Old 26th December 2007, 18:37   #1
256Westcoed
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: California
Posts: 1
Relay Server loops stream segment

I'm running a shoutcast server to stream live audio that is working nicely. I'm also running a shoutcast relay server at a different location to increase the number of listeners that I can have. I am having a strange problem with the relay server. From time to time the relay will stream a loop of audio about a minute long. If you keep listening the stream repeats over and over.

The only way to fix is to either reboot the relay server or kick the relay connection and let it re-establish. Then it works fine. For a while, maybe days maybe hours...

BTW source idle time out is set to zero on the relay server.

Any thoughts? Thanks
256Westcoed is offline   Reply With Quote
Old 26th December 2007, 18:47   #2
Nick@ss
Moderator
 
Nick@ss's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Streamsolutions Headquarters
Posts: 11,953
unfortunately its just a negative of shoutcast, i have not seen this resolved in any other way that you mentioned already
Nick@ss is offline   Reply With Quote
Old 28th December 2007, 14:43   #3
tbarstow
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: NC
Posts: 8
Send a message via Yahoo to tbarstow
Wondering what is your site? I run a station myself and never had this problem of a loop. I would not think it's winamp but your server. Have you tested it with other software? Why are you using a relay server? Is the primary server being used off your system?
tbarstow is offline   Reply With Quote
Old 31st December 2007, 18:46   #4
BELLonline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 254
This does happen sometimes, I think it happens when there is a problem between the two servers that causes them to disconnect from eachother - when they reconnect the relay sometimes gets stuck and the only way to fix it is a reboot.

I'm not sure if theres really much you can do about this other than make sure that the servers both have a reliable connection.
BELLonline is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump