group

you will need to remove the offending lines as they shouldnt be there and repack your skin

altho i can see this being a bit of a pain if a lot of skins have those extra features (call them features but ideally its old code thats not relevant anymore in the skin)

another one i noticed was that in the std frame the control menu has been added (altho a quick removal will suffice)


one thing that doesnt look fixed since 5.22 is the radio buttons on DTA or any other radio group
SLoB is offline   Reply With Quote
Old 8th June 2006, 12:49   #4
n0j0e
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 13
ahh .. ok, we still wait for skin-updates! thx for info!!
n0j0e is offline   Reply With Quote
Old 8th June 2006, 13:48   #5
rpeterclark
Major Dude
(Reviewer)
 
rpeterclark's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: South Florida
Posts: 1,388
fun, time to get fixing i guess...
rpeterclark is offline   Reply With Quote
Old 8th June 2006, 23:50   #6
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,821
This might help...
http://forums.winamp.com/showthread....33#post1951333
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 9th June 2006, 00:38   #7
Chris000001
Senior Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: CA
Posts: 105
Here's how I "fixed" it (it worked for clearONE and Simplicity as far as I can tell, maybe it'll work for other skins too.) Go to the folder Program Files\Winamp\Plugins\freeform\xml\wasabi\window. rename 'error.png' to something else (error.png.old.) Make a copy of 'transparent.png' from that same folder. Rename the copy you just made 'error.png'. That's it, start Winamp to test. The skins still need to be fixed, but this way you don't have the green X's.
Chris000001 is offline   Reply With Quote
Old 9th June 2006, 02:24   #8
rpeterclark
Major Dude
(Reviewer)
 
rpeterclark's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: South Florida
Posts: 1,388
Yeah, the problem in several of my skins are lines like this:
<bitmap id="wasabi.scrollbar.vertical.grip" />

I left the file attribute missing assuming it was a "feature" rather than a bug in earlier Winamp versions that would make the element disappear without having to use an image. Yes, I know what happens when you assume. Of course it easily fixed by just assigning a blank image to the bitmap definition. I'll be putting up the updated skins soon...
rpeterclark is offline   Reply With Quote
Old 9th June 2006, 04:33   #9
kgraphik
Senior Member
 
kgraphik's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: New York City
Posts: 142
Send a message via AIM to kgraphik
I have all my skins fixed already.
kgraphik is offline   Reply With Quote
Old 9th June 2006, 09:22   #10
Michgelsen
Major Dude
 
Michgelsen's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Netherlands
Posts: 1,416
My code is just so organized that there's not one superfluous line of code, let alone a missing image...
Michgelsen is offline   Reply With Quote
Old 9th June 2006, 09:40   #11
Mr Jones
Nothing to say...
 
Mr Jones's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: UK
Posts: 23,064
haha yeah, I know what you mean, I found out about not using images a long time ago, I used to make invisible buttons as easter eggs in my skins and always used to user image="" on them,you could however still click on them to perform an action.

Somewhere in one of the early 5.0 release that got fixed so you had to have an image in place to enable mouse clicks to work, had to go back and re-do a load of skins that used invis buttons at that point, ever since I've used a 1x1 image stretched to fit whatever size was needed.

And that image is always defined as 'fuck.png' as that was the only word that came to mind what I had to go back through and ammend my skins hehe
Mr Jones is offline   Reply With Quote
Old 9th June 2006, 12:16   #12
martin.deimos
Android/UI Development
 
martin.deimos's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bavaria
Posts: 1,242
Send a message via ICQ to martin.deimos Send a message via AIM to martin.deimos Send a message via Yahoo to martin.deimos

WebSite: www.skinconsortium.com - Community for Userinterface Design & Coding
Skins: Click Here
martin.deimos is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2006, 14:22   #13
aaronspuler
Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 80
Well, I just upgraded to 5.23 and found out about the bug in Orion... I'll get it fixed soon. Also working on a new Mozilla/Netscape/SeaMonkey/Firefox/Thunderbird/Y'z Toolbar theme at the moment too!
aaronspuler is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Skinning and Design > Modern Skins

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump